Raport de practică - SC American Experience SRL

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4080
Mărime: 54.87KB (arhivat)
Publicat de: Avram Radu Iordan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nita Valentin

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul I. Prezentarea organizaţiei
  3. 1.1.Domeniul de activitate
  4. 1.2.Istoric
  5. 1.3.Dimensiune
  6. 1.4.Misiune
  7. 1.5.Valori
  8. 1.6. Evoluţiei principalilor indicatori economici
  9. Capitolul II. Managementul și structura organizației
  10. 2.1. Managementul organizaţiei
  11. 2.2. Personalul organizaţiei
  12. 2.3. Activitatea generală a organizaţiei
  13. 2.4. Oferta organizaţiei
  14. 2.5. Consumatori şi clienţi
  15. 2.6. Obiectivele firmei
  16. 2.7. Concurenţa
  17. 2.8. Oportunităţi de partnership/ Beneficii
  18. 2.9. Probleme specifice în funcţie de obiectul de activitate
  19. Capitolul III. Raport de stagiu
  20. Concluzii
  21. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere

Firma la care am efectuat stagiul de practică în perioada 21 iunie- 2 iulie 2010 se numește SC American Experience Company SRL. Am ales această companie deoarece am mai lucrat aici și anul trecut, înainte de a pleca în SUA cu programul Work & Travel, fiind deci familiarizată oarecum atât cu mediul companiei cât și cu personalul acesteia. Mai mult decât o “organizație” pentru tineret, AE este un partener pentru toți tinerii care îndrăznesc să-și îndeplinească visul american.

Stagiul s-a desfășurat în condiții excelente, personalul firmei fiind foarte amabil și nu au apărut nici un fel de probleme deosebite pe parcursul celor două săptămâni. Stagiul de practică a fost efectuat sub îndrumarea lui George Cristian Nistor-director regional, în cadrul departamentului de relaţii internaţionale, ocupându-mă mai exact de rezervarea biletelor de avion și lucrând aproximativ trei ore pe zi.

Departamentul de relaţii internaţionale este cel mai important department al companiei deoarece intermediază activitatea celorlalte departamente cu mediul extern. American Experience este o companie multinaţională fiind membră a Camerei de comerţ din capitala Statelor Unite, Washington DC, a Camerei de comerţ din Ocean City, Maryland şi a American Chamber of Commerce în România. Activitatea principală a companiei este de a recruta tineri din România pentru o perioada determinată de timp, pentru a lucra în SUA. Aceste recrutari au caracter cultural şi educaţional. Departamentul de relaşii externe face legătura cu sponsorii americani, pregatind targul de job-uri, cand angajatorii din SUA vin în România pentru a se întâlni cu tinerii români, face programarile la ambasadă, rezervă biletele de avion la o firma din ţară sau din SUA.

Pe parcursul celor două săptămâni de practică am regăsit și câteva elemente teoretice întalnite la cursuri, cum ar fi tehnicile promoționale folosite pentru vânzarea programelor, organizarea unui târg, domeniul rezervărilor, în special a biletelor de avion.

Capitolul I

Prezentarea organizaţiei

1.1.Domeniul de activitate

American Experience reprezintă o organizaţie pentru tineret, care activează în domeniul cultural exchange.American Experience înseamnă libertate, mobilitate, distracţie, experienţe inedite.Aceasta oferă studenţilor, din anul 2002, deschidere către alte culturi, oportunităţi de călătorie şi dezvoltare a unei cariere. AE este un partener pentru toţi tinerii care îndrăznesc să-şi depăşească limitele, să încerce noi experienţe, să-şi ia soarta în propriile mâini, să-şi construiască o carieră sau să urmărească dobândirea unui stil de viaţă mai bun.

AE este promotoarea libertăţii de acţiune şi de expresie, a unei palete largi de posibilităţi de dezvoltare şi de experienţe inedite, a distracţiei şi nonconformismului.

Firma functioneaza conform codului CAEN 7450 care reprezinta domeniul de activitate al entitatii: activitate de investigare, selectie, orientare si plasare a fortei de munca.

1.2.Istoric

În anii ’60, Departamentul de Stat american, a pus bazele unei serii de programe prin intermediul cărora, tinerii din toată lumea aveau posibilitatea de a experimenta stilul de viaţă american, pe o perioadă determintă de timp, care a iniţiat programul Work and Travel (în România devenind activ din 2002) ce funcţionează pe baza vizei J1, conform căreia posesorul are dreptul de a călători şi munci legal în S.U.A. pe perioada vacanţei de vară.

American Experience a fost înfiinţată în anul 2002 ca agenţie de recrutare de personal din Europa de Est pentru diferite poziţii sezoniere sau permanente în străinătate.

Preview document

Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 1
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 2
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 3
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 4
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 5
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 6
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 7
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 8
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 9
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 10
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 11
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 12
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 13
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 14
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 15
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 16
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 17
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 18
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 19
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 20
Raport de practică - SC American Experience SRL - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - SC American Experience SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Practică la SC American Experience Company SRL

Motivaţia Compania la care mi-am efectuat stagiul de practică se numeşte S.C. American Experience S.R.L. Am ales această firmă luând în...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?