Proiect Management - Orange

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5314
Mărime: 36.43KB (arhivat)
Publicat de: Iuliana Olaru
Puncte necesare: 10
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. 1. Prezentarea generala a firmei 5
  2. 1.1.Scurt istoric 5
  3. 1.2.Forma juridical 5
  4. 1.3.Domeniul de activitate 5
  5. 1.4.Pozitia pe piata 6
  6. 2. Analiza situatiei companiei 6
  7. 2.1.Planificare(misiune,obiective,strategii) 6
  8. 2.2.Cultura organizationala si etica in afaceri 10
  9. 2.3.Sistemul decisional 11
  10. 2.4.Organizarea(organigrama) 12
  11. 2.5.Managementul Resurselor Umane 14
  12. 2.6.Motivatie 16
  13. 2.7.Controlul managerial 17
  14. 3. Prezentarea a trei actiuni realizate de ma-
  15. nagerii organizatiei 18
  16. 4. Concluzie 19

Extras din proiect

Rezumat

Proiectul realizat cuprinde informatii ce ar putea interesa atat clientii, cat si eventualii furnizori si concurenti. Pentru o prezentare mai clara a situatiei companiei Orange, informatia este structurata pe 7 domenii fiecare cuprinzand un set de intrebari dupa cum urmeaza: I.Planificare: 1.Care este misiunea firmei? 2.Care sunt obiectivele urmarite in ceea ce priveste relatiile de afaceri pe anul 2005? 3.Care sunt modalitatile concrete de abordare a publicului ? 4.Ce alte masuri au contribuit la atingerea obiectivelor Orange? 5.Care sunt principalele cai de protectie a pozitiei competitive ale companiei? 6.Care sunt principalele strategii pe care le promoveaza departamentul de vanzari si negocieri Orange? 7.Cum se va asigura dezvoltarea acestei firme pe viitor? II.Cultura organizationala: 1.Care sunt principiile (valorile) esentiale care stau la baza desfasurarii activitatii companiei Orange? 2.Care este fraza care exprima in mod succint valorile cheie ale organizatiei? 3.Care este simbolul companiei si ce semnificatie are? 4. La ce evenimente importante a participat Orange Romania? 5.Care sunt principiile de etica etica dupa care Orange actioneaza in relatiile cu clientii si furnizorii? III.Sistemul decizional: 1.La ce evenimente importante a participat Orange Romania? 2.Ce metode de decizie foloseste firma Orange in fundamentarea preturilor si care sunt instrumentele utilizate? 3.Care este ordinea de preferinta a lansarii anumitor servicii determinata prin folosirea metodei de fundamentare a deciziilor multicriteriale? IV.Organizare: 1.Care este suportul deciziilor privind lansarea unui nou serviciu pe piata? 2.Care sunt nivelele ierarhice de baza ale companiei ? 3. In ce consta organizarea si structura organizatorica a companiei? 4.Care este structura organizatorica a companiei Orange? 5.Care este rolul departamentului Relatii Externe? V.Managementul resurselor umane: 1.Care este importanta componentei Managementul Resurselor Umane? 2.Care este rolul Departamentului Managementul Resurselor Umane in cadrul companiei? 3.Care este structura Departamentului de Resurse Umane? 4.Care este importanta Departamentului Resurselor Umane in cadrul companiei ? 5.Care sunt facilitatile oferite de componenta de Management al Salarizarii Personalului? VI.Motivatie: 1.Ce se intelege prin motivatie din punct de vedere al companiei Orange? 2.Cum isi motiveaza Orange Romania angajatii? VII.Control managerial: 1.Ce se intelege prin control managerial? 2.Care din tipurile de control managerial are cea mai mare importanta? 3.Ce tipuri de control managerial se practica in compania Orange? 4.Care sunt rezultatele efectuarii controlului managerial?

Continutul cuprinde toate raspunsurile la intrebarile enumerate mai sus, care prezinta cu claritate intregul “sistem” Orange.

Orange Romania este reteaua de telefonie care apropie milioane de oameni pe care ii despart distante, care vorbesc limbi diferite si au moduri de viata diferite. Creativitatea, îndrazneala, dinamismul, deschiderea, grija pentru detalii,consecventa definesc Orange în tot ce face.

Carte de Vizita Orange România

• Nume companie: Orange România S.A. ;

• Orange România este parte a grupului Orange, detinut de France Telecom ;

• Chief Executive Officer – Bernard Moscheni ;

• Companie lansata la 6 decembrie 1996 (re-brandata pe 5 aprilie 2002);

• Numar de abonati: peste 2.500.000 ;

• Segment de piata detinut în prezent: 47.4%;

• Numar de angajati: peste 1.500 ;

• Cifra de afaceri 2004:577 mil euro;

• Orange are încheiate acorduri de roaming cu 212 de operatori din 103 tari pentru abonatii Orange, cu 21 de operatori din 15 tari pentru utilizatorii PrePay, si cu 2 operatori de telefonie mobila prin satelit . In acest an Orange a lansat si serviciul roaming GPRS, pana acum încheind acorduri cu 11 operatori din 11 tari;

• Orange ofera cea mai larga arie de acoperire: 96% din populatie si 78% din teritoriul României;

• Orange lanseaza în permanenta produse si servicii de ultima ora , cele mai recent lansate fiind serviciul de mobile Banking, reîncarcarea unei cartele PrePay de catre un abonat Orange;

• Orange are o retea proprie de 17 magazine în toata tara – Bucuresti, Craiova, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Bacau, Târgu Mures, Timisoara, Ploiesti, Sibiu, Brasov, Arad, Suceava;

• Grupul Orange activeaza in 19 tari din întreaga lume si urmareste ca pâna in anul 2005, sa aiba o prezenta pe piata care sa acopere 1,5 miliarde oameni.

1.Prezentarea generala a firmei

Dialog+ALO=Orange

In mai 2000,France Telecom a cumparat compania Orange din Marea Britanie si a decis ca acesta sa fie numele grupului sub care sunt reunite activitatile sale de comunicatii mobile.

In anii sai de existenta,Orange a devenit cunoscuta pentru consecventa cu care izbuteste sa aseze clientul in centrul tuturor activitatilor sale oferindu-i mereu produse si servicii noi,pe masura nevoilor sale de comunicare si informare.

1.1.Scurt istoric:Orange Romania este parte a grupului Orange(68%) detinut de France Telecom si este cel de al 2-lea operator mondial de telefonie mobila. Compania a fost infiintata la 6 decembrie 1996 fiind lansata comercial cu marca Dialog pe 6 iunie 1997.

Ca numar de abonati,compania Orange deserveste un numar de peste 2,5 milioane clienti, segmentul de piata detinut in prezent fiind de 46%.

Totalul investitiilor din perioada 1997-2004 efectuate de France Telecom in Romania prin Orange este de 720 milioane €.

1.2.Forma juridica:Firma Orange din Romania este o Societate Anonima pe Actiuni, principalul actionar fiind France Telecom care detine 67,8% din pachetul de actiuni. Capitalul social subscris si varsat al companiei este de 935.967.325.000 lei. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRT) a demarat procesul de acordare a licentelor pentru utilizarea resurselor de numerotatie in conformitate cu Decizia Presedintelui ANRC nr.141/2002 privind procedura de solicitare si emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie, publicate in M.O al Romaniei.

1.3.Domeniul de activitate,produse si servicii:

CAEN=6420

Orange este prestator de servicii de telefonie mobila (wirefree), de comunicatie dintre care:

- Orange PrePay-serviciul fara abonament, fara factura,care iti ofera acces la international si roaming din primul minut;

- Abonamente si optiuni-cu planul de servicii Personal poti alege combinatia de servicii dorita si iti construiesti propriul plan pornind de la un abonament de baza cu sau fara minute induse;

- Abonamentul reincarcabil-prin care poti avea beneficiile unui abonat si poti reincarca creditul,cat si cand vrei, ca un utilizator PrePay;

- Servicii on-line;

- Telefoane;

- Oferte speciale;

- Serviciul Talk Now care permite clientilor Orange:

sa creeze liste de numere favorite care sa faciliteze teleconferintele instantanee;

sa afle daca ceilalti interlocutori sunt disponibili;

sa inregistreze o teleconferinta pe care apoi sa o expedieze celor care sunt indisponibili;

sa trimita un mesaj altui utilizator Talk Now prin simpla apasare a unei taste etc.

Orange lanseaza in permanenta produse si servicii de ultima ora, dintre care cele mai recent lansate fiind serviciul de “Mesaje Multimedia”prezentat in Romania in exclusivitate de catre Orange.

Compania a lansat ,totodata, o gama de servicii-GPRS Intranet, SMS Bank si Wire Free Zone destinata firmelor si de servicii WAP.

Orange are incheiate acorduri de roaming cu 212 operatori din 103 tari si cu 2 operatori de telefonie mobila prin satelit.

Cifra de afaceri a firmei pe anul 2003 a fost de 467 mil €,iar in 2004 s-a inregistrat o crestere cu 110 mil.€.

Orange are un numar de peste1.500 de angajati cu o varsta medie de 28 de ani si colaboratori caracterizati printr-o permanenta fluctuatie de personal characteristic activitatii de telefonie mobile. Acestia sunt in proportie de 95% absolventi de facultate, master si uneori chiar doctorat.

1.4.Pozitia pe piata: Orange ofera cea mai larga arie de acoperire:96%din populatie si 78% din teritoriu Romaniei si este singurul operator care acopera toate orasele tarii si are o retea proprie de 17 magazine în toata tara- Bucuresti, Craiova, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Bacau, Târgu Mures, Timisoara, Ploiesti, Sibiu, Brasov, Arad, Suceava.

Grupul Orange activeaza in 19 tari din întreaga lume si urmareste ca pâna in anul 2005, sa aiba o prezenta pe piata care sa acopere 1,5 miliarde oameni .

Compania Orange Romania intretine relatii stranse cu France Telecom, precum si cu celelalte filiale Orange. Dintre furnizorii cei mai importanti ai Orange Romania sunt Alcatel Franta, Sagem Franta, Nokia Suedia, Philips Olanda, Sony Japonia etc.

Preview document

Proiect Management - Orange - Pagina 1
Proiect Management - Orange - Pagina 2
Proiect Management - Orange - Pagina 3
Proiect Management - Orange - Pagina 4
Proiect Management - Orange - Pagina 5
Proiect Management - Orange - Pagina 6
Proiect Management - Orange - Pagina 7
Proiect Management - Orange - Pagina 8
Proiect Management - Orange - Pagina 9
Proiect Management - Orange - Pagina 10
Proiect Management - Orange - Pagina 11
Proiect Management - Orange - Pagina 12
Proiect Management - Orange - Pagina 13
Proiect Management - Orange - Pagina 14
Proiect Management - Orange - Pagina 15
Proiect Management - Orange - Pagina 16
Proiect Management - Orange - Pagina 17
Proiect Management - Orange - Pagina 18
Proiect Management - Orange - Pagina 19
Proiect Management - Orange - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Proiect Management - Orange.doc

Alții au mai descărcat și

Cariera Profesională - Consideratii Teoretice

INTRODUCERE Primordial în Managementul Resurselor Umane este asigurarea şi dezvoltarea permanentă a potenţialului uman, astfel încât să se obţină...

Management Strategic Orange

INTRODUCERE Am optat pentru această temă de studiu întrucât S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A. este ocompanie multinaţională, de dimensiuni mari, cu o...

Orange - prezentarea și organizarea managerială

Rezumat Proiectul realizat va cuprinde informatii ce ar putea interesa atat clientii, cat si eventualii furnizori si concurenti. Pentru o...

Proiect Management Strategic

Capitolul 1: Scurta prezentare a firmei 1.1.Prezentarea firmei Socieatea comerciala Azomures S.A. este cel mai mare producator român de...

Studiu de Caz Management

1.1. Domeniu de activitate În aprilie 1994, îsi face aparitia pe piata telefoniei mobile din Marea Britanie Orange, având un obiectiv bine...

Proiect Strategie Orange

1. PREZENTAREA FIRMEI a. Orange este ceea ce suntem si ceea ce facem, în fiecare zi În lume sunt peste 50 de milioane de oameni pe care îi...

Planificarea Necesarului de Resurse Materiale

Bazele teoretice ale planificării necesităţilor de resurse materiale Introducere Dezvoltarea unei intreprinderi, a unui sistem de producţie este...

Te-ar putea interesa și

Strategii de creștere a vânzărilor în cadrul SC Orange România SA

INTRODUCERE Prezenta lucrare, intitulată Strategii de creştere a vâzărilor în cadrul S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A., constituie tema licenţei pe care am...

Management Strategic Orange

INTRODUCERE Am optat pentru această temă de studiu întrucât S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A. este ocompanie multinaţională, de dimensiuni mari, cu o...

Orange - prezentarea și organizarea managerială

Rezumat Proiectul realizat va cuprinde informatii ce ar putea interesa atat clientii, cat si eventualii furnizori si concurenti. Pentru o...

Caiet de practică de specialitate - managementul companiei Vodafone

Cap I Prezentarea Companiei VODAFONE VODAFONE este cea mai mare companie de comunicaţii mobile din lume având o gamă completă de servicii de...

Strategii de creare a imaginii

INTRODUCERE În urma lucrǎrii de licenţǎ pe care o susţin am decis sǎ vorbesc despre caracteristicile conceptuale ale imaginii. Conform...

Responsabilitatea socială corporativă

Responsabilitatea sociala corporativa (RCS) este un termen care a fost introdus cu ceva timp in urma, dar se pare ca a capatat contur in secolul al...

Managementul Relațiilor cu Clienții

Introducere Managementul relaţiilor cu clienţii – cheia succesului în afaceri Managementul relaţiilor cu clienţii (CRM= Customer Relationship...

Ai nevoie de altceva?