Proiect Management - Herbalife

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1990
Mărime: 670.51KB (arhivat)
Publicat de: Marin Ivan
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Cap1.

1.1 Istoricul firmei

- Fondata in 1980;

- Lider mondial in domeniul nutritiei;

- Are reprezentante in 64 de tari;

- Companie cotata la bursa NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotations= Sistemul de Cotare Automata al Asociatiei Nationale a Dealerilor de Valori Mobiliare);

- O companie de peste 3 miliarde de dolari pe an cu un potential imens de crestere;

- peste 40 milioane de clienti multumiti;

- 27 de ani de experienta, 27 de ani de reusite.

Mark Hughes

(1956 – 2000)

Compania Herbalife International of America are sediul in Los Angeles si a fost fondata in 1980 de catre Mark Hughes.

Totul a inceput cu o tragedie. Jo Ann Hughes actrita la Hollywood moare la 36 de ani in urma unei supradoze accidentale de medicamente pe care le folosea in cadrul unei cure de slabire. Ani de zile fiul ei Mark Hughes a urmarit neputincios deteriorarea starii de sanatate a mamei sale din cauza dietelor si remediilor drastice de slabire urmate unele dupa altele.

In urma acestei tragedii Mark a decis sa-si dedice viata ajutandu-i pe oameni sa slabeasca si sa-si controleze greutatea in mod sigur si eficient, printr-o nutritie buna si cel mai important fara a-si pune viata in pericol. Mark s-a implicat in industria de nutritie initial lucrand pentru doua companii care distribuiau produse de nutritie prin distribuitori independenti si in scurt timp a devenit unul dintre cei mai buni distribuitori. Paraseste ambele companii deoarece acestea uitau sa-si indeplineasca indatoririle fata de distribuitori.

La scurt timp l-a intalnit pe Dr. Bruce Halsted, medic de renume mondial din Los Angeles, specialist in terapia cancerului, care l-a invitat la un simpozion despre plantele chinezesti. Entuziasmat de faptul ca multi experti explicau cum au folosit chinezii de mii de ani plantele pentru a-si imbunatati sanatatea, Mark Hughes viziteaza China si se convinge ca numai combinand intelepciunea de milenii a omului de a folosi plante cu cea mai inalta tehnologie poate duce la producerea celor mai performante produse de nutritie pentru controlul greutatii.

Impreuna cu Richard Marconi, un foarte cunoscut manufacturier de produse de nutritie din California incep sa realizeze produse cat mai bune pentru ca oricine sa poata beneficia de nutritia din plante in conditiile in care stiinta ierburilor in occident era foarte putin cunoscuta la acea vreme.

Dupa cercetari multiple si teste apare in 1980 programul original Herbalife de control al greutatii. Inceputul a fost un produs vandut din porbagajul unei masini de catre Mark, astazi, a devenit o organizatie mondiala ce contribuie la sanatatea a milioane de oameni, de diverse culturi, din intraga.

Mark Hughes a pus piatra de temelie a unei companii internationale dedicata sanatatii omului, compania Herbalife. Produsele realizate de aceasta companie, combina armonios tot ce are mai bun natura cu ultimele realizari ale stiintei. Fiecare produs este rezultatul unor cercetari vaste, indelung testat si omologat de catre mari oameni de stiinta, nutritionisti medici si cosmetologi).

Produsele nu sunt medicamente ci alimente biologice concepute de medici dieteticieni care in colaborare cu specialistii de la N.A.S.A. au creat o formula cu dozare optima a glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor, mineralelor microelementelor capabile sa asigure nutritia cea mai buna a organismului uman.

1.2 Domeniul de activitate

Herbalife este o companie americana, care a revolutionat industria nutritiei si a slabirii naturale, sanatoase si fara riscuri !

Compania Herbalife este lider mondial in domeniul controlului greutatii corporale si a nutritiei sanatoase .

64 de tari cuprinde harta Herbalife , iar geografia sa este in continua si rapida expansiune. In fiecare tara , produsele Herbalife sunt verificate si aprobate de Ministerul Sanatatii.

1.3 Dimensiunea,structura,misiunea,obiectivele,valorile companiei Herbalife :

Herbalife detine o pozitie solida pe piata, stabilitate si perspective de dezvoltare in viitor. Compania Herbalife are ca parteneri doua dintre cele mai renumite si exigente companii de investitii de capital, Whitney si Golden Gate care desfasoara programe generoase de investitii in cercetare stiintifica si dezvoltare a produselor Herbalife.

Compania Herbalife are acum peste un milion de distribuitori independenti in intreaga lume si este membru a Direct Selling Association. Sistemul de distributie extrem de avansat a ridicat Herbalife la nivelul unei corporatii multinationale cu cifra anuala de afaceri de peste 3 miliarde $.

Herbalife a revolutionat industria nutritiei si a slabirii naturale, sanatoase si fara riscuri. Compania Herbalife are reprezentante deschise in 60 de tari si continua sa se extinda in intreaga lume. Herbalife este cotata la bursa NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotations), este membru DSA(Direct Selling Association) si are post privat de televiziune-HBN.

Herbalife este o companie profitabila, ce nu poate fi condusa decat de oameni de succes. Din 2003, Chief Executive Officer este Michael O.Johnson, avand o experienta de 17 ani de cariera executiva, ex-presedintele companiei Walt Disney.

Preview document

Proiect Management - Herbalife - Pagina 1
Proiect Management - Herbalife - Pagina 2
Proiect Management - Herbalife - Pagina 3
Proiect Management - Herbalife - Pagina 4
Proiect Management - Herbalife - Pagina 5
Proiect Management - Herbalife - Pagina 6
Proiect Management - Herbalife - Pagina 7
Proiect Management - Herbalife - Pagina 8
Proiect Management - Herbalife - Pagina 9
Proiect Management - Herbalife - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Proiect Management - Herbalife.doc

Alții au mai descărcat și

BMW - Studiu de Caz

I. PREZENTARE GENERALA 1. PREZENTAREA FIRMEI Pietrele de temelie ale imperiului BMW dateaza înca din 1916 în München, când Franz-Josef Popp si...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?