Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2466
Mărime: 31.86KB (arhivat)
Publicat de: Mihnea Dumitru
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAPITOLUL I PREZENTARE ASTRAL TELECOM

Istoria Astral este astazi rezultatul unui lung sir de succese care au contribuit la pozitionarea companiei ca una dintre cele mai de succes afaceri din domeniul serviciilor integrate de comunicatii electronice. Cel mai important eveniment al anului 2005 a fost pentru Astral demararea procesului de integrare in UPC Romania. Astral Telecom a devenit astfel o companie multinationala, parte a unuia dintre cei mai mari operatori de comunicatii prin cablu din lume.

Istoria Astral incepe o data cu crearea acestei companii in 1993, cand un grup de investitori pun bazele unei companii specializate in furnizarea de servicii de televiziune prin cablu. Strategia de crestere prin noi achizitii si prin investitii in tehnologie s-a bazat exclusiv pe fondurile generate de propriile operatiuni. Acesta este unul din principalele motive care au dus la pozitionarea acestei afaceri ca una dintre cele mai de succes din Romania.

Viziunea managementului de a atrage in grup cei mai puternici furnizori locali de servicii de televiziune prin cablu, Internet si transmisii de date a transformat compania intr-unul din furnizorii nationali importanti de servicii electronice integrate din Romania. Agapia, Kappa, Dacoluci, Metwoplast, Delta Soft si Kappa sunt doar cateva din companiile intrate in portofoliul Astral. La inceputul anului 2000 succesul inregistrat de companie atrage o investitie de 20 mil USD din partea AIG New Europe Fund, parte integranta din AIG Capital Partners, una din diviziile de investitii a grupului American International Group (AIG). Fondurile astfel obtinute sunt orientate catre achizitia de noi operatori, dezvoltarea de produse si servicii noi si catre investitii in infrastructura.

Astral isi consolideaza astfel drumul spre succes. Procesul de achizitii continua pana in 2003, ultimele companii intrate sub umbrela Astral fiind DNT si Canad System in Bucuresti. Astral a reusit astfel sa interegreze sub sigla companiei nu numai cei mai importanti furnizori de servicii de televiziune prin cablu si Internet, dar si cea mai buna tehnologie. Cea mai buna tehnologie a atras in grup cei mai buni oameni. Cei mai buni oameni au construit servicii tot mai bune.

La 14 ani de la infiintarea companiei, Astral ofera solutii integrate de comunicare persoanelor fizice si companiilor din Romania. La inceputul anului 2003, portofoliul de produse si servicii al companiei este astfel conceput incat sa ofere servicii integrate complete de comunicatii electronice: comunicatii prin cablu TV, servicii de Internet, transmisii de date si telefonie.

Compania detine o infrastructura de comunicatii care a fost permanent dezvoltata, fiind in prezent una dintre cele mai stabile si mai sigure din Romania. Investitiile realizate de companie in infrastructura de comunicatii in anul 2002 se ridica la peste 6 mil USD, fiind directionate catre modernizarea retelelor de cablu TV, astfel incat sa creeze mediul necesar lansarii de noi servicii. In 2003 totalul investitiilor in infrastructura si in lansarea de produse si servicii noi depaseste 1 mil USD.

Rigurozitatea, performanta si etica profesionala au facilitat companiei Astral incheierea de parteneriate cu unii dintre cei mai solizi operatori la nivel mondial: Telia si KPNQwest, Matav, Level. Motorola, Nokia, Philips, C-Cor, Teleste, Cisco si Bearing Points sunt doar doi din principalii furnizori de tehnologie de inalta clasa. Parteneriatele strategice incheiate de Astral cu aceste companii au ca obiectiv principal cresterea eficientei, diverisificarea gamei de produse si servicii si cresterea calitatii acestora, astfel incat sa devina cel mai apreciat furnizor de servicii integrate de comunicatii electronice in Romania.

1.1 DATE DESPRE ORGANIZATIE

1.1.1 Denumire: S.C. ASTRAL TELECOM S.A.

1.1.2 Sediul social: Bd. Constantin Brâncusi 147, Cluj-Napoca

Sucursale si puncte de lucru: ANEXA 1

1.1.3 Forma de organizare: societate pe actiuni cu actionariat 100% privat

1.1.4 Obiect de activitate: : furnizare de servicii integrate de comunicatii electronice :

- servicii de televiziune prin cablu;

- servicii internet si transport de date;

- transmisiuni de voce;

- telefonie fixa.

Preview document

Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 1
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 2
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 3
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 4
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 5
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 6
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 7
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 8
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 9
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 10
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 11
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 12
Sisteme Expert în Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Sisteme Expert in Management - Studiu de Caz SC Astral Telecom SA
    • cuprins.doc
    • REFERAT.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul resurselor umane în administrația publică locală - Consiliul Județului Vaslui

Human resources management in public administration ( Case study : Vaslui County Council ) This work is a study about human resources management...

Ai nevoie de altceva?