Proiect THR

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect THR.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 33 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Voicu Alina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Structura (Fișă de prezentare tip unitate, amplasare, categorie, profil, capacitate, structura camerelor, nr unități de alimentație, capacitate) 3
2.Cerințe legale de clasificare 6
3. Structura de organizare 12
4. Structura de personal și atribuții 14
5. Servicii oferite 17
6. Organizarea activității de cazare, recepție, etaj 19
7. Tarife de cazare 21
8. Politica de vânzare 22
9. Organizarea activității de alimentare, compartimente, flux, asigurarea calității, liste de preparate și băuturi 23
10. Structură personal și atribuții 26
11. Măsuri de protecția mediului în pensiune 28
12. Regulament de ordine interioară 29
Covid 19 31
BIBLIOGRAFIE 35

Extras din document

Despre abundența resurselor turistice care sălășluiește pe întinderea frumoasei noastre patrii știm încă de la primele ore de Geografia României. Nu lipsiți de mândrie patriotică în fragedele noastre minți am învățat că avem munți cu duiumul, plaje, istorie și tradiții cât să umplem biblioteci întregi, ape termale, castele și cetăți de faimă internațională, floră luxuriantă, faună pe cât cuprinde. Prea mici fiind, nu ne era chiar la îndemână să urcăm în primul tren pentru a ne convinge de acuratețea spuselor dascălilor noștri, dar, pe măsura trecerii anilor și a înaintării în vârstă, am început să bifăm tot mai multe dintre aceste locuri.

Unul dintre locurile dintre cele descrise mai sus este Delta Dunării. Delta Dunării este una dintre minunile României, înscrisă din 1991 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. A treia ca mărime pe continent, Delta noastră are 5760 km pătrați, în care se întâlnesc 30 de habitate protejate la nivel european, o parte dintre acestea regăsindu-se doar pe teritoriul țării noastre. Flora și fauna Deltei sunt spectaculoase. 54 de specii de mamifere pot găsite aici și peste 300 de specii de păsări, dintre care unele chiar rare.

1. Structura (Fișă de prezentare tip unitate, amplasare, categorie, profil, capacitate, structura camerelor, nr unități de alimentație, capacitate)

În acest paradis, aflată chiar în inima Deltei Dunării, pregătită oricând pentru a vă satisface nevoia de relaxare prin cele mai frumoase activități și împrejurimi de vis, împreună cu un peisaj unicat, vă așteaptă să vă petreceți concediile, excursiile, escapadele într-un mediu natural nemaivazut până acum, Pensiunea Colț de Rai.

Ținând cont că fiecare persoană are nevoie de odihnă și recreere, cererea în turism nu va dispărea niciodată și tot mai mulți turiști vor prefera să-și petreacă timpul liber în mijlocul naturii, alegând pensiunile turistice în locul altor posibilități de cazare.

Având în vedere că pensiunile turistice rurale reprezintă doar 7,45% din totalul structurilor de primire existente, putem afirma că piața pensiunilor turistice rurale este relativ nouă și în plină dezvoltare.

Cum locația trebuie să fie într-o zonă care să ofere atracții turistice pentru vizitatori și o experiență de neuitat, am ales această zona pentru crearea unei pensiuni agroturistice.

Pensiune agroturistică este o structură de primire turistică, având o capacitate de cazare de până la 8 camere, funcționând în locuințele cetățenilor sau în clădire independentă, care asigură în spații special amenajate cazarea turiștilor și condițiile de pregătire și servire a mesei, precum și posibilitatea participării la activități gospodărești sau meșteșugărești. În cadrul pensiunilor agroturistice se desfășoară cel puțin o activitate legată de agricultură, creșterea animalelor, cultivarea diferitelor tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi sau se desfășoară o activitate meșteșugărească, cu un atelier de lucru, din care rezultă diferite articole de artizanat. Activitățile în cauză trebuie să se desfășoare în mod continuu sau în funcție de specific și sezonalitate, să aibă caracter de repetabilitate. Suprafețele destinate activităților agricole sau meșteșugărești pot fi amplasate și într-o altă locație proprie față de amplasamentul pensiunii agroturistice, cu condiția ca această suprafață să fie cuprinsă pe raza administrativ-teritorială a aceleiași localități.

În pensiunile agroturistice, turiștilor li se poate oferii masă preparată din produse majoritar naturale din gospodăria proprie (inclusiv produse piscicole) sau de la producători/pescari autorizați de pe plan local, în regim de circuit închis, în cazul în care aceste servicii se intenționează a fi destinate și consumatorilor din afară, este obligatorie deținerea unei structuri de primire turistice cu funcțiuni de alimentație publică ( restaurant clasificat conform Anexei 2 din Ordinul nr.65/2013).

Pensiunea Colț de Rai - o oază de lux tradițional, amplasată în cea mai populată așezare rurală din Delta Dunării, Chilia Veche. Chiar daca multe sate pescărești s-au pustiit, aici încă mai locuiesc aprox. 3000 de suflete.

Spre deosebire de alte locații aflate în zonă, aici puteți ajunge doar cu barca, străbătând cel mai mare ecosistem umed al Europei, de-a lungul brațului Chilia.

Clădirea are o arhitectură aparte, însă nu se îndepărtează prea mult de tiparele lipovenești. Aceleași culori fermecătoare, același acoperiș de stuf și același sentiment de „acasă” vă vor întâmpina aici.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect THR.docx

Bibliografie

1. „Tehnologia Activităților De Turism“ - Conf.Univ.Dr. : Cristea Anca
2.https://www.academia.edu/36466954/ORGANIZAREA_ACTIVITATII_PENSIUNILOR_TURISTICE
3. https://www.startupcafe.ro/coronavirus-covid-19/restrictii-recomandari-hotel-pensiune-hostel-stare-alerta-2020.htm
4. https://yozi.ro/limanu-resort-delta-dunarii/