Proiect practică - SC Kaufland SCS

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3119
Mărime: 994.15KB (arhivat)
Publicat de: Romulus Mitu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neacsu Andreea
Universitatea Transilvania Facultatea de Ştiinte Economice Specializare ECTS, Grupa 8281

Cuprins

  1. Prezentare generala pag 4
  2. Scurt istoric pag 8
  3. Structura organizatorică pag 11
  4. Tehnici de promovare pag 15
  5. Observaţii şi propuneri pag 18

Extras din proiect

1.Prezentare generală

DENUMIREA FIRMEI:

S.C. KAUFLAND S.C.S

NUMǍR DE INREGISTRARE:

FORMA JURIDICĂ :

Subscrisă Kaufland , persoană juridică de naţionalitate germană îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile în vigoare şi cu statutul societăţii.

Forma juridica a societatii este de Societate in Camandită Simplă.

DENUMIREA SOCIETĂŢII :

Numele dat este : « KAUFLAND» S.C.S.

SEDIUL SOCIAL :

Sediul social este stabilit in Bucuresti, Str.Barbu Văcărescu, Nr. 120-144, Sector 2.

DURATA SOCIETĂŢII :

Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată în timp, cu începere de la data înmatriculării acesteia la Registrul Comerţului.

ADMINISTRAREA ŞI PREZENTAREA :

Societatea este administrată şi reprezentată, pe durată nelimitată , de o persoană fizică, cetăţean român in Romania, şi de către un cetăţean de naţionalitatea ţării în care se afla filialele acestui mare lanţ de magazin.

Natura capitalului:

Asociatii retelei de hipermarketuri Kaufland Romania majoreaza capitalul social al companiei, de la 537 milioane lei(154 milioane euro), la 958 milioane lei(274 milioane euro), cu 421 milioane lei (120 milioane euro), potrivit hotararii generale a actionarilor publicate in Monitorul Oficial.

In urma majorarii, compania germana Kaufland RumanienWarenhandel GmbH detine 99,9 % din capitalul social, iar Kaufland Romania 0,1 %.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, are peste 166.000 de angajati in Europa si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.

FORŢA DE MUNCA

Societatea va putea angaja personal cu contract de munca, cu respectarea prevederilor Codului Muncii şi regimului de asigurări sociale. Are în prezent in Brasov aproximativ 100 de salariaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Necesarul de personal, angajat pe bază de contract de muncă, în condiţiile Codului Muncii este stabilit de către conducerea firmei.

OBIECTUL DE ACTIVITATE :

-cod CAEN : 5211

Activităţi : comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimantare, băuturi si tutun. Această clasă include activitatea magazinelor ce vând o cantitate diversă de bunuri, în care mărfurile alimentare, băuturile şi produsele din tutun sunt predominante.

Tipul activitatii curente:

Hypermarket-urile cu autoservire Kaufland oferă produse atât în domeniul alimentar cât şi multe alte articole în domeniile: Menaj, Timp liber şi Gradină, întotdeauna un record de preţuri mici. Şi exact asta este ceea ce face Kaufland - combinaţia dintre diversitatea ofertelor si preţurile zilnice mici.

Logo:

Slogan: “ Kaufland: ieftin şi bun!

Potrivit ziarului „Financial Times”, din ce in ce mai multe lanţuri vest-europene de hipermarket domină piaţa românească, doresc să investească în România. Aglomeraţia şi cozile de la casele de marcat arată că piaţa este departe de a fi atins punctul de saturaţie.

Piaţa hipermarketurilor a început să fie tot mai aglomerată oriunde în lume. Atât pe pieţele dezvoltate, cât şi în curs de dezvoltare, acest segment a atras investiţii mai mari decât orice alt sector din retail, de exemplu confecţiile sau electronicele şi electrocasnicele.

Dacă în urmă cu 7-8 ani exista un singur hipermarket Cash&Carry în România, şi anume Metro, acum avem în fiecare cartier cel puţin unul, iar numărul lor este în creştere, dovadă că piaţa românescă încă nu şi-a atins limita. La o analiză mai amplă a pieţei vom constata faptul că aceasta este dominată numai de brand-uri vest-europene (Carrefour, Metro, Selgros, Real, Kaufland, Penny, etc.) şi că românul încă nu a avut curajul să „construiască” un brand al României.

Preview document

Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 1
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 2
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 3
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 4
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 5
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 6
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 7
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 8
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 9
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 10
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 11
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 12
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 13
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 14
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 15
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 16
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 17
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 18
Proiect practică - SC Kaufland SCS - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica - SC Kaufland SCS.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza strategică Kaufland

I. Aspecte definitorii ale pieţei magazinului I.1. Prezentare generală a S.C. Kaufland-România S.C.S. Concernul Kaufland este una dintre firmele...

Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry

1 Scurt istoric al Metro Cash&Carry In istoria marelui concern METRO Group, anul 1964 reprezinta anul fondarii companiei METRO Cash&Carry de catre...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sistemul Decizional al Firmei

Elaborarea deciziilor este activitatea de bază a managerului. 5.1. Conceptul de decizie Decizia este cel mai important instrument specific de...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?