Raport de țară - Uganda - land of beauty

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 11437
Mărime: 2.81MB (arhivat)
Publicat de: Rafael Ianis Vereș
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Manolica Adriana
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

Introducere

Din momentul în care ajungi pe modernul și eficientul aeroport Entebbe, cu o locație ecuatorială care îți taie respirația , este clar că Uganda nu este o simplă destinație de safari. Inainte de independență , Uganda era o țară prosperă și unită. Winston Churchill se referea la ea ca la "Perla Africii", dar până la mijlocul anilor '80 Uganda s-a confruntat cu lupte interne, faliment, și corupție. Uganda este acum o țară reconciliată cu trecutul ei și care se mișcă inainte către un viitor strălucit.

Uganda este locul in care savana est-africană întalnește jungla vest-africană. In această țară cu vegetație luxuriantă se pot vedea lei plimbându-se pe câmpii deschise și cimpanzei prin pădurea tropicală. Orasul Entebbe este dominat de o gradina botanica veche de un secol si animata de maimute jucause si pasari tropicale. La 40 km distanta se afla capitala Kampala raspandita pe sapte coline, un oras ce reflecta cresterea economica si stabilitatea politica ce caracterizeaza Uganda din 1986, cand natiunea a reusit sa isi revina din tragedia razboiului civil.

I. Prezentarea tarii – Uganda

I.1 Date generale

Uganda sau oficial Republica Uganda, este o țară în estul Africii care se învecinează la est cu Kenya, la nord cu Sudanul, la vest cu Republica Democrată Congo, în sud-vest cu Rwanda iar în sud cu Tanzania. Partea de sud a țării include o porțiune importantă a Lacului Victoria. Numele țării vine de la regatul Buganda, regat care controlase o parte din sudul țării.

Capitala : Kampala

Forma de guvernare : Republica

Suprafata : 241,038 km2

Populatia : 33,398,682 locuitori

Grupuri etnice : Baganda 16.9%, Banyakole 9.5%, Basoga 8.4%, Bakiga 6.9%, Iteso 6.4%, Langi 6.1%, Acholi 4.7%, Bagisu 4.6%, Lugbara 4.2%, Bunyoro 2.7%, altele 29.6%

Religii : Romano - Catolica 41.9%, Protestanta 42% (Penticostala, Adeventisti de ziua a 7-a), Musulmana 12.1%, altele 4%

Limba : Engleza, limbi Niger-Congo, limbi Nilo-sahariene, swahili, arabă

Ziua naţională : 9 octombrie 1962, Ziua independentei

I.2 Istorie

Pe teritoriul Ugandei, în Evul Mediu, s-au constituit patru state feudale: Buganda, Toro, Bunyoro și Ankole, dintre care cel mai dezvoltat a fost Buganda. În 1890 trupe engleze au pătruns în Buganda iar în 1894 Anglia a unit cele patru state într-unul singur sub numele de Uganda.

După cel de-al Doilea Război Mondial când în Uganda s-a intensificat mișcarea de eliberare de sub protectorat britanic, în martie 1956, Regatul Unit a acordat Ugandei autonomie internă, în octombrie 1962 a fost proclamată independența țării, devenind în 1963 republică federală în cadrul Commonwealth-ului. Printr-o lovitură de stat militară în 25 ianuarie 1971 președintele Milton Obote (1966-1971) este înlăturat, instituindu-se regimul dictatorial al col. Idi Amin Dada (1971-1979) căruia forurile internaționale îi atribuie asasinarea a peste 300.000 de ugandezi. În noiembrie 1978 se declanșează un conflict armat cu Tanzania, care este urmat de ocuparea capitalei Kampala în 11 aprilie 1979 de către trupe tanzaniene și ale rezistenței ugandeze și înlăturarea lui Idi Amin. Acesta fuge în Libia și apoi în Arabia Saudită, unde trăiește în exil până la sfârșitul vieții, în 2003. Milton Obote este reales președinte (1980) dar este înlăturat printr-o nouă lovitură de stat la 27 iulie 1985, puterea fiind preluată la 29 ianuarie 1986 de către Yoweri Museveni. Acesta încearcă o reconciliere între diferitele grupări etnice și o stabilizare a vieții interne. În primele alegeri libere, Museveni este ales în 1996 cu 76% din voturi, dar cu o participare de numai 50% a populației. Alegerile din 12 martie 2001 îl reconfirmă în funcția de președinte cu 69,3% din voturi.

I.3 Geografie

Relieful predominant este de podiș, cu înălțimi cuprinse între 1.000 și 1.200 m, cu unele vârfuri muntoase izolate, fiind străbătută de cursul superior al Nilului și de afluenții săi.

La granita cu Congo se afla lantul muntos Ruwenzori, care se ridica in partea de vest a Ugandei si atinge altitudini de peste 5.000 m, este unul dintre cele mai frumoase monumente ale naturii din Africa. Pe versantii acoperiti de o vegetatie tropicala luxurianta curg izvoare, alimentate cu apa de ghetarii situati deasupra lor.

Printre intinderi de apa ale Continentului Negru, Lacul Victoria este cel mai mare din punctul de vedere al suprafetei pe care o ocupa. Lacul a fost botezat in onoarea reginei britanice care a decedat in 1901 si al carei nume a fost preluat de o intreaga epoca istorica. Aproape jumatate din suprafata de peste 68.000 km2 a acestui rezervor imens de apa se afla pe teritoriul Ugandei, iar apele bogate in peste asigura in mare masura nevoile de hrana ale populatiei locale.

Terenul este semiarid in partea de nord-est si savana cu arbusti acopera partea de nord-vest si o mare parte a centrului tarii. Clima este ecuatorială musonică in general ploioasa. Ploile mai mari sustin paduri tropicale in partile de sud si sud-vest. Animalele salbatice nu sunt la fel de abundente ca in trecut, dar parcurile nationale asigura zone protejate pentru elefanti, girafe, lei, leoparzi si rinoceri.

Preview document

Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 1
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 2
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 3
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 4
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 5
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 6
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 7
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 8
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 9
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 10
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 11
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 12
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 13
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 14
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 15
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 16
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 17
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 18
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 19
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 20
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 21
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 22
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 23
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 24
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 25
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 26
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 27
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 28
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 29
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 30
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 31
Raport de țară - Uganda - land of beauty - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Oh Uganda - Land of Beauty.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?