Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 8130
Mărime: 37.28KB (arhivat)
Publicat de: Andreea L.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lupu Felicia
UNIVERSITATEA PETROL-GAZE DIN PLOIEŞTI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA MANAGEMETUL SISTEMELOR MICROECONIMICE

Cuprins

  1. Titlu pag3
  2. Autor pag3
  3. Editura pag3
  4. Nr pagini pag3
  5. Date despre autor pag3
  6. Cuprinsul lucrării pag5
  7. Probleme dezbătute de autor pag6
  8. Aprecieri personale pag21

Extras din proiect

Date despre autor:

Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume. Este cunoscut in primul rand ca si creator al imperiului Microsoft, cel care a revolutionat practic utilitatea si folosirea unui calculator, dar si ca fiind cel mai bogat om din lume, a caruia avere depaseste 50 miliarde de dolari.

In afara de pasiunea pentru computere si software, Gates este interesat si de biotehnologie. El a investit bani in mai multe companii de profil. Este, de asemenea, fondatorul lui Corbis, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din lume ai resurselor de informatie vizuala - o cuprinzatoare arhiva digitala de arta si fotografie pentru public si colectii particulare de pe intreg globul. Gates a investit impreuna cu un pionier al telefonului celular, Craig McCaw, in Teledestic, cu care lucreaza un ambitios plan de a utiliza sute de sateliti pentru servicii de telecomunicatii.

William Henry Gates al III-lea, numit doar Bill Gates, s-a nascut pe 28 octombrie 1955, la Seattle, unde si-a petrecut in mare parte si copilaria alaturi de cele doua surori ale sale. Tatal sau, William H. Gates al II-lea, este un avocat renumit in Seattle, iar mama sa, care a decedat, a fost profesor la Universitatea din Washington si presedinte al Organizatiei "United Way International". Bill Gates urmeaza in orasul natal o scoala generala publica, insa termina liceul privat Lakeside, unde parintii sai plateau o taxa anuala de 5.000 de dolari, in timp ce la Universitatea Harvard taxa anuala era de 1.760 de dolari. Lucrul acesta se pare ca il va marca pentru tot restul vietii, el si familia lui facand astazi donatii de milioane de dolari pentru mai multe scoli, colegii si universitati din SUA. Dar pentru parintii sai, banii nu reprezentau o problema, mult mai importanta fiind educatia copiilor.

La varsta de 13 ani, el isi descopera interesul pentru calculatoare si incepe primii pasi spre un viitor ce-i parea compromitator. Anul 1973 reprezinta anul in care tanarul Gates este admis la Universitatea Harvard, unde cunoaste un semisucces prin developmentul (programarea) unei versiuni de program numit BASIC pentru primul microcomputer - MITS Altair. In al doilea an, Gates paraseste Harvard si isi dedica toata energia pentru Microsoft, companie pe care o infiinteaza in anul 1975 cu prietenul sau din copilarie Paul Allen. Lucrul acesta ii va marca intreaga viata, propulsandu-l rapid pe Bill Gates in topul oamenilor celor mai bogati, dar in acelasi timp si extrem de blamati de o intreaga comunitate de programatori, si nu numai.

In anul 1999, Bill Gates scrie "Bussines @ the Speed of Thought" ("Afacerile @ Viteza gandului"), care descrie cum tehnologia computerelor poate rezolva probleme esentiale prin niste metode fundamentale. Cartea a fost tradusa in 25 de limbi si inca mai poate fi gasita in peste 60 de tari. In anul 1995, acesta publica o alta carte, numita "The Road Ahead" (ar putea fi tradusa "Destinul"), care timp de sapte saptamani a fost pe primul loc in topul celor mai bine vandute carti de la "New York Times". Castigul financiar pe care l-a avut in urma vanzarii ambelor carti a fost donat unei organizatii non-profit care sprijinea dezvoltarea tehnologiei pentru educarea si dezoltarea activitatilor informationale, devenind astfel unul dintre cei mai importanti finantatori pentru astfel de proiecte.

Filantropia reprezinta un alt segment important din viata lui Gates si a sotiei sale, Melinda Gates. In primavara anului 2004, sotii Gates sprijina financiar cu 27 miliarde de dolari o fundatie care sustinea initiativele filantropice. Bill Gates s-a insurat pe 1 ianuarie 2004 cu Melinda French Gates, pentru ca mai tarziu aceasta sa fie inclusa in marea familie Microsoft, propulsata in functia de Product Manager la Microsoft. In prezent, ei au impreuna trei copii: Jennifer Katherine, de 9 ani, Rory John, de 5 ani, si Adele, care are doar 2 ani.

Preview document

Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 1
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 2
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 3
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 4
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 5
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 6
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 7
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 8
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 9
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 10
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 11
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 12
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 13
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 14
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 15
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 16
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 17
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 18
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 19
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 20
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 21
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 22
Recenzia cărtii - Bill Gates, Afaceri cu viteza gândului - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Recenzia Cartii - Bill Gates, Afaceri cu Viteza Gandului.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?