Proiectarea Sistemului de Management in Firma SC Tip Top Food Industry SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiectarea Sistemului de Management in Firma SC Tip Top Food Industry SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Petruta Mihai

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Descrierea organizației 2
1.1 Date generale despre societate 2
1.2. Scurt istoric al activităţii desfăşurate până în prezent 3
1.4. Date financiare: 5
1.5. Sistem de management al calității: 7
2. Activități și metode de previziune: 10
3. Activități și metode de organizare 14
4. Activități și metode de direcționare: 20
6. Activități și metode pentru analiza și soluționarea problemelor 26
7. Bibliografie 28

Extras din document

1. Descrierea organizației

1.1 Date generale despre societate

Denumirea societăţii comericiale: SC TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L.

Forma juridică a societăţii este “societate cu răspundere limitată”. Societatea este persoană juridică română care îşi desfasoară activitatea în conformitate cu legislaţia română în materie.

Anul de înfiinţare al societăţii:1993.

Numărul de înmatriculare în Registrul Comerţului: J40/9219/1993 şi Codul de identificare fisclă:RO3900317.

Sediul societăţii este în Bucureşti, Bulevardul Timişoara, numărul 94.

Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată de la data înmatriculării acesteia în condiţiile legii la Oficiul Registrului Comerţului din Bucureşti.

Viziunea firmei SC TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L. este dezvoltarea serviciilor oferite pentru clienții existenți și potențiali, urmărindu-se atât dezvoltarea serviciilor firmei și diversificarea lor, cât și satisfacerea optimă a cerințelor cu un grad din ce în ce mai ridicat din partea clienților.

Misiunea firmei SC TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L. este să impulsioneze, să diversifice și să dezvolte activitatea în domeniul patiseriilor la un preț competitiv care să satisfacă cerințele clienților, în vederea unei poziționări favorabile a acestora față de concurență.

Obiective stategice:

• Dezvoltarea și diversificarea serviciilor oferite prin utilizarea unor echipamente de producție performante, precum și prin pregătirea continuă a angajaților firmei.

• Orientarea către client – prin înțelegerea cerințelor imediate și viitoare, precum și identificarea și aplicarea celor mai eficice și eficiente metode de satisfacere a cerințelor acestuia.

• Formarea și motivarea continuă a personalului reprezintă un obiectiv strategic foarte important al firmei; fiecare angajat trebuie să contribuie la realizarea și asigurarea calității serviciilor.

• Serviciile oferite sunt orientate spre satisfacerea cerințelor clinților, printr-un bun raport calitate-costuri-termene.

1.2. Scurt istoric al activităţii desfăşurate până în prezent

Societatea Comercială TIP TOP FOOD INDUSTRY activează din anul 1993, fără întreruperepână în prezent, având ca obiect producţia şi comercializarea produselor de cofetărie, patiserie, catering, precum şi biscuiţi, prin reţeaua de magazine proprii cât şi prin distribuitori, având un număr de 100 salariaţi. În prezent, dispune de propria reţea de transport prin care asigură distribuţia produselor către locaţiile Tip Top, precum şi la locaţiile clienţilor. De asemenea, prin folosirea ambalajelor special concepute pentru transport, garantează calitatea produselor precum şi cantitatea solicitată. Societatea are în prezent un număr de 25 magazine proprii şi urmează să inaugureze încă 5 noi locaţii până la sfârşitul anului în curs.

Toate produsele, designul acestora şi al ambalajelor sunt mărci înregistrate la Oficiul de Stat pentru înregistrarea Mărcilor. Începând cu anul 2005 TIP TOP FOOD INDUSTRY a derulat un program de restructurare şi adaptare rapidă la cerinţele şi reglementările impuse de aderarea la Uniunea Europeană.

1.3. Domeniu de activitate

Cofetăria TIP TOP FOOD INDUSTRY oferă un sortiment bogat de produse de cofetărie şi patiserie, clienţii săi având de ales dintr-o gamă largă de preparate. Societatea este renumită pentru politica strictă de asigurare a calităţii seviciilor sale, având în vedere şi faptul că întreaga gamă de produse sunt preparate în laboratoare proprii făcând din aceasta un

avantaj concurenţial.

Activitatea societăţii se încadrează în sfera alimentaţiei publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor cu pretenţii. Condiţia esenţială de competitivitate într-un astfel de sector o reprezintă satisfacerea exigenţelor clienţilor printr-un meniu variat, de o calitate ireproşabilă, asigurarea unui ambient plăcut în incita cofetărie.

Expansiunea rapidă şi consistentă au transformat compania într-o corporaţie cu operaţiuni extinse în întreaga ţară. Cererea de produse este zilnică de către clienţii de aceea încearcă să fie la nivelul cerinţelor prin extinderea companiei. În prezent se lucreaă la un nou laborator. Prin reţeaua de distribuţie se încearcă să satisfacă dorinţele tuturor clienţilor, distribuind marfă direct la sediu fără ca beneficiarii să se mai preocupe de aprovizionare. Din punct de vedere geografic vânzările sunt concentrate în marile oraşe unde cererea consumatorilor este ridicată. Aici se evidenţiază municipiul Bucureşti unde competiţia între firmele producătoare poate fi numită acerbă fără să se exagereze câtuşi de puţin. În funcţie de criteriul comportamental se disting segmentările dupănimportanţa cumpărăturii, după presiunea timpului strâns legate între ele şi dupǎ cantitatea consumatǎ. Spre exemplu, pentru o persoană grăbită importanţa cumpărăturii va fi medie în timp ce o persoană cu activitate zilnică redusă acordă o mai mare importanţă cumpărăturii, manifestând preferinţe şi exigenţe.

Cumpărătorii cu venituri medii şi mari preferă sau optează în timp pentru o anumită marcă pentru care raportul preţ–calitate este foarte important. El diferenţiază o anumită marcă pentru care manifestă fidelitate atât timp cât producătorii menţin sau îmbunătăţesc standardele iniţiale pentru careconsumatorii au optat pentru acel produs.

Încearcă să facă faţă principalilor concurenţi de pe piată prin oferte bine definite.

Printre principalii concurenţi se numără:

• Cofetăria Agagitos

• Cofetăria Casablanca

• Cofetăria Ana-Pan

• Cofetăria Claus

• Cofetăria Piticot

• Cofetăria Scala

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Sistemului de Management in Firma SC Tip Top Food Industry SRL.docx

Bibliografie

Ionescu, Sorin, Noi teorii și modele în practica managerială, București, Editura Electra,
2011
Vlăsceanu, Mihaela, Psihosociologia organizării şi conducerii, Bucureşti, Editura
Paideia, 1993
Site:
http://www.tiptop.ro/

Alte informatii

Universitatea Politehnica București Facultatea Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor