Raport practică Next Gen SRL

Proiect
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5476
Mărime: 107.59KB (arhivat)
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: George Plesoianu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI Ciclul II de studii (master) Domeniul:Facultatea de Management Economic

Cuprins

  1. CAPITOLUL I:
  2. Prezentarea generală a SC NEXTGEN COMMUNICATIONS SRL si principalele rezultate obţinute
  3. CAPITOLUL II:
  4. Analiza mediului intern si extern. Analiza SWOT
  5. 2.1. Analiza mediului intern si extern. Factorii de micromediu si de macromediu
  6. 2.2. Analiza SWOT
  7. CAPITOLUL III:
  8. Politica firmei
  9. 4.1. Politica de produs
  10. 4.2. Politica de preţ
  11. 4.3. Politica de distribuţie
  12. 4.4. Politica promoţională
  13. CAPITOLUL IV
  14. Solutii
  15. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

CAPITOLUL I:

PREZENTAREA GENERALA A SC NEXTGEN COMMUNICATIONS SRL BUCURESTI SI PRINCIPALELE REZULTATE OBŢINUTE

Companie de telecomunicaţii, NextGen Communications SRL oferă servicii de internet, televiziune şi telefonie, activând pe piaţă din 2008, având peste 100.000 de clienţi şi fiind prezentă în 20 de orase din ţară, în 100 de localităţi rurale.

Societatea este înregistrată la Registrul Comerţului prin numărul J40/11898/2008, având codul unic de înregistrare R24166583, iar domeniul de activitate este cel de telecomunicaţii prin reţele cu cablu.

NextGen Communications este controlat în mod direct de Romtelecom, fiind astfel membru al Grupului Deutsche Telekom. Prin acest operator Romtelecom, liderul pieţei locale de telefonie fixă, încearcă să câstige noi clienţi pe TV, internet şi telefonie fixă. Deutsche Telekom (DT) este cel mai mare operator telecom la nivel European, cu afaceri de 1.104 miliarde de euro in 2009.

Societatea oferă ca avantaje potenţialilor clienţi: instalarea gratuită, luna instalării este gratuită, conexiune stabilă şi tarif fix indiferent de traficul efectuat.

NextGen Communications a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1728 mil. euro, faţă de 6000 euro in 2008, pe fondul extinderii aggressive a bazei de clienţi şi a ofertei de servicii, arată datele depuse la Registrul Comerţului.

Compania, aflată încă în stadiul de investiţii, a înregistrat anul trecut pierderi brute de 1,55 mil euro, în timp ce in 2008 acestea se ridicau la 287000 euro. Numarul mediu de angajati a crescut de la 28 în 2008 la 85 anul trecut.

Romtelecom a înfiinţat în 2008 NextGen pentru a putea concur cu rivalii puternici precum RCS&RDS sau UPC.

Avand in vedere că NextGen a început să cumpere agresiv reţele mai mici de cablu si internet, a căror integrare nu a fost finalizată în 2009, este foarte posibil ca businessul companiei să fi fost mult mai mare de 1,7 mil euro.

În aceste condiţii, cifra de afaceri a NextGen Commnunications ar putea depăsi în acest an cu usurinţă 15 mil euro, potrivit estimărilor ZF. Romtelecom este numarul doi pe piaţa de servicii de internet si numarul trei pe piaţa de servicii TV.

Compania NextGen detine puncte de lucru in mai multe oraşe din ţară: Bucuresti (cu 7 magazine), Ilfov (Afumati), Mangalia, Tulcea, Tecuci, Pascani, Targu Frumos, Slobozia, Urziceni, Sascut, Buhusi, Comanesti, Moinesti, Falticeni, Rădăuţi, Giurgiu, Turnu Magurele, Alexandria, Targoviste, Mioveni, Campina, Barcanesti, Brazii de Jos, Gorgota, Poienarii Burchi, Puchenii Mosneni, Sarna, Fagaras, Rupea, Targu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Targu Mures, Beclean, Bistrita, Cluj-Napoca, Turda, Floresti Cluj, Zalau, Agij, Alba Iulia, Sibiu, Targu Jiu, Targu Carbunesti, Bocsa.

CAPITOLUL II

ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN.

FACTORII DE MICROMEDIU SI DE MACROMEDIU.

ANALIZA SWOT

2.1. MEDIUL INTERN ŞI EXTERN.

FACTORII DE MICROMEDIU SI DE MACROMEDIU.

Mediul de marketing include toţi agenţii şi forţele din afara întreprinderii, care prin intervenţia lor influenţează şi afectează schimburile de pe piaţă dând naştere unei multitudini de oportunităţi şi riscuri. Prin supravegherea sistematică a mediului de marketing întreprinderea are posibilitatea de a revizui şi a adapta strategia de marketing, astfel încât firma să facă faţă dificultăţilor ivite şi să valorifice ocaziile de piaţă.

Mediul de marketing include în structura sa patru componente de bază, fiecare având specificul său.

Mediul intern al întreprinderii este alcătuit din totalitatea elementelor ce asigură realizarea obiectului de activitate al acesteia. Mediul intern are deopotrivă un conţinut static şi unul dinamic.

Conţinutul static al mediului este dat de elementele sale componente private izolat, fără surprinderea legăturii dintre acestea şi a raporturilor în care se află unele cu altele.

Conţinutul dinamic al mediului intern este exprimat de efectul sinergic produs prin asamblarea în procesul activităţii a resurselor de care dispune firma.

Mediul intern apare ca fiind alcătuit din totalitatea forţelor motrice, identificarea acestora reprezentând punctul de pornire în evaluarea potenţialului unei firme. Mediul intern se identifică cu întreprinderea însăşi, definită ca agent economic în cadrul căruia are loc combinaţia factorilor de producţie în scopul producerii de bunuri sau servicii. Cu alte cuvinte, mediul intern este constituit din elemente care exprimă fizic resursele de care dispune întreprinderea: materiale financiare şi umane. Combinaţia acestor elemente este unică şi particularizează o firmă în raport cu alta.

Mediul intern se afla într-o continuă interacţiune cu mediul extern.

Structura internă a societăţii prezentate este:

• Resurse materiale

• Resurse financiare

• Resurse umane

Combinaţia acestor elemente este unică şi particularizează o firma în raport cu alta.

Resursele mediului intern sunt: dotări (cladiri, echipamente, tehnologii, informatii, infrastructura etc), terenuri si alte resurse naturale, disponibilitatile banesti (in numerar si aflate in cont) şi personalul cu structurile sale (vârsta, pregătire, specializare etc.).

Clădirile asigură o parte a suportului fizic de desfăşurare a proceselor economice, fiind diferentiate dupa locul ocupat :depozite, spatii de vanzare, clădiri administrative etc.

La societatea prezentată, fiind una ce oferă servicii, aspectul şi funcţionalitatea reprezinta atribute esentiale ale ambiantei, componenta specifica a produsului. Astfel, cladirile reprezintă elemente esentiale ale procesului de prestaţie.

Echipamentele (dotările) reprezintă elemente esenţiale alea suportului fizic pe care se desfăşoară activităţile firmei, în mai toate situatiile. Performantele acestora sunt date de nivelul tehnic la care sunt realizate, punandu-si amprenta asupra calităţii produselor si serviciilor livrate. Ele determina costurile, preţurile, productivitatea etc.

Personalul reprezinta resursele umane ale întreprinderii si prezinta factorul activ si determinant al potenţialului firmei.Analiza acesteia este deosebit de complexa. Ea urmareste evidentierea calitatii resurselor umane şi necesită urmarirea cu atenţie a numarului si structurii, gradului de calificare, varsta, aptitudinile, motivatia etc. Deosebit de semnificativ apare, in acest context, managementul firmei. Capacitatea acestuia reiese din analiza atenta a organizarii, sistemul decizional, rezultatul obtinut, etc.

Preview document

Raport practică Next Gen SRL - Pagina 1
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 2
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 3
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 4
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 5
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 6
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 7
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 8
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 9
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 10
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 11
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 12
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 13
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 14
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 15
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 16
Raport practică Next Gen SRL - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Raport Practica Next Gen SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA

1. Scurta descriere a companiei Elemente de identificare Numele firmei: SC ALBALACT SA Sediul firmei: DN 1, Km 392+600, Com.: Galda de Jos, Sat:...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Raport de practică - SC Tea and Coffee Group SRL

Pentru studiul practic al proiectului de management-marketing,firma aleasa este S.C. TEA&COFFEE GROUP S.R.L cu sediul social in judetul Iasi...

Politici și strategii pentru afaceri

1.Scurt istoric Fabrica Albalact a fost deschisa in anul 1975 si este singurul producator roman de lactate infiintat in fosta industrie-comunista....

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?