Proiect Management - Medstar SA

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3531
Mărime: 193.52KB (arhivat)
Publicat de: Andreea B.
Puncte necesare: 6
proiect management an 2. F.E.A.A.

Extras din proiect

1.Descrierea firmei,a identitatii ei si a situatiei sale strategice

Domeniu de activitate

Cu o traditie de jumatate de secol in industria de medicamente generice si cu un portofoliu complex de peste 100 de produse din 11 clase terapeutice, Medstar este unul dintre cei mai mari producatori de cefalosporine injectabile si principalul producator de medicamente antiinfectioase din Romania.

Obiectivul principal consta in fabricarea produselor farmaceutice de baza, fabricarea altor produse chimice,comercializarea produselor farmaceutice.

Societatea este cuprinsa in structura Ministerului Industriei , Departamentul Industriei Chimice.

Tintim performanta investind continuu în tehnologie,în oameni si în parteneriate alese cu exigenta.Astfel îsi asigura MedStar un viitor sigur în rândul producatorilor importanti de generice din industria farmaceutica europeana.

Dezvoltarea MedStar în perspectiva anilor urmatori este garantata de existenta unui sistem performant de management al calitatii aplicat în toate sistemele si subsistemele organizatiei.Acest sistem de management sigura obtinerea unor produse farmaceutice de calitate si atesta preocuparea continua a companiei pentru îmbunatatirea activitatii la nivel întregii structuri functionale.

Cautând sa largeasca optiunile de tratament ale consumatorilor,compania isi dezvolta în permanenta portofoliul de produse,introducând în fabricatie forme farmaceutice de înalta valoare.Iinvestitiile importante în tehnologie si echipamente de ultima generatie ,ca si modernizarea spatiilor de derulare a fluxurilor de fabricatie au permis cresterea constanta a calitatii si sigurantei produselor.

Cifra de afaceri

Investitiile in cercetare, calitate precum si in modernizarea tehnologiilor si a spatiilor de lucru au facut din Medstar o companie profitabila, dinamica, cu o crestere economica sanatoasa. In ultimii 3 ani de activitate, nivelul profitului net a ajuns la 2,5 milioane de Euro, cu 94% mai mare decat nivelul atins in anul 2000. Evolutia ascendenta a indicatorilor financiari ai Medstar este evidentiata de rezultatele financiare ale anulului 2005, care releva o crestere a profitului brut la 3,8 milioane Euro, cu 26% mai mare fata de anul precedent. Cifra de afaceri a companiei a inregistrat, de asemenea, o majorare de circa 22% fata de anul 2004, ajungand in anul 2005 la 37,4 milioane Euro. Cresterea substantiala a profitului net al companiei este un rezultat al unei noi strategii de marketing, dar si de implementarea sistemului de management prin obiective care permite o eficienta gestionare a resurselor financiare. Valoarea cifrei de afaceri nete la sfârsitul perioadei ianuarie –septembrie 2006 a fost de 139.876.000 RON , în crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 10%, exprimata in Euro cifra de afaceri a fost de 41,14 milioane Euro.

Cresterea importanta a cifrei de afaceri a companiei se datoreaza în principal consolidarii pozitiei detinute de MedStar pe segmentele de medicamente antiinfectioase, preparate dermatologice si de uz topic (clase în care producatorul a înregistrat o cota de piata între 60 si 80% în termeni de volum), precum si dezvoltarii de noi produse pe segmentele cardiovasculare si sistem nervos central – produse care detin o pondere de circa 10% din cifra de afaceri a companiei. Reorganizarea activitatii de marketing si de promovare, prin dezvoltarea echipei nationale de reprezentanti medicali a fost de asemenea un factor determinant în cresterea volumului de vânzari si, implicit, a cifrei de afaceri a firmei iesene.

Produse principale

MedStar reda încrederea în însanatosire oamenilor preocupându-se în permanenta de obtinerea unor medicamente valoroase,a caror calitate sa fie recunoscuta de liderii de opinie din domeniul medical,oriunde în lume.

Împartasind cu medicii si farmacistii spiritul hipocratic care îndruma dintotdeauna ingrijirea sanatatii, specialistii companiei sunt preocupati în permanenta sa demonstreze ca un medicament mai bun nu e neaparat unul mai scump. Realizam acest lucru producând medicamente generice de înalta valoare terapeutica, cu un raport calitate/pret superior asigurat de o calitate certificata si o eficienta dovedita stiintific.

Preview document

Proiect Management - Medstar SA - Pagina 1
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 2
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 3
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 4
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 5
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 6
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 7
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 8
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 9
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 10
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 11
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 12
Proiect Management - Medstar SA - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Proiect Management - Medstar SA.doc

Ai nevoie de altceva?