Romconstruct - plan de schimbare organizațională

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2375
Mărime: 55.13KB (arhivat)
Publicat de: Venera Pîrvu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Clipa

Extras din proiect

REZUMAT:

Studiul de fata prezinta o analiza la nivelul comportamentului in societatea RomConstruct si propune implementarea unei schimbari de motivatie care are menirea sa rezolve problemele semnalate de managerii organizatiei.

S-a inceput cu identificarea problemei cu ajutorul chestionarelor statistice. Datele au fost centralizate si s-au identificat urmatoarele lipsuri: angajatii doresc mariri salariale, asigurari de sanatate, echipamente noi.

In continuare, dupa identificarea problemelor, am stabilit solutiile si obiectivele schimbarii, modul cum vor fi acestea atinse. Expertii firmei au stabilit un plan de implementare a schimbarii, si de finantare a proiectului. O parte din problemele angajatilor au fost rezolvate pe termen scurt si mediu si, deasemenea, am infiintat un birou de consiliere psihologica, pentru a putea identifica problemele personale ale angajatului. Au fost organizate training-uri si “excursii de recunostinta”.

Chiar daca s-au facut multe eforturi, au aparut discutii si probleme printre angajati, probleme prezentate in capitolul 5.

Dupa o perioada de 6 luni in care proiectul a derulat cu succes, managerii din cadrul departamentului de resurse umane au analizat din nou situatia si au constatat ca, desi, proiectul a decurs conform planului, unele probleme totusi mai existau. S-au luat masuri pentru rezolvarea lor.

In concluzie, managerii au rezolvat cu succes problema randamentului muncii, identificand si solutionand la timp aspectul motivarii angajatului.

INTRODUCERE:

Experţii în managementul schimbării sunt preocupaţi să cerceteze dacă se încearcă schimbarea culturii organizaţionale sau doar a unor părţi ale sistemului. Orientarea încercării de a schimba un aspect al sistemului sau un aspect al culturii nu reprezintă un punct de interes doar pentru teoreticieni, ci şi pentru practicieni. Dacă un nou director executiv numit pe un post influent simte că unele lucruri sunt greşite în organizaţie – oamenii nu sunt loiali organizaţiei, există o slabă preocupare faţă de calitate, oamenii se manipulează unii pe alţii pentru a obţine avantaje personale sau departamentale, iar mijloacelor de comunicare în masă le sunt oferite doar jumătăţi de adevăr, care să asigure o imagine publică pozitivă – şi dacă el doreşte să modifice aceste valori şi credinţe fundamentale, va avea trebui să se preocupe de aspectul dificil al schimbării culturale. O schimbare a sistemelor sau o schimbare a structurii organizaţionale reprezintă un aspect diferit de cel al schimbării culturale.

De multe ori chiar oamenii uita ca afacerile sunt facute de oameni pentru alti oameni. Indiferent daca ei se numesc manageri, angajati, actionari sau clienti. Arta jocului consta in pastrarea armoniei. E suficient ca o singura categorie sa fie nedreptatita si toti vor pierde.

Cei care joaca slab considera ca managerii sunt egocentrici, angajatii lenesi, actionarii lacomi si clientii capriciosi. Cei antrenati se bucura de provocarile clientilor, de creativitatea angajatilor, de vizionarismul managerilor si de rasfatul actionarilor.

1. PREZENTAREA ORGANIZATIEI

S.C. ROMCONSTRUCT S.A. Roman s-a format si s-a dezvoltat pe piata interna, desfasurand activitati de constructii atat in tara (in judetele Neamt, Constanta si in municipiul Bucuresti), cat si in strainatate (Israel, Ucraina, Germania).

Compania este specializata in proiectarea si executia de lucrari de constructii (montaj, instalatii, izolatii, finisaje, drumuri si canalizari, constructii hidrotehnice etc.) in domenii care includ constructii de locuinte, constructii social-culturale, constructii administrativ - teritoriale, constructii industriale, lucrari de consolidare, amenajare, reabilitare si modernizare a imobilelor vechi, lucrari de drumuri si platforme, lucrari pentru alimentari cu apa.

Sediul social al societatii este in Romania, localitatea Roman, strada Mihai Viteazul, nr.11, judetul Neamt. Sediul societatii poate fi schimbat in alta localitate pe baza hotararii Adunarii Generale a Actionarilor. Societatea poate infiinta filiale, sucursale, reprezentante, agentii situate si alte localitati din tara sau din strainatate. Scopul societatii consta in realizarea si comercializarea oricaror lucrari in domeniul constructiilor si proiectarii in conditii de eficienta.

Date de identificare:

S.C. ROMCONSTRUCT S.A.

Adresa: str. Mihai Viteazul, nr.11, Roman, Jud. Neamt .

Telefon: 0233/742 615; 0233/734 893 ; 0233/743 972

Fax: 0233/744 822

e-mail:office@romconstruct.com.ro

Compania de constructii are capital integral privat romanesc si peste 13 ani de activitate in domeniu. De la infiintare (1991) am avut numeroase colaborari atat cu parteneri interni cat si cu parteneri straini. Pentru primii patru ani de activitate, administratori ai Societatii Comerciale “ROMCONSTRUCT “ S.A. ROMAN sunt desemnati:

BALANESCU ADRIAN-DORIN – Preseninte

SIMIONESE GAVRIL – Vicepresedinte

ONOFREI TEODOR – Membru

CERNAT RODICA – Membru

TEOFANESCU RODICA – Membru

Capitalul social subscris si varsat al societatii Comerciale “CONSROM” S.A. este de 4604300,00 mii lei,divizat in 184172 actiuni in valoare nominala de 25000 lei fiacare. Bunurile si valorile ce au fost constituite ca aport la capitalul social devin proprietatea societatii.

Principalele obiective ale societatii pentru perioada 2006-2010, privind extinderea si realizarea unor proiecte majore, sunt urmatoarele:

-alimentare cu apa potabila –Roman

-artera ocolitoare –Roman

-alimentare cu apa potabila –Roman

-blocuri de locuinte si spatii comerciale

-scoala cu sala de sport si gradinita

-laborator de inalta tensiune si hala 1-6KVA-CONEL

-retele de distributie apa

-sedii banci-„BANC POST”-Roman

-modernizare statie de epurare-Roman

-modernizare la S.C. PETROTUB S.A. Roman

-drumuri forestiere

-Sala Polivalenta- Roman

-locuinte sociale pentru tineret ANL

Preview document

Romconstruct - plan de schimbare organizațională - Pagina 1
Romconstruct - plan de schimbare organizațională - Pagina 2
Romconstruct - plan de schimbare organizațională - Pagina 3
Romconstruct - plan de schimbare organizațională - Pagina 4
Romconstruct - plan de schimbare organizațională - Pagina 5
Romconstruct - plan de schimbare organizațională - Pagina 6
Romconstruct - plan de schimbare organizațională - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Romconstruct - Plan de Schimbare Organizationala.doc

Ai nevoie de altceva?