Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5468
Mărime: 40.97KB (arhivat)
Publicat de: Rita-Sonia Crețu
Puncte necesare: 8
Al.I. Cuza Iasi

Extras din proiect

Motivatie si explicatii:

Motivul pentru care am optat sa fac practica la SC MORARIT & PANIFICATIE SRL a fost de ordin personal, deoarece tatal meu este prieten cu proprietarul.

Stagiul de practica a avut loc in perioada 8-28 iunie, timp in care am colaborat foarte bine cu salariatii din departamentele de interes fiindu-mi destul de usor sa obtin date si informatii necesare intocmirii acestui raport de practica. Problema intalnita in cadrul cursului de marketing din acest an am avut ocazia sa parcurg in mare parte in perioada de desfasurare a stagiului de practica.

In practica am constatat ca exista uneori neconcordante intre teorie si aplicarea acesteia, in sensul ca uneori realitatea nu se bazeaza pe cifre sau pe informatii concrete ci pe evolutia acesteia care poate fi progresiva sau regresiva.

Am constatat ca informatiile furnizate la cursuri constituie doar un fundament al formarii noastre, iar experienta, madalitatea de gandire precum si deciziile luate in diferite situatii trebuie formate in practica, respective in cadrul unei entitati economice pe parcurs.

In general, se poate afirma cu adevarat ca practica este imperios necesara a fi alaturata, in timpul studiilor, cunostintelor de ordin teoretic pentru a ajuta intelegerea fenomenului economic, care in principal este o activitate practica.

Sinteza raportului

Stagiul de practica la management a fost efectuat pe o perioada de trei saptamani intre 8-28.06.2009 si s-a incheiat cu redactarea raportului de practica.

Acest raport a fost realizat in cuprinsul a 26 de pagini reprezentand date despre firma unde am efectuat stagiul de practica, respective S.C MORARIT&PANIFICATIE S.R.L.

Raportul de practica prezinta o combinatie de elemente teoretice observate in structura si activitatea organizatorica. Perioada de practica a insemnat luarea la cunostinta a discrepantelor care exista intre teorie si practica.

Raportul de practica este structurat in trei capitole.

In primul capitol sunt prezentate succinct date despre organizatie.

Societatea a fost infiintata in anul 2005 urmand a-si incepe activitatea prin deschiderea unei mori de grau moderne. SC MORARIT & PANIFICATIE S.R.L. isi are sediul de activitate in orasul Dorohoi, jud. Botosani.

In prezent SC. MORARIT & PANIFICATIE S.R.L. isi desfasoara activitatea de productie si distributie produse de panificatie si faina alba de grau.

SC MORARIT & PANIFICATIE SRL are principal sector de activitate procesarea graului de foarte buna calitate pentru desfacerea fainii tip 650 si tarate cal I catre brutarii sa targuri.

De asemenea SC MORARIT SI PANIFICATIE SRL se ocupa si cu producerea de produse de panificatie care ofera spre vanzare:

-paine alba simpla, franzele, lipii, baghete, paine semialba simpla, paine de casa, paine dietetica, paine fara sare, paine neagra simpla, paine integrala simpla, paine impletita, paine traditionala, paine si chifle graham, paine din amestecuri de faina, tarate, paine de secara.

Piata tinta a firmei este desemnata de consumatorii, personae fizice si juridice din judetul Botosani, cu venituri mici, medii sau mari, care doresc servicii de inalta calitate.

In prezent firma detine 40% din piata panificatiei si a moraritului iar pe viitor se doreste ca procentul sa cresca pentru a putea deveni lider de piata.

Principalii concurenti ai firmei sunt:SC SPICUL SA, AMA SRL, SALADIN SRL, AGRI SRL, OVI SRL, RAP MAR SRL, ALIMPEX SRL, GID COM BOTOSANI SRL.SC MORARIT & PANIFICATIE SRL are drept scop deservirea clientilor sai, principalul obiectiv fiind vanzarea de produse la preturi cat mai avantajoase de o calitate superioara.

Firma , ce practica o productie la standarde si care au drept scop atingerea standardelor Uniunii Europene se axeaza pe:deservirea clientilor, consolidarea pozitiei pe piata romaneasca in domeniul produselor de morarit si panificatie, marirea segmentului de piata , cresterea vanzarilor, fidelizarea clientilor

Intreaga activitate SC MORARIT & PANIFICATIE SRL este calauzita de principii si valori care plaseaza in centrul atentiei CLIENTUL si NEVOILE sale in domeniul comercializarii produselor de panificatie. SC MORARIT & PANIFICATIE SRL isi rasplatesc clientii cu servicii caracterizate de professionalism, transparenta, eficienta, onestitate, confidentialitate, siguranta.

Preview document

Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 1
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 2
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 3
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 4
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 5
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 6
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 7
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 8
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 9
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 10
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 11
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 12
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 13
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 14
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 15
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 16
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 17
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 18
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 19
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 20
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 21
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 22
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 23
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 24
Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica Management - SC Morarit si Panificatie SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Organizației

Introducere Una dintre caracteristicile definitorii ale societăţii contemporane este schimbarea în sens general, manifestată pe toate planurile...

Raport de practică - SC SQnP SRL

Motivaţie, explicaţii: Am ales să fac raportul de practică la această firmă datorită atmosferei şi mediului în care se desfăşoară activitatea...

Managementul calității în domeniul alimentar

Scopul studiului Obiectivul acestei lucrari a fost studiul procesului de managementul calitatii. In debutul lucrarii s-au enuntat componentele...

Raport de practică management-marketing

INTRODUCERE Societatea comerciala aleasa pentru a fi studiata este SC Patru Plus Trans SRL Piatra Neamt Firma ofera servicii de transport...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Raport de practică management-marketing

MOTIVATIE SI EXPLICATII Am ales pentru raportul de practica firma S.C. DORALEXCO S.R.L. Prima data am auzit de aceasta firma de la un prieten...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Management Bancar

1.STRUCTURA SISTEMULUI BANCAR. La modul cel mai general, sistemul bancar al unei ţări este format din Banca Centrală şi băncile din sistem, care...

Te-ar putea interesa și

Audit intern al calității SC Aliment SRL

1. Prezentarea societăţii 1.1 Prezentarea generală a societăţii Date de identificare: - Denumire: S.C. Aliment S.R.L. - Sediul:localitatea...

Ai nevoie de altceva?