Recrutarea, Selectia, Integrarea Noului Angajat

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Recrutarea, Selectia, Integrarea Noului Angajat.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

-Recrutarea si selectia
-Integrarea noului angajat
-Aplicatie pe un anunt de angajare

Extras din document

Resursele umane constituie primele resurse strategice ale unei organizatii. Din punct de vedere al potentialului lor de crestere si dezvoltare, resursele umane sunt unice.

Oamenii sunt bunul cel mai valoros al unei organizatii. De acestia depinde succesul societatii/companiei.

Trebuie avut in vedere ca dezvoltarea economica este strans legata de factorul resurse umane. Ca urmare, dezvoltarea sectorului privat (motorul economiei) si intarirea initiativelor antreprenoriale sunt strans legate de calitatea acestui tip de resurse (resursele umane).

Recrutarea si selectia

In prezent, fenomenul migratiei fortei de munca determina diverse schimbari de natura demografica. Nu mai reprezinta o noutate deplasarea personalului romanesc cu inalta calificare in partea vestic-europeana. Aceste schimbari creeaza noi si complexe provocari pentru organizatii (companii, societati, firme etc.) si, in special, schimbari privind conditiile din interiorul acestora in conditiile diminuarii crescande a nivelului resurselor umane.

De aici se observa rolul deosebit de important al firmelor specializate, pe de o parte in recrutare de personal (in selectia fortei de munca), pe de alta parte in ceea ce priveste tranzitia

resurselor umane de la viata scolara la cea profesionala. Scopul? Desigur, de a oferi organizatiilor posibilitatea utilizarii pe deplin a potentialului tinerilor absolventi.

Respingerea unui candidat competitiv sau angajarea unuia slab pregatit pot fi evitate doar daca firmele specializate in recrutare solutioneaza doua probleme. Cea dintai vizeaza identificarea acelor candidati care corespund cel mai bine postului vacant si a masurii in care aptitudinile acestuia corespund cu aspiratiile angajatorului.Cea de-a doua problema vizeaza, in esenta, identificarea acei categorii de candidati competitivi. In aceasta situatie, firmele de recrutare fac uz de diverse resurse, metode, tehnici specifice procesului de recrutare.

Asadar, adevarata problema ramane nu gasirea personalului, ci gasirea personalului potrivit pentru posturile disponibile din companie.

Pe de alta parte, mentinerea unui contact permanent cu piata este absolut necesara, chiar daca recrutarea personalului poate sa nu aiba intotdeauna un caracter permanent (altfel spus, sa se realizeze doar atunci cand apare o necesitate). Desigur, aceasta din urma situatie nu este caracteristica si firmelor de recrutare profesionale in cadrul carora activitatea de recrutare este permanenta, continua. Din acest punct de vedere, firmele specializate in recrutare sunt in avantaj: avantajul contactului permanent cu piata muncii.

Intregul proces de recrutare (cautarea, identificarea, localizarea potentialilor candidati) devine astfel un proces activ. Totodata, firmele de recrutare specializate incearca sa-si mentina o retea cu posibili candidati pentru posturile actuale, dar si viitoare.

Se stie ca productivitatea muncii poate fi stimulata doar de competenta. Omul potrivit in postul potrivit are o personalitate si insusiri competitive. Aceste idei conduc (din nou) catre importanta deosebita care trebuie acordata procesului de recrutare si selectie. Lasat la voia intamplarii, rezultatul obtinut ar putea fi angajarea unui candidat care sa nu se ridice la nivelul cerintelor postului, slab pregatit, ceea ce determina costuri suplimentare din partea angajatorului.

Exista situatii in care postul disponibil cere o anumitat categorie de candidati care nu se pot identifica usor (datorita, probabil, a caracteristicilor complexe ale postului in cauza) sau sunt cazuri in care firma (compania) doreste sa-si pastreze anonimatul (fara

Fisiere in arhiva (1):

  • Recrutarea, Selectia, Integrarea Noului Angajat.doc