Relatiile Intreprinderii McDonald's cu Mediul

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Relatiile Intreprinderii McDonald's cu Mediul.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Creniceanu Luminita

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Management, Economie

Cuprins

Cap 1. Mediul ambiant al firmei
1.1 Definirea mediului firmei
1.2 Componentele mediului firmei
Cap 2. Coordonatele activitatii desfasurate de catre S.C Mc’Donald S.A
2.1 Prezentarea firmei (date de identificare, profilul activitatii, obiectul de activitate, organizarea structural si procesurala a firmei, managementul firmei)
2.2 Activitatile desfasurate de catre firma
2.3 Oferta firmei, in evolutie
2.4 Identificarea partenerilor firmei (lista clientilor si furnizorilor firmei si ponderea acestora in volumul activitatii desfasurate)
Cap 3. Relatiile firmei “Mc’Donald” cu elementele componente ale micromediului
3.1 Relatiile firmei cu furnizorii
3.2 Reletiile firmei cu clientii
3.3 Relatiile firmei cu concurentii
3.4 Relatiile firmei cu piata
3.5 Relatiile firmei cu statul
Cap 4. Relatiile firmei “Mc’Donald” cu elementele component ale macromediului (social, natural, demografic, politic, furidic, cultural)
Cap 5. Concluzii (aspect relevante asupra problematicii relatiilor firmei cu mediul)

Extras din document

Cap 1. Mediul ambiant al firmei

1.1 Definirea mediului firmei

Mediul în care acţionează societăţile comerciale, ocupă un loc fundamental în stabilirea politicii de marketing.

Mediul întreprinderii cuprinde toţi agenţii, toate personajele si forţele care influeţează capacitatea acesteia de a realiza obiectivele de marketing.

Rezultatele economice ale firmei depind de modul în care aceasta reuşeste să: determine, cunoască şi anticipeze modificările din mediu, pe de o parte şi de competenţa de a valorifica oportunităţile şi de a evita primejdiile la care acesta o supune, pe de altă parte.

Mediul firmei se analizează printr-o serie de caracteristici : complexitate, diversitate şi dinamism(fig 3.1)

Ca agent economic, având un anumit profil de activitate,întreprinderea funcţionează în condiţii concrete pe care i le oferă mediul său extern. Într-un sens larg, mediul în cadrul căruia întreprinderea îşi desfăşoară activitatea cuprinde un ansamblu de factori de natură economică, socială, juridică, politică, demografică, ecologică, etc.,alcătuind o structură complexa şi eterogenă.Între firmă şi mediul său extern se creează un sistem de relaţii, care marchează

întreaga sa activitate de marketing. Analizând raportul dintre această activitate şi mediul extern al firmei în viziunea teoriei generale a sistemelor firma se prezintă ca un sistem de tip evoluţionist, deschis,capabil de perfecţionare printr-un proces de adaptare continuă,sistem în care mediul ocupă (are) un rol principal.

Între firmă şi mediul său extern are loc un permanent schimb de produse, servicii şi mai ales informaţii, şi anume:

-Intrările de produse, servicii, etc. în structura şi condiţiile cerute de profilul activităţii au o importanţă hotărâtoare pentru existenţa însăşi a sistemului-întreprindere.

-Ieşirile din sistem (sub forma vânzărilor de produse,servicii) sunt la fel de importante, acestea fiind menite să alimenteze în continuare, cu fondurile necesare activitatea firmei.

-Fluxul de informaţii de la mediu la firmă, dar şi invers,asigură perfecta funcţionare a sistemului.Remarcăm faptul că mediul cu care se confruntă firma este un mediu dinamic, ale căror componente se află într-o continuă mişcare,transformare. După rolul cum se modifică aceste componente, după natura raporturilor dintre ele şi a efectelor declanşate, mediul extern cunoaşte mai multe forme,şi anume:

a) Mediul stabil-specific perioadelor “liniştite”, când evoluţia fenomenelor este lentă şi unor previzibilă, ridică firmei puţine probleme de adaptare. Un astfel de mediu este tot mai rar întâlnit în ultima perioadă.

b) Mediul instabil-caracterizat prin frecvente modificări în majoritatea componentelor sale, reprezintă în perioada actual tipul obişnuit de mediu cu care se confruntă firmele din aproape toate sectoarele de activitate. Se impune în aceste situaţii creşterea capacităţii de adaptare la schimbări a firmelor.

c) Mediul turbulent-schimbările componentelor şi a raporturilor dintre ele sunt bruşte, în direcţii şi forme imprevizibile,conturându-se drept un mediu relativ ostil firmei, punându-I probleme dificile, de adaptare sau chiar de supravieţuire.

Fisiere in arhiva (1):

  • Relatiile Intreprinderii McDonald's cu Mediul.doc

Alte informatii

Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” Bucuresti Facultatea de Management Turistic si Comercial