Proiect practică Banca Transilvania

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 13172
Mărime: 1.46MB (arhivat)
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Emil Maxim
FEAA IASI, 2010

Cuprins

  1. CAPITOLUL I 3
  2. 1. SECTORUL DE ACTIVITATE 3
  3. 2. ISTORIC 3
  4. 3. OBIECTUL DE ACTIVITATE 8
  5. 4. SEDIU. FILIALE. PUNCTE DE LUCRU 9
  6. 5. DOTARI TEHNICE. INFORMATIZARE 10
  7. 6. MANAGEMENTUL ORGANIZATIEI 12
  8. 7. EVOLUTIA PRINCIPALILOR INDICATORI 17
  9. CAPITOLUL II 19
  10. 1. PIATA ORGANIZATIEI 20
  11. 2. CONSUMATORI. CLIENTI 23
  12. 3. OFERTA ORGANIZATIEI 23
  13. 4. DIMENSIUNI SI STRUCTURA PIETEI. DINAMICA.
  14. CONCURENTA 31
  15. CAPITOLUL III 36
  16. 1. STRATEGII: PRET. PRODUS. MARKETING 36
  17. 2. SITUATIA ECONOMICO-FINANCIARA 39
  18. 3. BANCA TRANSILVANIA – PERSPECTIVE DE VIITOR 41
  19. SINTEZA SI CONCLUZII 43

Extras din proiect

SECTORUL DE ACTIVITATE

BANCA TRANSILVANIA este un grup financiar integrat romanesc, înfiintat în Transilvania, cu activitati dedicate distinct clientilor de Corporate si Retail Banking pentru a oferi servicii de calitate.

Cu sediul central in Cluj-Napoca, BANCA TRANSILVANIA a inceput sa se dezvolte ca o banca locala. In timp, si-a continuat extinderea teritoriala, venind astfel in sprijinul clientilor cu o retea formata acum din peste 80 de unitati operationale, dintre care o mare parte sunt modernizate si standardizate, conform noii identitati de corporatie, lansata in 2003.

Au fost implementate doua linii principale de afaceri, corporate si retail banking, ceea ce permite o abordare diferentiata a pietei. Produsele si serviciile oferite prin intreaga retea de sucursale si agentii au fost adaptate permanent cererii, astfel incat sa aiba un grad maxim de atractivitate.

Actionarul semnificativ al BT este Banca Europena pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), detinand 15% din capitalul social al BANCII TRANSILVANIA. Acest aspect reprezinta recunoasterea eficientei actuale a bancii, dar si increderea in rezultatele viitoare.

In anul 2003 a fost consolidat GRUPUL FINANCIAR BT, in cadrul caruia BANCA TRANSILVANIA este piesa centrala. Celelalte companii in care s-au facut investitii de capital sunt: BT Direct, BT Leasing, BT Securities si SAR Transilvania, oferindu-se astfel pe piata servicii financiare integrate.

Banca Transilvania are si cinci sub-brand-uri: BT Café®, BT Golf Cup™, Academia BT®, Clujul Are Suflet® si Clubul Intreprinzatorului Roman™. Dintre acestea, proiectul care s-a bucurat de cel mai mare succes este BT Café™, prima cafenea bancara din Romania. Banca detine patru astfel de locatii – in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara.

Cu un management international, BT este acum o banca flexibila si moderna, misiunea ei fiind aceea de a asigura randamente superioare actionarilor sai si de a pozitiona clientul in centrul preocuparilor sale.

ISTORIC

BANCA TRANSILVANIA a fost înfiintata în decembrie 1993, în Cluj-Napoca, la iniţiativa unor oameni de afaceri clujeni, cu un capital social de 2 miliarde lei din care 79% roman si 21% strain. Banca a devenit operationala în 16 februarie 1994, prin deschiderea sucursalei din Cluj-Napoca. Sunt stabilite primele relatii de corespondent bancar, se pun bazele sistemului informatic si de comunicatii, are loc conectarea la sistemele REUTERS si SWIFT.

-1995

Are loc prima majorare de capital, la 20,3 miliarde lei, fiind deschise trei sucursale noi, o agentie si un punct de schimb valutar .

-1996

Sunt deschise sapte sucursale noi si doua agentii. Banca a introdus creditele pentru persoane fizice si - experimental - serviciul telefonic Voice Teller.

-1997

Capitalul social este majorat la 26,3 miliarde lei, sunt deschise cinci noi sucursale si o noua agentie. Au fost lansate certificatele de depozit cu discount si a fost introdus serviciul de plata a salariilor în cont. In acest an, BANCA TRANSILVANIA a devenit prima societate bancara cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Banca a primit premiul revistei Piata Financiara pentru “Cel mai bun produs bancar al anului 1997”.

-1998

Au avut loc doua majorari succesive de capital la 39,1 miliarde lei si – respectiv - 50 miliarde lei. Banca a fost cotata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti si adevenit membru VISA si Europay. A început procesul de implementare a unui sistem de plati prin carduri.

-1999

Capitalul social s-a majorat la 100 mld. lei, iar extindera retelei teritoriale a continuat.

-2000

Capitalul social s-a majorat la 173,696 mld. lei si s-au emis primele carduri în data de 24 martie. In baza acordului semnat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) în data de 17 decembrie 1999, a demarat in luna mai programul de finantare externa pentru IMM-uri prin sucursalele BANCII TRANSILVANIA. S-a semnat cu firma Kindle Banking Systems (membra a Grupului MISYS) contractul pentru achizitionarea noului sistem informatic. Acesta permite derularea on-line a tuturor operatiunilor efectuate în cadrul bancii, oferind clientilor accesul centralizat la conturile proprii, oriunde în tara, la sucursalele BANCII TRANSILVANIA. Data de 9 aprilie 2000 reprezinta lansarea pe piata a cardului VISA Electron Global, emis de BANCA TRANSILVANIA.

• In data de 25 mai 2000 BANCA TRANSILVANIA a primit premiul « Cea mai buna banca pentru IMM-uri », acordat de catre Bucharest Business Week. Tot în luna mai a fost acordat primul credit BERD în baza programului de finantare externa a IMM-urilor.

• In data de 5 decembrie a fost decernat premiul «Bancherul anului » presedintelui BANCII TRANSILVANIA de catre revista « Piata Financiara ».

• La data de 18 decembrie a.c. s-a semnat la sediul BANCII TRANSILVANIA un act aditional cu BERD, potrivit caruia - de la aceasta data - se acorda credite si în EURO.

• In anul 2000 intra în functiune 5 noi sucursale : Zona Libera Giurgiu, Focsani, Sfantu Gheorghe, Piatra Neamt si Alba Iulia.

• In anul 2000 a fost extins parteneriatul cu Citibank, prin lansarea unui pachet unic de servicii bancare pe piata romaneasca (inclusiv taxe pentrtu vize - Canada, Germania, Brazilia).

Preview document

Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 1
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 2
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 3
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 4
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 5
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 6
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 7
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 8
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 9
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 10
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 11
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 12
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 13
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 14
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 15
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 16
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 17
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 18
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 19
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 20
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 21
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 22
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 23
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 24
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 25
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 26
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 27
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 28
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 29
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 30
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 31
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 32
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 33
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 34
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 35
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 36
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 37
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 38
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 39
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 40
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 41
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 42
Proiect practică Banca Transilvania - Pagina 43

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica Banca Transilvania.doc

Alții au mai descărcat și

Schimbare organizațională - studiu de caz SC Vel Pitar SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA DE ANSAMBLU A ORGANIZAŢIEI 1 1 Prezentarea societăţii comerciale S.C Vel Pitar S.A Denumirea societăţii este Societatea...

Managementul calității - Banca Transilvania

Introducere în “Calitate” şi “Managementul calităţii” Prezentare generală a problemei calităţii Pe măsură ce tehnologiile evoluează, oferta de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Auditul intern al activității de creditare în contextul crizei economice

În prezent, sistemul bancar este în plină schimbare. Principalul motiv al acestui proces îl reprezintă criza economică actuală, însă există și o...

Proiect practică de specialitate - Banca Transilvania

1. ISTORIC Povestea de succes a băncii a început în Cluj-Napoca, acum 14 ani, din iniţiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea...

Banca Transilvania

Cap 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1 Momentul istoric al înfiinţării Banca Transilvania este o societate bancară...

Proiect practică bancară Banca Transilvania - monedă și credit

INTRODUCERE 1. Motivaţii şi explicaţii Criteriile în baza cărora am ales sa efectuez stagiul de practica la Banca Transilvania au tinut de: BT...

Strategii de marketing în mediul concurențial

CAPITOLUL I Elemente conceptuale Pentru a ilustra importanţa marketingului financiar-bancar şi amploarea tot mai mare a acestuia este necesarã o...

Proiect practică la Banca Transilvania

I. Cadrul juridic de organizare şi funcţionare al Băncii Transilvania I.1. Istoric Banca Transilvania este o societate bancară românească cu...

Lucrare de practică - Banca Transilvania SA - tehnică bancară

Capitolul I Scurt istoric al Bancii Transilvania SA Banca Transilvania SA este o bancă comercială cu capital integral privat, înfiinţată în anul...

Practică Banca Transilvania

1. Scurt istoric Povestea de succes a bancii a inceput in Cluj-Napoca, acum 14 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost...

Ai nevoie de altceva?