Raport Practica Management - Marketing

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Raport Practica Management - Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: emil maxim, panaite nica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Motivatie, explicatii 2
Sinteza 3
1.Prezentarea organizatiei 4
Istoric 4
Obiectul de activitate 5
Sediul, filiale, puncte de lucru 5
Actionariatul 5
Managementul organizatiei 6
Analiza evolutiei principalilor indicatori 12
2. Micromediul si macromediul 18
Oferta organizatiei 18
Piata organizatiei. Consumatori si clienti 25
Dimensiunea si structura pietei 27
Concurenta 29
Dinamica pietei 30
Bibliografie 30

Extras din document

Organizatia SC COMAT SA Botosani a fost aleasa in primul rand pentru ca este o firma cu un obiect de activitate usor de observat si inteles, ca si activitate economica, – comercializarea cu ridicata si cu amanuntul a produselor industriale, dar si datorita pietei pe care evolueaza, o piata in continua dezvoltare si diversificare.

Ceea ce a fost cu adevarat important si spectaculos de observat – evolutia societatii pe o perioada de 30 ani de la o organizatie specifica sistemului centralizat la o organizatie pe calea modernizarii in pragul integrarii in UE.

Un alt criteriu pentru care a fost aleasa firma il reprezinta pozitionarea geografica pe o piata pe care o doream a fi analizata – municipiul Botosani.

In cadrul stagiul de practica personalul firmei a fost generos, punand la dispozitia studentului datele necesare din diferite registre si dosare. O problema mai deosebita a fost greuatetea cu care se reuseste a sta de vorba cu top managementul firmei, lucru de inteles oarecum prin natura si tempo-ului ridicat al activiatii sale. Acest impediment a fost trecut cu ajutorul unui personal deschis catre practicanti dar si cu o oarecare perseverenta.

Intr-o mare parte, problemele teoretice intalnite la cursuri se regasesc si in practica, desi multe lucruri ce tin de teorie nu isi au locul sau sunt mai greu observabile, mai ales in cazul organizatiilor mici. In realitate, teoria managementului si a marketingului pe cat de dezvoltata si ceteodata greu de inteles este pe atat de natural se desfasoara in cadrul activitatilor economice zilnice.

In general, se poate afirma cu adevarat ca practica este imperios necesara a fi alaturata, in timpul studiilor, cunostiintelor de ordin teoretic pentru a ajuta intelegerea fenomenului ecomonic, care in principal este a activitate practica.

1.Prezentarea organizatiei

Istoric

S.C. COMAT S.A. s-a infiintat in anul 1973 sub denumiarea BAJTM Botosani , unitate de stat condusa si controlata de sistemul economic centralizat .

Principalul obiect de activitate la data infiintarii era aprovizionarea – desfacerea de produse industriale in judetul Botosani si cu precadere in municipiul cu acelasi nume .

La acea data detinea monopolul, alaturi de inca doau societati cu capital de stat, in cadrul ofertei de materiale de constructii .Oferta era insa inbogatita si cu alte produse industriale .

Odata cu anii 90 intreprinderea se va privatiza si va purta nenumarate denumiri pana la preluarea denumirii, la mijlocul anilor 90, S.C. COMAT S.A. , denumirea actuala a firmei .

La momentul actual, organizatia este o societate pe actiuni moderna ce isi continua procesul real de transformare in dorinta de a exista profitabil pe o piata din ce in ce concurentiala .

Obiectul de activitate

S.C. COMAT S.A. este inregistrata in Registrul Comertului cu nr. J07/136/1991, Cod fiscal R613234.

Principalul obiect de activitate asa cum il specifica statutul este comercializarea en-gross si an –detail a produselor industriale.

Activitatea preponderenta simbolizata codul CAEN 5190 – comertul cu ridicata al altor produse.

Sediul, filiale, puncte de lucru

Principalul punct de lucru alaturi de sediu si birouri se afla in judetul Botosani, municipiul Botosani, str. Manolesti Deal nr.6, cod postal 710013, nr. Tel. Serviciu comercial 0231/517548, fax 0231/517549, e-mail comat2comatbt.ro .

Societatea detine deasemenea doua magazine de comercializare in localiatatile Bucecea si Sulita din judetul Botosani.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Practica Management - Marketing.doc

Alte informatii

raport de practica an 2 marketing-management