Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 78 în total
Cuvinte : 16236
Mărime: 870.45KB (arhivat)
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cindrea

Cuprins

  1. INTRODUCERE Pag 2
  2. CAPITOLUL 1 – Managementul resurselor umane Pag 5
  3. 1.1 Promovarea resurselor umane in cadrul unei companii Pag 5
  4. 1.2 Criteriile de promovare a resurselor umane Pag 6
  5. 1.3 Tipuri de promovare a resurselor umane Pag 7
  6. 1.4 Conducerea organizatiei Pag 8
  7. 1.4.1. Atributele liderului Pag 8
  8. 1.4.2. Teorii motivationale Pag 13
  9. 1.4.3. Performantele resurselor umane Pag 20
  10. CAPITOLUL 2 – Studiu de caz la SC Expro Bazna Pag 29
  11. 2.1 Istoric, forma juridica, constituire Pag 29
  12. 2.2 Structura organizatorica Pag 35
  13. 2.3 Politica de management al resurselor umane – avantaje si dezavantaje
  14. Pag 41
  15. 2.3.1. Principiile si obiectivele privind resursele umane in cadrul unitatii turistice Expro Bazna Pag 41
  16. 2.3.2. Promovarea resurselor umane Pag 45
  17. 2.3.3. Analiza performantelor promovarii resurselor umane Pag 46
  18. CONCLUZII Pag 49
  19. BIBLIOGRAFIE Pag 51
  20. ANEXE Pag 52

Extras din proiect

Introducere

Se poate afirma că toate problemele legate de procesul conducerii oricărei activităţi de natură economică, socială sau politică au ca element comun factorul uman. Indiferent de natura activităţii, factorul uman are un rol primordial, nivelul de eficienţă fiind condiţionat de posibilităţile şi interesele acestuia.

Individul, prin structura sa, prin sentimente, mentalitate şi conştiinţa de sine, se constituie într-o entitate biologică ce reprezintă variabila de bază într-un sistem, putând favoriza sau inhiba acţiunile, procesele sau activităţile.

Totodată, prin natura sa de fiinţă sociabilă, omul trăieşte şi acţionează în colectivitate, simţindu-se mai ataşat de anumite grupuri care, la rândul lor, interacţionează cu alte grupuri, depinzând de unele şi exercitându-şi influenţele asupra altora.

Prin urmare, iniţierea şi desfăşurarea cu succes a activităţilor organizaţiilor depind în mod hotărâtor de gradul în care este înţeles, motivat şi coordonat factorul uman.

Managementul Resurselor Umane constituie complexul de activităţi orientat către utilizarea eficientă a capitalului uman, în scopul realizării obiectivelor organizaţiei, simultan cu asigurarea condiţiilor ce garantează satisfacerea nevoilor angajaţilor şi implicit, motivarea acestora pentru a fi loiali organizaţiei din care fac parte.

In acelaşi timp, managementul resurselor umane reprezintă şi o abordare strategică a posibilităţilor de atragere, formare, dezvoltare, conducere, utilizare şi motivare a principalei resurse prin intermediul căreia organizaţia îşi poate asigura atingerea cu succes a scopurilor pe care şi le-a propus

In prezent, resursele umane prezintă un interes deosebit în gradul de dezvoltare al unei ţări. Un interes major este reprezentat, în desfăşurarea vieţii economice, de către procesul de dezvoltare economică, aceasta depinzând în mare măsură de gradul de pregătire şi utilizare al resurselor umane şi de rolul creator şi dinamizator al factorului uman. Toate acestea se explică prin faptul că definirea funcţiunii şi concretizarea practicş a sferei de cuprindere a managementului resurselor umane constituie un factor de crestere a profesionalităţii şi eficienţei sociale a intreprinderilor.

Managementul resurselor umane reprezintă ştiinţa şi arta elaborării şi implementării strategiei şi politicii de personal, în vederea realizării cu maximum de eficienţă a obiectivelor firmei. Astfel, locul resurselor umane este esenţtial în managementul modern, în condiţiile în care rolul factorului uman a crescut simţitor, sub impactul apariţiei accepţiunii moderne a funcţiunii de personal a firmei şi al trecerii managementului resurselor umane în responsabilitatea conducerii generale a firmei.

Obiectivele managementului resurselor umane sunt: atragerea forţei de muncă, administrarea problemelor de salarizare, relaţiile cu salariaţii şi planificarea şi dezvoltarea structurii organizatorice.

Practic, această lucrare are rolul de a evidenţia importanţa unui bun management al resurselor umane în cadrul unei unităţi turistice din Romania şi modul în care acesta poate influenţa imaginea companiei şi profitul acesteia.

Herbert Simon afirma că “deoarece organizaţiile sunt sisteme de comportament proiectate pentru a permite oamenilor şi maşinilor să realizeze anumite obiective, forma organizaţională trebuie să fie o funcţie unificatoare a caracteristicilor umane şi a naturii mediului sarcinii.”

Având în vedere aceste afirmaţii, se poate preciza că există câteva componente majore ale unei organizaţii:

* scopul sau raţiunea de a fi;

* oamenii;

* un grad al structurii (structura organizaţională);

* tehnologia utilizată.

Aceste patru componente sunt interdependente, deci o schimbare în oricare dintre ele va avea efecte şi asupra celorlalte. Relaţiile de interdependenţă se desfăşoară pe fundalul condiţiilor interne, al culturii organizaţiei şi în contextul mediului extern al organizaţiei.

Unitatea turistică al carei management al resurselor umane este analizat în prezenta lucrare, Hotelul Expro Bazna (Anexa 1), dispune de 62 locuri de cazare şi oferă o gamă vastă de servicii cum ar fi: vânzarea de obiecte de artă, ziare, articole de strictă necesitate, închirieri jocuri distractive, comisioner, spălat-călcat lenjerie, păstrarea obiectelor de valoare, servicii de xerox şi fax, închiriere echipament sportiv. Toate aceste servicii sunt astfel îmbinate încât să ofere clientilor un sejur deosebit. Expro Bazna ofera de asemenea facilităţi pentru conferinţe şi baza de tratament pentru afecţiuni ale aparatului locomotor, ca reumatismul, artroze, spondiloze, stări post traumatism, afecţiuni ginecologice, otolaringologice, endocrine, afecţiuni cauzate de stres. Tratamentele sunt asigurate la bazinul cu apă minerală sarată, bromurată, clorurată, sodică, hipertonă, sub atentă supraveghere medicală. Printre serviciile opţionale se numără împachetările cu namol sapropelic, hidroterapia, kinetoterapia şi electroterapia. Pentru a asigura servicii de calitate, centrele de mai sus beneficiază şi de un laborator pentru analize medicale.

Se observă, astfel, că Expro Bazna oferă servicii de calitate bazându-se pe personal calificat şi se vor propune, pe baza cercetarilor întreprinse în aceasta lucrare, mijloace de îimbunătăţire a relaţiei dintre conducere şi salariaţi, precum şi a planificării şi dezvoltării structurii organizatorice urmărindu-se conştientizarea importanţei serviciilor la cele mai înalte standarde şi a îmbunătăţirii imaginii complexului turistic.

Desi există extrem de multe lucrări care trateaza modurile de îmbunătăţire a managementului resurselor umane, nu se poate furniza o reţetă sigură în alegerea unui anumit stil. Este, în principal, o problemă de asigurare a echilibrului între un anumit număr de factori cheie, cum ar fi: natura sarcinii, componenţa grupului, gradul de manifestare a autorităţii şi atributele personale ale liderului. Acest echilibru trebuie asigurat într-un context organizaţional complex, în care oameni obişnuiţi sunt călăuziţi de anumite valori dominante.

Capitolul 1

Managementul Resurselor Umane

1.1. Promovarea resurselor umane in cadrul unei companii

“O modalitate principală de valorificare a rezultatelor evaluării personalului o reprezintă promovarea sa” În esenţă, prin promovare înţelegem ansamblul proceselor prin care se atribuie personalului din cadrul firmei posturi manageriale situate pe un nivel ierarhic superior, precum şi gradaţii sau clase mai mari în cadrul aceluiaşi post.

Posturile obţinute prin promovare încorporează, de regulă, sarcini şi competenţe, responsabilităţi calitativ superioare, ceea ce se reflectă în rolul sporit pe care-l joacă în ansamblul societăţii, salarizarea mai mare.

Criteriile de promovare a personalului principal, precum şi cele utilizate la selecţionarea sa sunt: studiile, vechimea în muncă, postul deţinut anterior, calităţile, cunoştinţele, deprinderile şi aptitudinile.

În funcţie de modul cum sunt utilizate criteriile de promovare în firmele contemporane se manifestă trei tendinţe principale.

Preview document

Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 1
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 2
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 3
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 4
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 5
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 6
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 7
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 8
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 9
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 10
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 11
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 12
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 13
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 14
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 15
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 16
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 17
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 18
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 19
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 20
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 21
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 22
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 23
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 24
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 25
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 26
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 27
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 28
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 29
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 30
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 31
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 32
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 33
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 34
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 35
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 36
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 37
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 38
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 39
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 40
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 41
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 42
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 43
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 44
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 45
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 46
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 47
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 48
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 49
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 50
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 51
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 52
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 53
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 54
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 55
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 56
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 57
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 58
Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna - Pagina 59

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Resurselor Umane in Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna.doc
  • Promovarea Resurselor Umane in Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna.ppt

Alții au mai descărcat și

Managementul Serviciilor Hoteliere în Baza Hotelului Codru

Introducere Actualitatea temei “Managementul serviciilor hoteliere” se percepe în urma dezvoltării impetuase a turismului în ultimele decenii,...

Managementul ofertei de servicii turistice - Hotelul Continental - Târgu Mureș

România are o remarcabilă vocaţie turistică datorită valorilor sale turistice naturale, concretizate in existenţa unui spaţiu geografic variat,...

Practică - managementul strategic în cadrul Hotelului Horoscop

INTRODUCERE Hotelul este unitatea comercială de cazare omologată care oferă camere sau apartamente mobilate pentru a fi închiriate, fie unei...

Raport de practică - Hotel Izvoraș

I N T R O D U C E R E Republica Moldova, desi are o suprafata mica, dispune de un considerabil potential turistic, reprezentat de un ansamblu...

Managementul carierei - lanțul hotelier Hilton

MANAGEMENTUL CARIEREI 1. Conceptul de carieră Conceptul de carieră are numeroase înţelesuri, în general fiind asociat cu idea de mişcare...

Management strategic - SC Complex Hotelier Măria Sa

1. Istoric şi sector de activitate SC Complex Hotelier Maria SA şi-a început activitatea la data de 01.07.1972, alǎturi de hotel Rapsodia şi hotel...

Promovarea resurselor umane

De ce am ales sa tratam subiectul Promovarea resurselor umane? Deoarece consideram ca este foarte important , ca viitori angajati,sa cunoastem ce...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Ai nevoie de altceva?