Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2629
Mărime: 32.62KB (arhivat)
Publicat de: Iustin Adi Solomon
Puncte necesare: 9
Academia de Studii Economice din Bucuresti Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului

Extras din proiect

1. Prezentarea Companiei

TRD – TNUVA ROMANIA DAIRIES SRL

1.1 Scurt istoric. Obiect de activitate

Tnuva este o companie producatoare de lactate care isi propune sa ofere fiecarei familii din Romania produse lactate de calitate pentru o viata mai buna.

Produsele Tnuva sunt fabricate dupa retete locale si sunt adaptate stilului de viata al consumatorilor din Romania. Acestea sunt produse intr-o fabrica construita in conformitate cu exigentele standarde impuse de catre Uniunea Europeana.

Tnuva Romania a fost fondata in anul 2003 de catre Tnuva Israel – cea mai mare companie producatoare de lactate pe piata din Israel – in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Obiectivul companiei este sa devina unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata competitiva a lactatelor din Romania, prin calitatea si integritatea muncii. Vor sa dovedeasca acest lucru contribuind in mod activ la cresterea standardelor de calitate a produselor lactate si la revitalizarea industriei de profil din Romania, pornind de la cresterea bovinelor si pana la produsul final. Pentru a realiza acest lucru, au demarat 2 proiecte – construirea din temelii a unei fabrici de lactate si renovarea unei ferme de bovine. Ambele proiecte au fost finalizate in iunie 2007 si au necesitat pana in prezent o investitie de peste 55 milioane euro, fapt care demonstreaza devotamentul pentru imbunatatirea calitatii vietii fiecarei familii de romani.

Investitia din Romania este primul proiect de o asemenea amploare in afara Israelului. Pe piata din Israel compania este cel mai mare producator de lactate, acumuland experienta si maturitatea care justifica planurile de extindere pe piata europeana.

Tnuva vine in Romania cu peste 80 de ani de experienta si traditie pe piata alimentara. Tnuva este compusa din mai multe divizii producand si comercializand o larga varietate de produse alimentare proaspete sau inghetate de cea mai buna calitate, cu vanzari anuale de peste 1,5 miliarde de dolari

Fabrica de produse lactate Tnuva este prima initiativa a unei mari companii de realizare a unui proiect greenfield in industria de lactate.

Pe langa o investitie de amploare, fabrica Tnuva este si un proiect inovator. A fost construita din temelii la 20 de km distanta de Bucuresti, in localitatea Popesti Leordeni, fiind proiectata si realizata astfel incat sa asigure cel mai exigent nivel de calitate pentru produsele noastre, la preturi accesibile.

Tnuva a lansat la sfarsitul anului 2007 pe piata locala un sortiment de iaurturi cu fructe sub brand Yoplait, in urma unui parteneriat cu producatorul francez Yoplait, al doilea producator de lactate proaspete din lume. Tnuva colaboreaza cu Yoplait pe piata israeliana, singura tara unde grupul detine facilitati de productie, in afara de Romania.

1.2 Organigrama SC TRD – TNUVA ROMANIA DAIRIES SRL

1.3 Gradul de implicare in activitati logistice

Tnuva a ales sa livreze produsele in retail prin propria retea de distributie (are astfel un grad ridicat de implicare in activitatile logistice), avand trei centre de distributie in Romania (in Bucuresti, Cluj si Timisoara), care servesc o arie vasta in jurul lor; doar pentru zone mai indepartate apeleaza la sprijinul distribuitorilor.

Produsele Tnuva sunt prezente in toate orasele din Romania, cu ajutorul retelei de distributie si de vanzari Tnuva. Astfel, cel mai mare producator de lactate din Israel, aduce pe piata din Romania know-how-ul acumulat in 80 de ani de experienta, aplicat la toate nivelurile, de la materia prima folosita, la productie, distributie, vanzare sau marketing. Intreaga gama poate fi gasita atat in marile hipermarketuri (exemplu: Metro, Selgros, Billa, Cora si Real), cat si in supermarketuri si magazine de cartier.

2. Analiza activitatii de asigurare

si distributie

2.1 Principalele categorii de resurse materiale

Compania Tnuva Romania are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate si a branzeturilor, mai exact a produselor lactate proaspete, ce au termenul de valabilitate mai mic de 35 de zile. Astfel, pricipalele resurse materiale cu care se aprovizioneaza fabrica Tnuva sunt: lapte proaspat, lapte praf si fructe.

La Tnuva, 30% din necesarul de lapte provine din ferma proprie de la Adunatii Copaceni si restul de 70% de la ferme mari, moderne, care asigura un proces de productie ce respecta conditiile de igiena si trasabilitate a laptelui. Totodata, circuitul inchis al laptelui pana la sistemul de stocare si racire asigura reducerea la minim a aparitiei riscului de contaminare.

Trasabilitatea materiilor prime si a produselor finite inseamna cunoasterea traseului laptelui, adica posibilitatea de a reconstitui din ce materii prime (de la ce sursa/furnizor) si ingrediente a fost fabricat si ambalat produsul, pe ce utilaj s-a produs, cand a fost produs, cu ce masina a fost transportat, in ce conditii a fost pastrat, etc.

Pentru a-si asigura materia prima necesara, compania dezvolta parteneriate cu fermieri pe care ii sustine in obtinerea de fonduri necesare investitiilor, deoarece pentru a respecta normele europene, laptele trebuie sa fie colectat, depozitat si transportat la fabrica in conditii de maxima igiena.

Preview document

Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 1
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 2
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 3
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 4
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 5
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 6
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 7
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 8
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 9
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 10
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 11
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 12
Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva România Dairies SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Logistic al SC TRD - Tnuva Romania Dairies SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Recepția Cantitativă și Calitativă a Brânzeturilor

Receptia cantitativa si calitativa a brânzeturilor este o actiune obligatorie pentru toate societatile comerciale si se efectueaza cu scopul de a...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?