Raport de Practica - Hotel Izvoras

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Raport de Practica - Hotel Izvoras.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

I n t r o d u c e r e 2
CAPITOLUL I - PREZENTAREA GENERALA A HOTELULUI 3
1.1. descrierea hotelului “IZVORAS”
1.2. obiectivele si misiunea unitatii hoteliere
1.3. organizarea si conducerea hotelului
1.4 ACTIVITATEA DEPARTAMENTULUI “ RECEPTIE”
CAPITOLUL II - PERSONALUL SI MANAGERII
CAPITOLUL III - Piata unitatii hoteliere “IZVORAS”
3.1 CLIENTII
3.2 CONCURENTA
3.3 FURNIZORII
CAPITOLUL IV - Strategii de marketing
4.1 strategia de pret
4.2 strategia de promovare
4.3 strategia de distributie
C o n c l u z i i
B i b l i o g r a f i e

Extras din document

I N T R O D U C E R E

Republica Moldova, desi are o suprafata mica, dispune de un considerabil potential turistic, reprezentat de un ansamblu complex de mediu, atat natural, cat si creat de oameni: patrimoniu, cultura, activitati.

Formele prioritare ale turismului practicate in ultimul deceniu in Republica Moldova sunt turismul rural, vitivinicol, cultural, de sanatate si frumusete. Asfel turistii pot petrece vacante de neuitat in statiunile din inima codrilor, care sunt o adevarata farmacie naturala datorita apelor minerale si pot vizita beciuri si orase subterane, vinoteci, intreprinderi de prelucrare primara a vinului, de producere a sampaniei, heresului, balsamurilor etc.

Agentiile de turism le ofera oaspetilor preluarea din aeroport si cazarea la hotel, organizarea de excursii cognitive prin locurile de interes istoric, realizarea de programe culturale cu colorit etnic local (vizite in renumitele subterane vinicole, partide pescuit, vanatoare), precum si asistenta in transferuri banesti, inchiriere de autoturisme, sali de conferinte dotate cu echipamente de rigoare, angajarea de translatori, obtinerea de informatie cu privire la traditionalele expozitii si iarmaroace.

Scopul fiecarui agent de turism profesionist este de a satisface clientul si astfel sa contribuie la cresterea profitului agentiei Una dintre cele mai bune modalitati de a atinge acest scop este de a trece in revista optiunile multiple de cazare ce se ofera , recomandand tipul perfect de cazare, ce se potriveste cerintelor clientului si de a efectua rezervarile in mod eficient.

Astfel activitatea hoteliera este cea care asigura si conditioneaza in сel mai inalt grad volumul activitatilor turistice. Ocupand un loc aparte in industria ospitalitatii , activitatea hoteliera reprezinta un element important al cresterii economico-sociale si este, in acelasi timp, influentata de dezvoltarea economica dintr-o anumita regiune. Diversitatea de servicii oferite, care s-au adaugat in timp, pe parcursul dezvoltarii industriei hoteliere, a condus la formarea unei varietati de unitati pe piata hoteliera.

Hotelurile sau unitatile asemanatoare se caracterizeaza prin amenajarea lor pe camere, respectand o limita minima de camere, avand echipa manageriala unica si furnizand servicii de baza, care definesc activitatea hoteliera: primirea clientilor, cazarea, divertisment, alimentatie, informare, la care se adauga o diversitate de alte servicii: pastrarea obiectelor de valoare, curatirea hainelor si a incaltamintei, parcarea automobilelor etc. Exista si diverse sisteme de clasificare a hotelurilor, in intreaga lume. Cel mai intalnit sistem clasifica structurile de cazare de la una la cinci stele. In timp ce o stea indica un hotel modest cu facilitati de baza, un hotel de cinci stele indica un hotel luxos ce ofera servicii si facilitati excelente.

Pentru a intelege mai bine care este pozitia unui hotel pe piata, ce doreste el sa asigure ca servicii, care este strategia de dezvoltare, de ce aplica anumite politici la nivelul firmei, m-am hotarat sa efectuez stagiul de practica in cadrul unui hotel.

Astfel in lucrarea de fata mi-am propus sa prezint organizarea si derularea afacerii hoteliere bazandu-ma pe stagiul de practica pe care l-am efectuat in cadrul hotelului “Izvoras”.

C A P I T O L U L I

PREZENTAREA GENERALA A HOTELULUI “IZVORAS”

1.1 DESCRIREA HOTELULUI “IZVORAS”

“IZVORAS” este un hotel de 3 stele si este o firma cu capital privat, infiintata la data de 20 aprilie 2005 si inregistrata cu numele de I.I “IZVORAS-LAIU”. Hotelul este o unitate de turism moderna cu toate facilitatiile necesare desfasurarii activitatii de cazare in conditii optime. Deschiderea unitatii hoteliere a fost efectuata in data de 28 aprilie 2005. S-a ales aceasta data datorita fluxului de turisti care vin in perioada Sfantelui Paste. In aceasta perioada nu s-a pus accentual pe obtinerea de profit ci pentru a promova imaginea hotelului atat pe plan local cat si in strainatate, avand in vedere strainii care vin aici in zona, si pentru a sesiza reactia acestora pentru a face ulterior modifacarile necesare pentr ca in timpul ce va urma serviciile prestate sa fie in conformitate cu cerintele clientilor.

A fost singurul hotel deschis in acest oras pana la acel moment dar a ramas si unicul pana la momentul de fata. Astfel inca din prima clipa a fost foarte usor de a penetra piata printr-o politica de preturi si de a obtine pozitia de lider pe piata serviciilor hoteliere din zona.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica - Hotel Izvoras.doc

Alte informatii

Acesta este un proiect de practica din anul II management, facultatea de economie si administrarea afacerilor din cadrul Universitatii "Al.Ioan Cuza