Responsabilitate socială Henkel România

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6991
Mărime: 1.18MB (arhivat)
Publicat de: Daniela Gheorghe
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicoleta Cristache
UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” – GALAŢI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE MASTERAT : MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE

Cuprins

  1. Capitolul I. Filosofia campaniei Henkel Romania 3
  2. 1.1 Despre compania Henkel Romania 3
  3. Capitolul II. Henkel Romania – o companie responsabila 4
  4. 2.1 Politica de CSR 5
  5. 2.2 Proiectul: „Impreuna pentru o Delta curata” 6
  6. 2.3 Proiectul: „Impreuna pentru o Dunare curata” 8
  7. 2.4 Prima actiune in prioectul „Impreuna pentru o Dunare curata” – „Politica
  8. Verde a copiilor” 9
  9. Capitolul III. Proiectul „Politia Verde a copiilor” 9
  10. 3.1 Cauze sociale 9
  11. 3.2 Desfasurarea programului 9
  12. 3.3 Tabara ecologica de la Sf Gheorghe 10
  13. 3.4 Imagini din tabara 10
  14. 3.5 Scoli castigatoare 10
  15. 3.6 Rezultatele programului 12
  16. 3.7 Tabara „Politia Verde a copiilor” 12
  17. 3.8 Articole de presa 14
  18. Concluzii 18
  19. Anexe: 20
  20. 1. Chestionar de autoevaluare despre implementarea CSR in cadrul companiei 20
  21. 2. Chestionar CSR 23
  22. Bibliografie 25

Extras din proiect

Capitolul I. Filosofia campaniei Henkel Romania

Filosofia companiei:

"In cei 14 ani ani de activitate, Henkel Romania a demonstrat ca este un cetatean responsabil, desfasurand multe proiecte caritabile si ecologice. Alaturi de acestea ne mandrim si cu proiecte culturale, sportive si educative. Henkel a fost prima companie privata din Romania care a desfasurat un program de educatie in scolile din toata tara („Henkel in Scoli”) si tot prima companie privata care a investit intr-un proiect ecologic in Delta Dunarii. Henkel Romania isi desfasoara activitatea dupa principiile dezvoltarii durabile, urmarind mentinerea unui echilibru intre obiectivele sale de natura economica, ecologica si sociala."

Liviu Sfrija - Presedinte, Henkel Romania

1.1 Despre compania Henkel Romania

Henkel Romania este o filiala a companiei Henkel Central Eastern Europe. Compania opereaza in trei sectoare de piata: cosmetice, produse de curatare si adezivi. Portofoliul sau cuprinde peste 30 de branduri si mii de produse.

Printre cele mai cunoscute branduri ale Henkel se numara Persil, Pur, Silan, Rex, Bref, Clin, Somat, Fa, Taft, Palette, Gliss, Schauma, Vademecum, Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attack, Pritt, Loctite si Henkel Adhesive Technologies. Sediul central al Henkel Romania se afla la Bucuresti. Cei aproximativ 620 de angajati ai companiei lucreaza in doua unitati de productie si doua puncte de vanzare Henkel. In 2007, Henkel Romania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 472 milioane de RON (peste 140 milioane de Euro), in crestere cu peste 36% fata de anul precedent.

Înfiinţata în 1994 ca filială a companiei Henkel Austria (devenită în 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel România are în prezent 600 angajaţi, iar portofoliul său cuprinde peste 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali. De la înfiinţarea sa în România, Henkel a lansat cu succes pe piaţa românească un important număr de marci din portofoliul internaţional Henkel, precum : Persil, Pur, Rex, Perwoll, Silan, Perwoll, Clin, Bref – dintre detergenţi; Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Bac, dintre cosmetice; Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attak, Loctite şi Teroson – dintre adezivi şi tehnologii.

În anul 2007, compania Henkel Romania a înregistrat o cifra de afaceri de peste 472 milioane lei noi, peste 140 milioane EUR, în creştere cu peste 36% faţă de anul precedent. Toate diviziile Henkel România – « Detergenţi şi produse pentru curăţat », « Produse cosmetice », « Adezivi Tehnologii » - au avut o contribuţie importantă la acest rezultat excepţional. Aceste cifre au contribuit la clasarea companiei Henkel Romania pe primul loc în clasamentul tărilor membre ale Henkel Central Eastern Europe din punctul de vedere al ritmului de creştere în anul 2007! Pe următoarele poziţii s-au clasat Ucraina şi Rusia cu cresteri de 35% şi respectiv 31%.

Cel mai important moment pentru Henkel România în anul 2007 l-a reprezentat inaugurarea noii fabrici de adezivi de la Câmpia Turzii, judeţul Cluj, cu o capacitate de producţie anuală de 200.000 de tone. Acesta este a doua fabrică de adezivi Henkel din Romania iar odata cu inaugurarea acesteia, Henkel şi-a dublat practic capacitatea de producţie în România. Valoarea totala a investiţiilor Henkel în România, în capacităţi de producţie, depăşeşte valoarea de 30 milioane Euro.

În calitate de membru responsabil al societăţii româneşti, Henkel România este implicată activ în sponsorizarea mai multor proiecte culturale, activităţi caritabile, sportive şi proiecte educative. Dintre proiectele pe termen lung ale companiei merită a fi menţionate: Premiul Henkel pentru Artă, susţinerea Festivalului Brazilor de Craciun, susţinerea Centrului de zi pentru Copiii din Petrila, turneul de golf caritabil organizat de Henkel România, precum şi multe alte acţiuni de sponsorizare a unor camine de copiii şi bătrâni, precum şi a unor asociaţii caritabile.

În anul 2005, Henkel Romania a primit “Golden PR Award for excellence” pentru campania de relaţii publice “Împreună pentru o Deltă curată” la Gala Excelenţei în Relaţii Publice.

Capitolul II. Henkel Romania – o companie responsabila

Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel Romania are in prezent peste 600 angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii. Portofoliul de produse al companiei include urmatoarele marci: Persil, Pur, Silan, Rex, Bref, Clin, Somat, Fa, Taft, Palette, Gliss, Schauma, Vademecum, Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attack, Pritt, produsele marca Loctite, si, nu in ultimul rand, tehnologiile Henkel.

Compania Henkel se implica activ in viata societatii, dorind sa “faca viata oamenilor mai usoara, mai buna si mai frumoasa”. Pe langa aceasta viziune, una din cele 10 valori ale companiei vorbeste despre responsabilitate sociala – „Noi suntem preocupati de mediul inconjurator si suntem un partener activ in cadrul comunitatii noastre”. In calitate de membru responsabil al societatii romanesti, Henkel Romania este implicata activ in sponsorizarea mai multor proiecte culturale, activitati caritabile, sportive si proiecte educative.

Dintre proiectele pe termen lung ale companiei merita a fi mentionate: Premiul Henkel CEE pentru Arta (Henkel CEE Art Award), sustinerea Festivalului Brazilor de Craciun, sustinerea Centrului de zi pentru Copii din Petrila, turneul de golf caritabil organizat de Henkel Romania, precum si multe alte actiuni de sponsorizare a unor camine de copiii si batrani, precum si a unor asociatii caritabile. „In cei 14 ani ani de activitate, compania Henkel Romania a demonstrat ca este un cetatean responsabil al Romaniei, desfasurand o multitudine de proiecte caritabile si ecologice. Alaturi de acestea ne mandrim si cu proiecte culturale, sportive si educative. Henkel a fost prima companie privata din Romania care a desfasurat un program de educatie in scolile din toata tara („Henkel in Scoli”) si tot prima companie privata care a investit intr-un proiect ecologic in Delta Dunarii. Henkel Romania isi desfasoara activitatea dupa principiile dezvoltarii durabile, urmarind mentinerea unui echilibru intre obiectivele sale de natura economica, ecologica si sociala.”Liviu Sfrija, Presedinte Henkel Romania.

Pe plan international, Grupul Henkel s-a remarcat in mod constant prin politica sa de protectie a mediului, compania lansand produse ecologice si ambalaje reciclabile. Orientarea companiei catre protectia mediului nu este o noutate. Astfel, in 1959 a fost introdusa obligativitatea controalelor ecologice pentru detergenti si produse de curatat la nivel de grup iar in 1971 a fost infiintat primul departament pentru protectia mediului si a consumatorilor. De asemenea, o echipa de proiectare a Henkel Austria a lucrat intens la eficientizarea managementului deseurilor din centrul de productie de la Viena, rezultatul fiind scaderea cantitatii de deseuri cu 20 %! Pentru acest succes, compania a fost rasplatita de catre primaria orasului Viena cu premiul pentru mediu 2002 – “Waste manager”.

Grija naturala pentru mediu si pentru consumatori

Protectia consumatorului si a mediului inconjurator au fost dintotdeauna prioritati pentru Henkel, dovada fiind faptul ca printre valorile noastre se numara dezvoltarea durabila si responsabilitatea sociala a companiei. Acestea fac parte din ADN-ul companiei Henkel. Astfel, inca din 1972 Konrad Henkel declara : "Consider ca perioada in care o companie se gandea numai la maximizarea profiturilor si bunastarea afacerii a trecut de mult".

2.1 Politica de CSR

Compania Henkel se implica activ in viata societatii, dorind sa "faca viata oamenilor mai usoara, mai buna si mai frumoasa". Una din cele 10 valori ale companiei vorbeste despre responsabilitate sociala: "Noi suntem preocupati de mediul inconjurator si suntem un partener activ in cadrul comunitatii noastre". Henkel Romania este implicata activ in sponsorizarea mai multor proiecte culturale, activitati caritabile, sportive sau educative.

Printre proiectele pe termen lung ale companiei se numara: Premiul Henkel pentru Arta, sustinerea Festivalului Brazilor de Craciun , sustinerea Centrului de zi pentru Copii din Petrila, turneul de golf caritabil, precum si actiuni de sponsorizare a unor asociatii caritabile si a unor camine de copiii si batrani.

Preview document

Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 1
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 2
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 3
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 4
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 5
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 6
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 7
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 8
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 9
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 10
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 11
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 12
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 13
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 14
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 15
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 16
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 17
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 18
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 19
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 20
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 21
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 22
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 23
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 24
Responsabilitate socială Henkel România - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Responsabilitate Sociala Henkel Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Henkel România - o companie responsabilă

1. HENKEL ROMANIA 1.1 Date generale – Henkel Company Henkel, cu sediul la Düsseldorf / Germania, are aproximativ 55,000 de angajaţi în întreaga...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Activități responsabile social dezvoltate de SC Nestle SRL România

Istoria unei mărci de succes : NESTLÉ Un cuib de păsări şi un chimist – aşa a început istoria unei mărci de renume pe plan internaţional. Este...

Femeia Manager de Succes

INTRODUCERE Managementul modern implică un mare număr de abilităţi şi orientări, dintre care multe presupun abilităţi legate de statistică,...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Campania de Promovare a Persil

INTRODUCERE Această lucrare îşi propune să analizeze conceptul strategic de publicitate şi promovare a companiei HENKEL şi în particular al...

Etica managerială în România contemporană

Ce este etica? Etica este stiinta care se ocupa cu studiul principiilor morale,cu legile lor de dezvoltare istorica, cu continutul lor de clasa si...

Conceptul de responsabilitate socială

1. INTRODUCERE Lucrarea isi propune sa puncteze principalele aspecte teoretice cu privire la conceptul de responsabilitate sociala pornind de la...

Henkel România - o companie responsabilă

1. HENKEL ROMANIA 1.1 Date generale – Henkel Company Henkel, cu sediul la Düsseldorf / Germania, are aproximativ 55,000 de angajaţi în întreaga...

Prezentarea Firmei Henkel

1.Prezentarea firmei Henkel Fritz Henkel, în vârstă de 28 de ani, şi cei doi parteneri ai săi au pus bazele companiei Henkel & Cie în Aachen pe...

Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex

Săpunul de rufe REX 1.Prezentarea firmei Henkel Fritz Henkel, în vârstă de 28 de ani, şi cei doi parteneri ai săi au pus bazele companiei Henkel...

Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin

Capacitatea pietei Produsele de curatenie a casei au evoluat de-a lungul timpului de la cele abrazive, care zgariau suprafetele, pana la cele...

Analiza strategică la nivelul firmei Henkel

Henkel Henkel, companie fondată în 1876, deţine poziţii fruntaşe la nivel global atât pe piaţa bunurilor de larg consum, cât şi pe pieţele...

Ai nevoie de altceva?