Raport de Practica la SC Instal-Com SRL

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Raport de Practica la SC Instal-Com SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 46 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andrei Nestian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Explicaţii în legătură cu alegerea firmei S.C.INSTAL-CON S.R.L 2
Cap.1.Prezentarea organizaţiei 3
1.1.Sectorul de activitate 3
1.2.Sediul şi filialele 3
1.3.Istoric 3
1.4.Obiectul de activitate 4
1.5.Managementul organizaţiei:structura organizatorică,personal de conducere 5
1.6.Oferta organizaţiei 7
Cap.2.Forme şi metode de organizare a producţiei în S.C. INSTAL-CON S.R.L 11
2.1.Organizarea producţiei după caracteristica mişcării obiectelor de prelucrat şi al
procesului de producţie 11
2.2.Organizarea producţiei după relaţiile cu clienţii 14
Cap.3.Strategii şi politici de producţie în S.C. INSTAL-CON 15
3.2.Strategia de cost 16
3.3.Parteneriate 17
Cap.4.Analiza economică a activităţii de producţie 24
4.1.Operaţiuni realizate pentru obţinerea unui produs finit 24
4.2.Determinarea necesarului de utilaje pentru producţia realizata 24
4.3.Consumul de materii prime, materiale, timp şi energie 26
Cap.5.Proiecte şi studii de restructurare, modernizare sau extindere a activităţii 34
5.1.Conducerea şi organizarea activităţii de achiziţii 36
5.2.Fundamentarea planului de aprovizionare 38
5.3.Gestiunea stocurilor 49
5.4.Logistica distribuţiei şi probleme specifice în domeniul vânzarilor 51
Bibliografie 53

Extras din document

Explicaţii în legatură cu alegerea firmei S.C. INSTAL-CON S.R.L.

Piaţa românească de tâmplărie pvc şi aluminiu s-a dezvoltat considerabil în ultima perioadă încât orice imobil nou este echipat cu tâmplărie cu geam termopan. Instal-Con vine în întâmpinarea clienţilor ce caută să renoveze sau să construiască oferind tâmplărie pvc sau aluminiu de calitate cu accesoriile aferente, precum şi consultanţă de specialitate. S.C. INSTAL-CON S.R.L. are o experienţă în domeniul producerii de ferestre şi uşi din termopan de peste 4 ani, şi anume în: realizarea de uşi şi ferestre din termopan cu tâmplărie din pvc, distribuţia produselor finite făcându-se doar către clienţi din Romania până în prezent, dar firma doreste ca pe viitor să se extindă şi în afara graniţelor tării. S.C. INSTAL-CON S.R.L. este una dintre puţinele firme din România care şi-a adaptat condiţiile de producţie conform Uniunii Europene prin tehnologizarea ultra modernǎ a atelierului de producţie şi a utilajelor necesare.Atunci cand am ales firma INSTAL-CON m-am gândit că voi cunoaşte o parte din secretele lor, că tâmplăria din pvc este un produs de viitor şi că mi-ar plăcea ca într-o zi să-mi deschid şi eu o firmă de acest fel sau de profil asemănător, cum ar fi o firmă de construcţii care să realizeze case la cheie şi mi-ar fi de folos să cunosc cât mai mult despre toate componentele unei case în detaliu, astfel încât produsele pe care le voi realiza să fie de o calitate superioară. Pe parcursul acestei perioade de practică am studiat legaturile care sunt în societatea comerciala INSTAL-CON S.R.L., între departamente, cu furnizorii, cu clienţii, cu personalul angajat, colaborarea departamentelor şi realizarea responsabilitǎtilor atât de cǎtre managerii cât şi de salariaţi. În ceea ce priveşte stilul de manager al firmei INSTAL-CON am observat că acesta este un manager participativ că legătura dintre angajaţi şi manager este una de la angajat la angajat şi nu una de la şef la angajat, oamenii sunt priviţi ca parţi componente ale firmei şi nu ca simpli muncitori şi le sunt respectate părerile.Faptul că managerul este un manager participativ am observat chiar de prima dată când am mers la firma iar biroul managerului cu toate că era într-o altă cameră decât a celorlalţi angajaţi aceştia având birourile comune, uşa biroului său era tot timpul deschisă, el comunica tot timpul cu angajaţii, chiar şi cu muncitorii din atelier.

Capitolul 1: Prezentarea organizaţiei

1.1.Sectorul de activitate

Conform clasificǎrii CAEN, S.C. INSTAL-CON S.R.L. are activitatea cu codul CAEN 2030- Fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii.

S.C. INSTAL-CON S.R.L. realizează următoarele activităţi:

-transportul materiilor prime de la furnizori;

-depozitarea materiilor prime pe perioade foarte scurte;

-realizarea de produse finite;

-comercializarea produselor finite;

-distribuirea produselor finite către clienţi;

1.2. Sediul si filiale

Sediul firmei S.C. INSTAL-CON S.R.L. este în Botoşani, strada Octav Onicescu nr.56, jud. Botoşani, România.

1.3. Istoric

S.C. INSTAL-CON S.R.L. este o firmă înfiinţată în 1997 şi are ca obiect de activitate producţia de geamuri şi uşi din termopan cu tamplărie din pvc, materiale care sunt astăzi printre cele mai importante pentru realizarea de uşi şi ferestre. Astfel, profilul termopan este stabil în timp, foarte bun izolator termic şi fonic, necesită o minimă întreţinere şi se curătă uşor.

Scopul firmei INSTAL-CON este de a produce sisteme de tâmplărie termoizolante la cel mai înalt standard de calitate posibil.

Telul este să realizeze elemente de construcţii care să îndeplinească următoarele criterii :

- să aibă un aspect deosebit, caracterizat prin eleganţă şi simplitate;

- să aducă clientului un grad înalt de confort;

- să utilizeze cele mai noi tehnologii pentru o integrare cât mai uşoară şi flexibilă cu alte servicii, produse.

Misiunea firmei este:

“Dorim să asigurăm servicii pentru clienţi care să aprecieze seriozitatea, răspunsul prompt, calitatea, conform cu cele mai inalte standarde de calitate.”

Partenerii de afaceri, respectiv furnizorii de materii prime şi tehnologie sunt în totalitate firme germane. Pe tot parcursul colaborării firma a avut parte de un înalt grad de asistenţă de specialitate din partea acestora şi de o monitorizare permanentă.

În toţi aceşti ani firma a fost preocupată de investiţii pentru achiziţionarea de noi tehnologii, materii prime şi materiale de cea mai bună calitate. Deasemenea activitatea de marketing constituie un rol principal al activităţii firmei pentru a fi permanent în concordanţă cu piaţa, cu cerinţele acesteia, pentru dezvoltarea permanentă a standardelor de calitate şi diversificare a serviciilor oferite de firma Instal-Con.

1.4. Obiectul de activitate

S.C. INSTAL-CON S.R.L. are ca obiect de activitate producţia de ferestre şi uşi din termopan cu tâmplărie din P.V.C Calitatea acestora este asigurată de o linie tehnologică de producţie germană asigurată de firmele URBAN GmbH şi ELUMATEC GmbH. Aceasta este complet automatizată şi asigură un înalt grad de finisare a produselor. Deasemenea personalul a fost iniţiat şi specializat la uzinele REHAU şi a beneficiat de asistenţă de specialitate din partea tehncienilor germani. Pe tot parcursul colaborării cu REHAU firma s-a bucurat în permanenţă de această asistenţă şi de asemenea de o monitorizare permanenta a acestora. Criteriile care au stat la baza acestei clasificări au fost cifra de afaceri şi calitatea serviciilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica la SC Instal-Com SRL.doc

Alte informatii

a fost prezentat in cadrul F.E.A.A, in perioada de practica in anul 3 la specializarea management, e o prezentare a firmei S.C.INSTAL-CON S.R.L