Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 3655
Mărime: 22.55KB (arhivat)
Publicat de: Nelu Dascalu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof.univ.dr. Ioan Constantin DIMA
UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIŞTE FACULTATEA DE STIINŢE ECONOMICE

Cuprins

  1. Capitolul 1. CONTINUTUL SI CARACTERISTICILE PROIECTULUI /4
  2. Capitolul 2. DEFINIREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT PRIN PROIECT /8
  3. Capitolul 3. PLANIFICAREA, ANALIZA SI ELABORAREA PROIECTULUI /11
  4. Capitolul 4. PROGRAMAREA ACTIVITATILOR DIN CONTINUTUL PROIECTULUI /17
  5. Capitolul 5. MONITORIZAREA PROIECTULUI / 19
  6. Capitolul 6. EVALUAREA REZULTATELOR OBTINUTE /20
  7. Capitolul 7. FINANTAREA PROIECTULUI /21

Extras din proiect

Capitolul 1. CONTINUTUL SI CARACTERISTICILE PROIECTULUI

Dezvoltarea unei comunitati, oricare ar fi ea, nu poate fi conceputa in lipsa unei viziuni asupra directiilor spre care aceasta comunitate doreste sa se indrepte.

Planificarea strategica reprezinta unul dintre instrumentele pe care comunitatile locale il pot utiliza pentru a avea certitudinea ca politicile si programele prognozate corespund asteptarilor cetatenilor si necesitatilor de dezvoltare durabila.

Un proiect poate fi definit ca un ansamblu de lucrari destinate realizarii unui obiectiv unic si masurabil. Un obiectiv este unic daca a fost atins o singura data si definitiv si e masurabil daca este posibil a se evalua, in orice moment, faptul ca a fost atins sau nu.

Strategia de Dezvoltare Socio-Economica a comunei Sotanga isi propune sa valorifice potentialul, oportunitatile si realele disponibilitati pentru dezvoltare, inclusiv crearea unui mediu de afaceri stimulativ si competitiv, menit a atrage investitii private importante din tara si strainatate.

PROFILUL COMUNITATII – STADIUL ACTUAL AL DEZVOLTARII

1.1. Incadrare geografica

Judetul Dambovita, situat la sudul Carpatilor Meridionali in zona de contact a Campiei Romane cu Subcarpatii Munteniei, are un relief variat ce se desfasoara in trepte : la nord se inalta Muntii Bucegi si Leaota, carora le urmeaza spre sud zona dealurilor Subcarpatilor Munteniei, platforma Candesti, in continuare, campia inalta a Targovistei si campia Titu. Se invecineza la vest cu judetul Arges, la est cu judetul Prahova, la sud-est cu judetul Ilfov, la sud cu judetele Giurgiu si Teleorman si la nord cu judetul Brasov.

Comuna Sotanga este amplasata in partea de nord-vest a judetului Dambovita, la circa 4 km de municipiul Targoviste, de-a lungul drumului judetean DJ712. Sotanga este incadrata la nord de comuna Vulcana Pandele, la sud de municipiul Targoviste, la est de comuna Doicesti si comuna Aninoasa iar la vest de comuna Manesti, comuna Tatarani si comuna Voinesti.

In subsolul comunei au fost evidentiate zacaminte minerale de carbuni care nu se mai exploateaza in adancime ci numai la suprafata in punctul minier Bordenciu.

Hidrografia de suprafata este reprezentata de raul Ialomita precum si de paraiele din zona. Geologic, zona este alcatuita din depozite aluvionare specifice terasei, pietrisuri, nisipuri prafuri, depuse peste argile vinetii cu intercalatii de nisipuri acvifere.

Din punct de vedere climatic, comuna Sotanga se incadreaza in tipul de zona cu clima continentala.

Principalele cai de comunicatie de nivel teritorial ce asigura comunicatiile si transportul in cadrul teritoriului administrativ dar si in afara acestuia cu reteaua generala de localitati a judetului si cu capitala sunt : DJ 712 ( Targoviste-Sotanga-Vulcana-Bai) ; DC 141 ( Laculete-Gara-Sotanga); DC 142( Sotanga-Doicesti) si DC 140(Sotanga-Priseaca). Orasul apropiat si care exercita influenta asupra satelor componente ale comunei este Municipiul Targoviste. Accesibilitatea deosebit de buna pe cale rutiera justifica si pledeaza pentru initierea de investitii profitabile in aceasta zona( in eventualitatea dezvoltarii unui parc industrial sau a realizarii unui set coerent de facilitati pentru investitori) spre folosul populatiei.

1.2. Activitati economice

Profilul economic dominant al comunei este in principal industria (exploatari miniere) si agricultura in secundar, soiurile fiind favorabile culturilor de cereale (porumb) si plantatiilor pomicole(pomi fructiferi).

Evolutia functiunii economice de baza a comunei este strans legata de schimbarile in proprietatea terenurilor ; fostele incinte ale CAP nu mai au activitati similare cu cele anterioare ; atat sectorul zootehnic cat si cel vegetal din domeniul privat nu cunosc un reviriment iar unele activitati fiind complet sistate. Alte activitati economice sunt de natura prestarilor de servicii cu caracter industrial( doua mori, ateliere de tamplarie), comert cu amanuntul si alte servicii de interes local.

1.3. Populatia comunei Sotanga

Numarul de locuitori (populatia stabila) la nivelul anului 2010 este de 7023 locuitori si 2762 gospodarii, din care pe sate : 1547 in Sotanga si 1215 in Teis.

In satele comunei Sotanga sunt si persoane numite ’’strainasi’’ inregistrati in ultimii 4 ani, in general persoane care si-au achizitionat sau au construit case pe teritoriul comunei Sotanga. Satul Teis este mai atractiv pentru ’’strainasi’’, data fiind apropierea fata de Municipiul Targoviste si dotarea mai buna cu echipamente edilitare. In satul Teis fenomenul imbatranirii este mai acut , numarul de persoane pe gospodarii fiind in medie 2,49. Resursele de munca si populatia ocupata au inregistrat foarte multe modificari in perioada de dupa 1989, in sensul modificarii gradului de ocupare afortei de munca si a spectrului ocupatiilor mai ales dupa desfiintarea CAP si inchiderea unor puncte de lucru din sectorul minier.

Pentru urmatorii cinci ani se prevede o usoara crestere a populatiei, in ipoteza in care se reiau lucrarile la exploatarile miniere(exploatare de suprafata), lucrari de amenajare a unei zone de agrement, a infrastructurii, echiparii cu utilitai si a instritutiilor si serviciilor propuse.

Preview document

Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 1
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 2
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 3
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 4
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 5
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 6
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 7
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 8
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 9
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 10
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 11
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 12
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 13
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 14
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 15
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 16
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 17
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 18
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 19
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 20
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 21
Proiect privind strategia de dezvoltare socio-economică a Comunei Sotanga - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Proiect Privind Strategia de Dezvoltare Socio-Economica a Comunei Sotanga.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Pregătirea Funcționarilor Publici din Cadrul PMB în Vederea Sporirii Eficienței Furnizării Serviciilor Publice

ETAPA 1 Prezentarea solicitantului 1.1 Denumirea instituţiei • Primăria Municipiului Bucureşti 1.2 Profilul instituţiei • Organ de...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?