Sistemul Informational la Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Roman

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Sistemul Informational la Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Roman.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 9 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

CUPRINS pag. 2
CAP.1. Date de identificare a organizatiei. Aspecte legale de constituire si functionare.
1.1 Date de identificare a organizatiei. pag. 3
1.2 Aspecte legale de constituire si functionare. pag. 3
CAP.2. Sistemul Informational la Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini Roman
2.1 Descrierea generala a Programului de implementare a SI pag. 4
2.2 Nevoia de programe IT în educatie pag. 4
2.3 AEL – Un sistem de predare/învatare si management pag. 5
CAP.3. Concluzii si propuneri. pag. 6

Extras din document

CAP. 1. Date de identificare a organizatiei.

Aspecte legale de constituire si functionare.

1.1 Date de identificare a organizatiei.

Unitate subordonata Inspectoratului Scolar Judetean Neamt – Ministerul Educatiei si Cercetarii

Denumirea completa: GRUP SCOLAR INDUSTRIAL CONSTRUCTII DE MASINI ROMAN

Denumirea abreviata: G.S.I.C.M. Roman

Adresa: Str. STEFAN CEL MARE Nr.274, Roman, Judetul Neamt, cod 611039

Cod SIRUES: 1182178

Telefon: 0233/740730

FAX: 0233/740917

Director: prof. Gabriela Dascalu

Director adjunct: prof. Doina Barbu

1.2 Aspecte legale de constituire si functionare.

Cladirea în care functioneaza în prezent liceul a fost construit în anul 1925 în timpul Ministeriatului Angelescu care a facut mai multe scoli de acest tip în toata tara pentru pregatirea învatatorilor, împrejurul scolii fiind si o suprafata de teren agricol. În perioada interbelica a functionat ca Scoala Normala pâna în anul 1938 dupa care a devenit Liceu Industrial. În anul 1941 cladirea a fost rechizitionata de Ministerul de Razboi servind drept magazii de munitii si unitate militara. Dupa Reforma Învatamântului din anul 1948 s-a înfiintat Scoala Profesionala de ucenici în orasul Bacau.În ideea de a asigura muncitori calificati pentru principalele obiective ale planului cincinal 51-55 (constructia laminorului de tevi trase de la Roman care apartinea de judetul Bacau). Scoala profesionala metalurgica Bacau este transferata la Roman cu tot inventarul în localul fostei Scoli de arte si meserii din B-dul Republicii nr. 3. Scoala a fost transferata la 10 0ctombrie 1951 si i s-a schimbat denumirea în Scola Profesionala nr.1 Siderurgica Roman.Cu ocazia transferarii la Roman a Scolii profesionale de baieti prin adresa nr.28960 din 12 decembrie 1951.

Scoala profesionala de baieti din Roman si Scoala profesionala metalurgica din Roman se comaseasza într-o singura unitate sub denumirea de Scoala Profesionala nr. 3 Siderurgica Roman cu sediul in B-dul Republicii nr. 1-3. În noiembrie 1951 se repartizeaza scolii localul fostei Scoli Normale din str. Stefan. Cel Mare nr.274. În anul 1954 scoala isi schimba denumirea în Scoala profesionala de mecanici agricoli trecând sub tutela Ministerului Agriculturii. În baza H.C.M 247 / 1955 scoala trece din nou la Ministerul Industriei Grele intrând sub patronajul Intreprinderii Mecanice de Stat Roman. Scoala a functionat sub denumirea de Scoala profesionala de ucenici IMS Roman, ulterior devenind Scoala Profesionala I.M.R. Roman.

Prin H.C.M.354/1974 a luat fiinta si Liceul Industrial Nr. 1 Roman (cursuri de zi si serale) devenind Grupul Scolar de pe lânga Intreprinderea Mecanica Roman ( ordinul 46/1974 emis de M.I.C.M.U.E.) iar din 1979 s-a infiintat Scoala de Maistri. Începând cu anul scolar 1981-1982 unitatea scolara a functionat în subordinea Ministerului Industriei de Masini-Unelte, Electrotehnica si Electronica ocazie cu care i s-a schimbat denumirea în Liceul Industrial nr.1 Roman.(conform adresei nr.869010/10oct.1081 a Ministerului Industriei de Masini–Unelte, Electrotehnica si Electronica. Prin Hotarârea Guvernului Romaniei nr.521/1990 si a precizarilor Ministerului Invatamântului si Stiintei nr. 33333/1990 noua denumire a unitatii scolare a devenit Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Roman.

Pentru perioada 1936-1948 nu se cunosc efectivele de elevi. Între 1948-1974 Scoala Profesionala de pe lânga IMR a fost cea mai reprezentativa de pe zona Moldovei pregatind forta de munca foarte bine calificata si pentru alte unitati industriale precum: Fabrica de Tevi Roman (MITTAL STEEL ROMAN), IMU Medgidia, Uzina de automobile Pitesti, Uzina metalurgica Bacau, Fabrica de suruburi Bacau, Uzina de piese de schimb Suceava, Combinatul Siderurgic de la Galati, etc

Astazi liceul dispune de un efectiv de 64 de cadre didactice care pregatesc pentru diferite domenii de activitate 540 de elevi.

CAP.2. Sistemul Informational(SI) la Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini.

Sistemul Informational de la Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini Roman este un program complex initiat de Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, al carui obiectiv de baza îl reprezinta sustinerea procesului de predare-învatare în învatamântul preuniversitar cu tehnologii de ultima ora. Programul sprijina obiectivele reformei educationale în conformitate cu planul de actiune eEurope 2005, demarat de Uniunea Europeana ca parte a initiativei europene eLearning.

Programul este implementat de un parteneriat public-privat. Principalele companii implicate în implementarea SI sunt SIVECO Romania, HP, IBM si Fujitsu-Siemens.

Implementarea Sistemului Informational la Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini Roman face parte dintr-un program complex de imlementare în scoli si licee si a avut loc in anul 2001. La inceput existau un numar de 1,321,333 elevi înscrisi în 12,709 scoli generale si 687,919 elevi înscrisi în 1,357 de licee. Sistemul educational românesc cuprinde 64,018 profesori care predau la liceu si 102,294 la scoli generale.

Unul din factorii cruciali care au creat nevoia de dezvoltare a unui sistem informational a fost numarul extrem de scazut de PC-uri/elev în scolile din România (3 computere la 100 de elevi în scolile generale si 5 PC uri la 100 de elevi în licee) si accesul limitat la reteaua Internet (1 computer conectat la Internet pentru 100 de elevi în scolile generale si 3.5 în licee).

Nu exista un instrument consistent de raportare a informatiilor în scoli, la nivel regional, sau chiar la nivel central. De aceea, toate statisticile din învatamânt se faceau prin calcule complicate pe hârtie, si erau communicate celor interesati prin telefon si fax, motiv pentru care cifrele erau nu doar greu de obtinut, ci si imprecise.

Fisiere in arhiva (2):

  • Sistemul Informational la Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Roman
    • Sistemul Informational la Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Roman.doc
    • Sistemul Informational la Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Roman.ppt