Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5190
Mărime: 30.70KB (arhivat)
Publicat de: Ana Deaconu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andrei Ion

Cuprins

  1. SUMAR EXECUTIV: 3
  2. CORPUL RAPORTULUI 5
  3. INTRODUCERE 5
  4. DESCRIEREA PROBLEMEI TRATATE DE RAPORT 5
  5. ANALIZA 6
  6. 1) Remuneratia- situatia financiara 6
  7. 2) Programul de lucru - timpul 6
  8. 3) Responsabilitatea 7
  9. 4) Certitudinea locului de munca 7
  10. 5) Pregatirea profesionala 7
  11. 6) Independenta 8
  12. 7) Putere si influenta in cadrul organizatiei 8
  13. 8) Avantaje si dezavantaje comune de a avea propria afacere, respectiv de a fi angajat 9
  14. 9) Avantaje si dezavantaje de a fi patron 9
  15. 10) Avantajele si dezavantajele de a fi angajat temporar 11
  16. CONCLUZII SI RECOMANDARI 13

Extras din proiect

SUMAR EXECUTIV:

Exista o povestioara foarte sugestiva pentru diferenta dintre cele doua cai. Se spune ca la un moment dat gaina si cu porcul au vrut sa deschida o afacere. Porcul, care nu era prea obisnuit cu spiritul antreprenorial, a intrebat:

-'Si ce afacere sa deschidem?'.

Gaina, care deja visa profituri uriase cu ochii mintii, ii spuse porcului, aratand cu mana o posibila reclama: - 'Fast food!'

Apoi, ca si cum ar fi redactat deja planul de afaceri, ii explica porcului:

- 'In ziua de azi, lumea vrea sa manance repede pentru ca nu are timp. Asa ca un fast food e afacerea potrivita pentru noi. Am gasit deja o locatie excelenta, intr-o zona unde sunt multe sedii de firme'.

- 'Si ce o sa servim?' intreba porcul.

- 'Meniul zilei' zise gaina. 'Ochiuri cu sunca!'.

- 'Si ce aducem fiecare?' intreba iarasi porcul.

- 'Pai... eu aduc ouale si tu aduci sunca!".

Prin notiunea de patron se intelege - proprietar al unei întreprinderi (comerciale, industriale ) care foloseşte muncitori salariaţi.

Angajatul este - o persoană încadrată la un loc de muncă; salariat.

Angajat vs. patron semnifica o sintagma adesea utilizata in randul oamenior pregatiti de a intra pe piata fortei de munca. Cu toate acestea intrebarea se rezuma la a-ti alege drumul in viata, la gandul daca exista posibilitatea de a fi independent si a-ti asuma riscurile deciziilor luate sau la usurinta de a avea un program aproximativ lejer, cu riscuri mai mici si posibilitatea de a demisiona oricand.

Problema tratata in raport se contureaza in jurul ideii: patro vs. angajat. Se doreste urmarirea celor mai bune notiuni spre a se lua decizi corecta in functie de calitatile, motivatia si necesitatile fiecaruia dintre noi

In decizia de a alege cea mai buna varianta, in functie de calitatile si stilul de viata al unei persoane, se vor prezenta diferite notiuni ce au o insemnatate in cele doua posturi, urmarindu-se avatajele si dezavantajele create.

Un salariu mare determina un nivel de trai mai ridicat, si deci implicit o viata mai buna. Avem posibilitatea indeplinirii multor dorinte, din punct de vedere financiar, si achizitionarea de bunuri materiale si servicii ce au menirea de a ne usura viata. Din punctul de vedere al angajatului:,salariul reprezinta un venit fix (stabilitate financiara) care , in comparatie cu un patron ce conduce o afacere de succes, este mai mic si nu ofera aceleasi beneficii

Timpul este un factor important atat pentru angajati, cat si pentru patroni. In zilele noastre timpul este insuficient din orice postura sau unghi ai privi.

Responsabilitate, reprezinta un avantaj pentru salariat, deoarece acesta este limitata de sarcinile si atributiile ce-i revin prin fisa postului, pe cand pentru un patron responsabilitatea reprezinta un dezavantaj, el este responsabil de gestiunea resurselor investite.

Certitudinea locului de munca si pregatirea profesionala alti factori ai deciziei , care il dezavantajeaza mai mult pe angajat.

Independenta, reprezinta un avantaj pentru intreprinzator, el luand toate deciziile fundamentale privind propria afacere si o indreapta pe drumul stabilit de el.

Putere si influenta in cadrul organizatiei intreprinzatorul are posibilitatea de a selecta intreaga echipa de colaboratori, functie de abilitatile si nivelul sau de instruire, ceea ce va facilita organizarea si controlul afacerii

Patronul si angajatul sunt intr-o relatie economica, urmand ca impreuna l sa lucreze pentru urmarirea acestor scopuri. Din acest motiv exista avantaje si dezavantaje comune de a avea propria afacere, respectiv de a fi angajat cum ar fi: obtinerea recunoasterii publice, cunoasterea mai buna a capacitatilor si limitelor proprii, posibilitatea de a ajuta familia, libertatea de a decide singur modul de utilizare a resurselor acumulate, exprimarea neingradita a calitatilor personale.

In relatia dintre patron si angajat ies in evidenta anumite avantaje si dezavantaje ale angajatorului: diminuarea muncii monotone, consum foarte mare de resurse personale,

riscul neglijarii familiei, deteriorarea sanatatii, dependenta de experti externi in probleme cheie, „frustrarea parentala” in cazul dezvoltarii puternice a firmei, aparitia unor conflicte de ordin etic, pierderea fostului loc de munca

O ancheta efectuata la sfarsitul anului 2003 de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca (FEICVM) din Dublin, Irlanda, referitoare la conditiile de lucru in tarile candidate, ilustreaza faptul ca 17% din lucratorii din Uniunea Europeana isi desfasoara activitatea pe baza contractelor partiale de munca, aceste contracte avanta atat avantaje cat si dezavantaje care privesc atata angajatul cat si angajatorul.

Din punctul nostru de vedere, al echipei,alegerea trebuie facuta in functie de anatomia fiecaruia, deoarece fiecare persoana este unica.In momentul alegerii trebuiesc luate in vedere caractere si calitati precum :vointa, ambitie, dorinta de a te afirma, pregatirea profesionala, motivatia etc.

In urma unei discutii in echipa am ajuns la concluzia ca tunci cand o persoana este intrebata ce ar laege , raspunsul este categoric patron, dar aceasta calitate este greu de insusit, acesta fiind unul dintre motivele care pot genera esecul .

CORPUL RAPORTULUI

INTRODUCERE

Angajat vs. patron semnifica o sintagma adesea utilizata in randul oamenilor pregatiti de a intra pe piata fortei de munca. Cu toate acestea intrebarea se rezuma la a-ti alege drumul in viata, la gandul daca exista posibilitatea de a fi independent si a-ti asuma riscurile deciziilor luate sau la usurinta de a avea un program aproximativ lejer, cu riscuri mai mici si posibilitatea de a demisiona oricand.

Contextul raportului prezinta alegerea pe care trebuie sa o faca persoana pusa in situatia de a alege intre patron si angajat, avand motivatii precum cele: salariale, profesionale (avansare in functie), comoditatea, calitatile fiecaruia: de comunicare, de interactiune cu oamenii, inovativitate, actiune, pregatirea profesionala, dorinta de afirmare, propriile convingeri.

Scopul raportului este acela de a convinge persoana ca alegerea potrivita, de a fi angajat sau patron, este conturata in functie de calitatile, motivatiile, convingerile si pregatirea profesionala a sa.

Metoda aleasa consta in documentarea din materiale, precum: reviste, carti de specialitate, ziare si informatii furnizate de internet.

Raportul va fi structurat in capitole si subcapitole,dupa cum urmeaza:

• descrierea problemei tratate

• analiza

• concluzii si recomandari (pe timp de criza)

DESCRIEREA PROBLEMEI TRATATE DE RAPORT

Deciziile sunt foarte greu de luat, mai ales cand este vorba de viitorul nostru. Problema tratata in raport se contureaza in jurul ideii: patro vs. angajat. Se doreste urmarirea celor mai bune notiuni spre a se lua decizi corecta in functie de calitatile, motivatia si necesitatile fiecaruia dintre noi. Patronul si angajatul sunt intr-o relatie economica. „Seful ” este cel care urmareste binele organizatiei si al oamenilor din cadrul ei, urmand ca impreuna cu angajatul sa lucreze pentru urmarirea acestor scopuri. Greutatea consta in incercarea de ane raspunde la intrebarea: putem cu adevarat sa ne alegem propriul drum sau putem sa fim simplii angajati care doar isi duc sarcinile la indeplinire? Cu toate acestea raspusul poate fi si unul intermediar: exista si angajati de succes, capabil sa avanseze in functie si poate chiar sa devina asociati. Totusi, cand vine problema alegerii, putem stii ce ni se potriveste cel mai bine, ce ne defineste ca persoana?

Singura modalitate de a afla care este cea mai buna optiune este de a analiza caracteristicile si motivatia persoanei in cauza. Ca sa fii un bun patron trebuie sa fii o persoana activa, capabila sa iei de decizii si sa iti asumi responsabilitatea fata de deciziile luate.

ANALIZA

Analiza consta in definirea unor elemente ce ajuta la prezentarea avantajelor si a dezavantajelor cu privire la tema dezbatuta : angajat vs. patron.

Preview document

Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 1
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 2
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 3
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 4
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 5
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 6
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 7
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 8
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 9
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 10
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 11
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 12
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 13
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 14
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 15
Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Raport de Persuasiune Angajat Vs Patron.doc

Alții au mai descărcat și

Relațiile dintre Manageri și Subordonați

INTRODUCERE Tot ceea ce influențează buna funcționare a unei organizații trebuie studiat amănunțit, deoarece problemele legate de procesul...

Studiu privind rolul comunicării în motivarea angajaților

Introducere “Nimic nu este mai greu în lume decât a înţelege pe altul, şi iarăşi, fără a-l înţelege, este peste putinţă să-l convingi. “ Titu...

Performanța și Munca în Echipă

INTRODUCERE Aceasta lucrare are ca scop formarea unor echipe performante, care se caracterizeazâ printr-o coeziune ridicatâ, performanţă,...

Relația Recompensă - Satisfacție

INTRODUCERE Satisfacţia în muncă a angajaţilor este o latură importantă sau ar trebui sa fie, pentrumanagerii de pretutindeni.Se estimează că un...

Cele Cinci Disfuncții ale Muncii în Echipă

De ce în organizaţiile moderne oamenii lucrează în echipe şi cum anume putem dovedi eficienţa acestora - Formarea grupurilor de oameni care...

Managementul relațiilor de muncă în context european

I - ASPECTE TEORETICE/LEGISLATIVE ALE CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA CU TIMP PARTIAL 1. NOTIUNEA DE CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA CU TIMP PARTIAL...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul relațiilor de muncă în context internațional

CAPITOLUL I RELATIILE DE MUNCA  PROCESE SI REALIZARI LEGALE Sectiunea I Munca si dreptul muncii Munca, înteleasa ca o activitate creatoare...

Te-ar putea interesa și

Angajat Versus Patron

REZUMAT Această problemă angajat vs patron este una foarte delicată de care se lovesc toţi în viaţă. Ea apare în principal în rândul tinerilor...

Ai nevoie de altceva?