Proiect Management - Kasarom-Blazonul Calitatii

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Management - Kasarom-Blazonul Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Rezumat 3
Capitolul 1. Descrierea firmei 4
Capitolul 2. Analiza situatiei firmei 6
2.1. Planificare ( misiune, obiective, strategii) 6
2.2. Cultura organizationala si etica in afaceri 8
2.3. Sistemul decizional 10
2.4. Organizare 11
2.5. Managementul resurselor umane 13
2.6. Motivatie 15
2.7. Controlul managerial 16
Capitolul 3. Identificarea si prezentarea a trei
actiuni realizate de managerii organizatiei 18
3.1. O actiune buna 18
3.2. O actiune rea 18
3.3. O actiune « urata 19
CONCLUZII 20

Extras din document

REZUMAT

Proiectul de fata prezinta si analizeaza situatia Grupului de firme KOSAROM, firma specializata in producerea si comercializarea carnii de porc, pasare, ovine si bovine. Firma KOSAROM este o intreprindere infiintata in decembrie 1990 care s-a dezvoltat incet dar sigur intr-un mediu de afaceri bazat pe competentele si profesionalismul de care au dat dovada cele doua generatii de manageri. In intreaga sa activitate KOSAROM se bazeaza pe: echipa manageriala puternica, personal inalt calificat si tehnologie de ultima ora.

Situatia manageriala a firmei este realizata din punct de vedere a 7 domenii de analiza cu intrebarile specifice, acestea fiind :

Planificare : Are firma formulata o misiune?, Cum vor fi satisfacute nevoile consumatorilor?, Care sunt obiectivele strategice ale întregii organizatii pe termen lung?, Care sunt obiectivele firmei pe termen mediu?, Care sunt obiectivele firmei pe termen scurt?, Care sunt strategiile de crestere adoptate de firma?, Ce fel de strategii functionale predomina in firma?

Cultura organizationala : Dispune KOSAROM de o cultura organizationala?, Care este sigla firmei KOSAROM?, Ce sistem de norme adopta firma?, Care este sloganul firmei?, Care sunt valorile care predomina in firma?

Sistemul decizional : In ce conditii se iau deciziile la nivelul firmei?, Cine adopta deciziile in cadrul firmei?, Ce criteriu se are in vedere in luarea deciziilor ?

Organizare: Constituie mediul extern un factor important in elaborarea structurii organizatorice?, Ce tip de structura organizatorica intalnim in firma KOSAROM?, Ce urmareste firma in stabilirea ierarhiilor si a autoritatii?, Ce tip de relatii predomina in cadrul firmei?, In ce conditii a adoptat firma structura de tip matriceala ?

Managementul resurselor umane : Care sunt principalele activitati ale managementului resurselor umane in firma?, Care sunt cele mai importante aspecte in procesele de recrutare si selectie a personalului?, Ce inseamna formarea profesionala pentru KOSAROM?, Cum poate fi facuta o buna evaluare a performantelor in munca a angajatilor firmei?, Care sunt principalele forme de recompensare practicate in cadrul Grupului de firme KOSAROM ?

Motivatie: Ce face managerul pentru a afla nevoile angajatilor sai?, Care sunt factorii generatori de satisfactie in munca la nivelul firmei?

Controlul managerial: Ce tip de control se exercita in firma KOSAROM?, Ce urmareste managerul prin procesul de control?, Ce consideratii se au in calcul in desfasurarea activitatii de control?, Puteti prezenta succint cateva rate financiare ale grupului de firme KOSAROM?

In cadrul acestui proiect se identifica 3 actiuni realizate de managerii organizatiei: o actiune buna, care a contribuit la imbunatatirea situatiei firmei, o actiune rea, care a afectat negativ firma si o situatie “urata” care demonstreaza lipsa de etica a organizatiei intr-o anumita perioada de timp.

Astfel, acest proiect prezinta etapele parcurse de firma KOSAROM de la momentul infiintarii si pana astazi, actiunile cu care s-a confruntat si evolutia acesteia pana la rangul de firma cu un renume care sa o ridice pe cele mai inalte trepte ale calitatii, firma KOSAROM creand astfel valori superioare in ochii clientilor sai.

S.C.KOSAROM S.A. - firma puternica, demna de incredere si care isi merita pe deplin numele de « Grupul de firme Kosarom ».

Capitolul 1. Descrierea firmei

Denumirea firmei: Grupul de firme S.C. KOSAROM S.A. – Pascani, societate comerciala

pe actiuni, cu capital integral privat romanesc.

Domeniu de activitate principal : producator in sectiunea carne din domeniul alimentatiei.

S.C. "KOSAROM" S.A. a devenit o companie care desfasoara o activitate extrem de complexa intr-un lant de productie integrat: producerea de furaje concentrate, reproductia, cresterea si ingrasarea animalelor si pasarilor, abatorizarea si industrializarea carnii, comercializarea carnii si a produselor din carne, devenind dupa cei 14 ani de existenta o companie mare care isi merita pe deplin numele de " GRUPUL DE FIRME KOSAROM ".

Codul CAEN : 1511

Capital social subscris si varsat : 162.093.311.092 lei

Cifra de afaceri : anul 2000 : 294.901.092.000 lei

anul 2001 : 462.117.710.000 lei

anul 2002 : 513.810.343.000 lei

Pentru 2005 firma S.C KOSAROM Pascani

isi propune o crestere a cifrei de afaceri cu 15% si realizarea unui profit operational de 6-7%, in 2004 firma detinand pe piata locala a preparatelor din

carne o cota de circa 7%.

Numarul de angajati : 823

Venituri pe anul 2004 : 413.589.754.000 lei

Profit net : 322.361.590.000 lei

GRUPUL DE FIRME KOSAROM - se imparte in 5 divizii:

1. KOSAROM S.A. PASCANI pentru procesarea carnii de porc ;

2. SUINPROD S.A. ROMAN pentru cresterea porcilor ;

3. AVITOP S.A. IASI pentru cresterea si procesarea pasarilor ;

4. AGRICOLA TG. FRUMOS pentru productia vegetala si cresterea bovinelor si ovinelor ;

5. FABRICILE DE NUTRETURI COMBINATE - TOMESTI (IASI) si ROMAN (NEAMT) pentru producerea furajelor necesare celor doua sectoare zootehnice.

Produse :

Marea varietate de produse fabricate de "GRUPUL DE FIRME KOSAROM" este in prezent in concurenta numai cu cerintele mereu crescande ale consumatorilor ceea ce reprezinta si marea provocare pentru conducerea companiei.

Pentru realizarea celor 80 de sortimente de preparate din carne s-au selectat riguros furnizorii de condimente si membrane in functie de calitatea produselor si nu de pret. Productia diversificata a necesitat echipamente si tehnologii performante.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Management - Kasarom-Blazonul Calitatii.doc