Proiect Management Financiar - SC Legato SRL

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1154
Mărime: 23.21KB (arhivat)
Publicat de: Nicu Turcu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Herciu Mihaela
Proiectul a fost prezentat in cadrul Facultatii de Stiinte Economice Lucian Blaga Sibiu,Finante Banci

Extras din proiect

1. Modul de realizare a functiilor managementului financiar la S.C. LEGATO S.R.L.

În prezenta lucrare am detaliat si analizat câteva aspecte privind managementul financiar la S.C. LEGATO S.R.L.

Societatea s-a înfiintat în anul 1994 si are ca obiect principal de activitate comercializarea si distributia de înghetata. Este o societate cu capital privat având o evolitie constant ascendenta.

S.C. LEGATO S.R.L. detine o pozitie importanta pe piata comerciantilor de înghetata datorita adoptarii unei politici manageriale propice integrarii firmei în cadrul pietei respective.

Un aspect care trebuie neaparat specificat este acela ca firma îsi desfasoara activitatea de distributie de înghetata doar o anumita perioada din an, de aceea ei utilizeaza metode si tehnici manageriale care sa-i conduca spre realizarea unui profit maxim într-o perioada scurta, pentru a putea suplini asa-zisa „lipsa de activitate” din perioada rece a anului.

În cadrul firmei sunt realizate toate functiile managementului financiar: previziune, organizare, coordonare, antrenare si evaluare-control.

În desfasurarea activitatii sale, societatea elaboreaza reglementari interne respectiv regulamente, norme de lucru, circulare prin care se reglementeaza modul de desfasurare a activitatii. Pentru realizarea obiectului sau de activitate societatea colaboreaza în activitati specifice cu diferite persoane juridice si fizice.

În general, toata activitatea este coordonata de catre directorul general, care ia deciziile importante în cadrul societatii si împarte sarcinile directorilor de compartimente. Pentru activitatea de aprovizionare cu marfuri si pentru distributie cel care este însarcinat cu acest lucru este directorul de vânzari. De partea de circulatie a documentelor se ocupa compartimentul de contabilitate supervizat de catre directorul economic.

Dintre toate categoriile de resurse ale firmei, resursele umane sintetizeaza si exprima cel mai sugestiv specificitatea managementului ca tip de activitate umana.

Societatea lucreaza cu personal calificat si instruit, fiecare nou angajat are la dispozitie o perioada de proba în care învata toate produsele si caracteristicile acestora, dupa care angajatul este testat si daca corespunde cerintelor si standardelor societatii este angajat definitiv.

Motivarea personalului direct implicat în vânzari se face în functie de depasirea targetului prin asigurarea de prime si bonusuri, sub forma procentului din vânzari iar personalului indirect implicat i se acorda prime în functie de realizarile totale ale firmei.

Nivelul minim de salarizare din cadrul societatii este salariul mediu pe economie, acordându-se si bonuri de masa tuturor salariatilor, cu exceptia soferilor care beneficiaza de diurna. Deasemenea, întreg personalul direct productiv beneficiaza de echipamente de protectie si de o instruire permanenta asigurata de catre adjunctul directorului de vânzari.

Pentru desfasurarea activitatii firma a facut investitii în sistemul informatic în vederea evidentierii activitatii de distributie si gestiune a marfurilor.

Managementul imobilizarilor firmei este efectuat la compartimentul contabilitate-financiar cu ajutorul aplicatiei de mijloace fixe, care periodic trimite informatiile catre aplicatia de contabilitate pentru evidentieie în balanta a acestor tipuri de operatiuni.

Managementul de personal este asigurat de modulul de salarii personal unde se evidentiaza activitatea personalului: pontaj, concedii, salarii.

La serviciul contabilitate se gaseste o aplicatie de internet banking care permite utilizatorilor sa efectueze operatiuni fara numerar cu banca de la sediul unitatii.

Comunicarea este un lucru important în cadrul societatii, iar în acest sens se organizeaza periodic sedinte unde sunt dezbatute problemele întâlnite si modul lor de solutionare.

Functia de evaluare-control este realizata de o persoana cu studii economice, numita audit intern si care întocmeste rapoarte de activitate bine elaborate si cuprinzatoare. Aceste rapoarte sunt prezentate directorului economic pentru a fi analizate dupa care sunt prezentate directorului general.

Toate functiile managementului sunt bine realizate în cadrul firmei datorita aptitudinilor si daruirii cu care „patronul” hraneste societatea.

Preview document

Proiect Management Financiar - SC Legato SRL - Pagina 1
Proiect Management Financiar - SC Legato SRL - Pagina 2
Proiect Management Financiar - SC Legato SRL - Pagina 3
Proiect Management Financiar - SC Legato SRL - Pagina 4
Proiect Management Financiar - SC Legato SRL - Pagina 5
Proiect Management Financiar - SC Legato SRL - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Proiect Management Financiar - SC Legato SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Evaluarea și Fezabilitatea Afacerii la SC Feron Std SRL

INTRODUCERE O astfel de abordare de analiza multifunctionala,a riscului de faliment si a evaluarii propriu-zise permite nu numai o corecta...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul afecerilor în comerț

Afacerile reprezinta unul din domeniile cele mai complexe, care presupune o motivatie profunda, o mare investitie de profesionalism, creativitate,...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul Financiar al Firmei

În problematica actuala a cercetarii si educatiei universitare din România, un loc de prestigiu revine si domeniului managementului considerat de...

Ai nevoie de altceva?