Sisteme si Metode Generale de Management - Aplicarea Managementului Participativ la SC Lafarge Romcim SA Sucursala Medgidia

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Sisteme si Metode Generale de Management - Aplicarea Managementului Participativ la SC Lafarge Romcim SA Sucursala Medgidia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf.univ.dr. Paula Mitran

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

INTRODUCERE pag. 4
-Scurt istoric pag. 6
Capitolul I
Prezentarea entitatii pag. 7
- Forma si structura pag. 8
-Organigrama pag. 9
Capitolul II
Sisteme si metode de management pag.10
- Managementul prticipativ in cadrul
S.C. LAFARGE ROMCIM S.A. Medgidia pag.10
- Analiza SWOT pag.13
- Concluzii si Recomandari pag.14
Bibliografie pag.15

Extras din document

INTRODUCERE

În România, Lafarge este prezentă din 1997, fiind lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate, Betoane şi Gips, Grupul Lafarge are peste 83.000 de angajaţi în 78 de ţări.

Lafarge a achiziţionat în 1997 producătorul naţional de ciment, Romcim.

În prezent, Lafarge Ciment (România) S.A. deţine trei unităţi de producţie a cimentului, la Medgidia jud. Constanţa, Hoghiz jud. Braşov şi Târgu Jiu jud. Gorj.

Urmând principiul integrării pe verticală a operaţiunilor sale, Lafarge derulează activităţi şi în alte domenii ale producerii de materiale de construcţii având în prezent – 1600 de angajaţi care operează pe lângă instalaţiile de ciment şi 16 staţii de betoane, 14 cariere şi balastiere, 1 fabrică de ipsos şi una de plăci de gips-carton.

Din anul 2006 Lafarge Romania si WWF Romania, sunt parteneri in cadrul programului „Doua lumi, o singura planeta”, dezvoltand proiecte in Romania care se inscriu angajamentelor comune, la nivel international, vizand conservarea biodiversitatii, utilizarea rationala a resurselor si reducerea emisiilor.

În 2007 Lafarge a înregistrat o cifră de afaceri de 17,6 miliarde de euro şi un profit net de 1,9 miliarde de euro.

Lafarge este singura companie din industria materialelor de construcţii care s-a clasat în 2008 printre cele mai „durabile 100 de corporaţii din lume”. Lafarge s-a angajat să respecte principiile dezvoltării durabile în urmă cu mulţi ani, urmând o strategie care combină know-how-ul industrial cu performanţa, crearea de valoare, respectul pentru angajaţi şi culturile locale, protecţia mediului şi conservarea resurselor naturale şi energiei. Pentru a progresa în domeniul materialelor de construcţii, Lafarge plasează clientul în centrul preocupărilor sale, oferind industriei construcţiilor şi publicului larg soluţii inovatoare care îmbunătăţesc siguranţa, confortul şi calitatea vieţii de zi cu zi.

5

Prin înlocuirea liniei vechi cu una nouă, mai performantă, s-a realizat creşterea de peste 3 ori a capacităţii de însăcuire şi nu în ultimul rând, o creştere calitativă a livrărilor de ciment la sac printr-o dispunere optimă a sacilor pe paleţi, securizarea transportului şi depozitării acestora printr-un sistem de înfoliere totală, cu folie elastică (tip stretch).

« Cu această nouă linie de însăcuire şi paletizare, capacitatea uzinei de a livra ciment în saci a crescut la 4.000 tone pe zi. Pentru a răspunde solicitărilor clienţilor noştri şi pentru a respecta indicatorii de performanţă a livrărilor, Lafarge Ciment (România) a luat decizia de a amenaja, odată cu implementarea acestui proiect, şi o platformă exterioară de stocare şi încărcare în camioane, cu o capacitate maximă de 2.000 tone, în aşa fel încât să crească la 3 şi punctele simultane de livrare, rezultatul acestei decizii fiind concretizat în scăderea timpului de aşteptare pentru încărcare a camioanelor », a spus Edmund Piess, Directorul uzinei de ciment Lafarge din Medgidia.

Instalaţia poate însăcui ciment în saci de 50, 40, 35 şi 25 kg, are opţiuni de paletizare pe palet din lemn în 7 până la 10 straturi a câte 5 saci pe strat şi permite înfolierea cu folie elastică tip stretch pentru o depozitare şi un transport mai sigur al încărcăturii. Puterea instalată pentru linia de însăcuire este de 200 kw, iar pentru partea de paletizare şi înfoliere de 60 kw.

În 2009 şi pentru al cincilea an consecutiv, Lafarge a fost din nou clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume”. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile si creativitate arhitecturală.

6

Scurt istoric

sucursala S.C. LAFARGE ROMCIM S.A Medgidia

In urma cu 50 de ani s-a pus in functiune la Medgidia prima linie de ciment din cadrul primei uzine romanesti conceputa si executata integral in Romania.Prin activitatea sa uzina avea sa devina cel mai mare dispozitiv industrial de productie a cimentului din Romania si din Europa de Est.

Datorita politicii de comert implementata in toate societatile comerciale si in cadrul industriei cimentului pana in 1997 cand S.C. ROMCIM S.A. sucursala Medgidia, care apartinea S.C. ROMCIM S.A. BUCURESTI, a intrat in programul de privatizare, activitatea a fost canalizata pe baza directivelor politice care stabileau cifrele de productie cat si contractile de vanzare a produselor pe plan intern si extern.

Odata cu privatizarea in anul 1997 S.C. ROMCIM S.A. BUCURESTI a fost preluata de GRUPUL “ LAFARGE” FRANTA al doilea producator mondial de ciment.

Astfel a fost schimbata denumirea societatii cat si a fabricilor de ciment din care era compusa, spre exemplificare societatea se numeste S.C.LAFARGE ROMCIM S.A. BUCURESTI, iar la Medgidia uzina este denumita S.C. LAFARGE ROMCIM S.A. sucursala Medgidia.

In acest sens Grupul Lafarge a trecut la noua organizare prin modificarea functionarii centralizate si globale, intr-o functionare descentralizata in 5 divizii astfel:

• Divizia ciment

• Divizia agregate betoane

• Divizia materiale pentru acoperisuri

• Divizia materiale de specialitate

• Divizia ipsos

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme si Metode Generale de Management Aplicarea Managementului Participativ la SC Lafarge Romcim SA Sucursala Medgidia.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA SPIRU HARET BUCURESTI FACULTATEA MANAGEMENT FINANCIAR CONTABIL CONSTANTA