Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 4382
Mărime: 408.27KB (arhivat)
Publicat de: Narcis Mazilu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Carmen Nastase
UNIVERSITATEA “ȘTEFAN CEL MARE” SUCEAVA FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ SPECIALIZAREA: ADMINISTRAREA PROIECTELOR EUROPENE

Extras din proiect

1. Cererea de finanțare

1. Titlul proiectului

Stimularea inițiativei antreprenoriale ȋn ȋnvățămȃntul liceal din Suceava (SIAILS)

2. Localizare

Prin realizarea acestui proiect se dorește ȋnființarea unui ONG – CA („Club Antreprenor”) care va avea sediul ȋn județul Suceava.

3. Durata proiectului

Proiectul va avea o durată totală de desfășurare de 18 de luni, perioada propusă fiind: 1 septembrie 2013 – 28 februarie 2015.

4. Justificarea ideii de proiect

Schimbările şi evoluţia economiei româneşti (reorganizări, restructurări, privatizări, falimente, criza economică etc.), precum şi rigiditatea pieţei muncii şi capacitatea redusă de a crea noi locuri de muncă, constituie un impact economic, social şi emoţional pentru fiecare individ. Proiectul „Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din județul Suceava” oferă o opţiune de carieră pentru elevii activi, dornici de o alternativă antrenantă – antreprenoriatul – ca o soluţie importantă pentru contracararea efectelor negative ale ajustărilor structurale şi ale procesului de restructurare a industriei, generând alternative economice şi sociale şi îmbunătăţind statutul economic al unui număr de 600 de elevi, contribuind astfel la dezvoltarea unei pieţe a muncii moderne, flexibile, adaptate nevoilor actuale ale societății. Proiectul se adresează, elevilor de liceu din județul Suceava, interesați să-şi dezvolte aptitudini și abilități antreprenoriale, elemente fundamentale pentru inițierea și derularea unei afaceri, ca persoană independentă sau ca angajator, prin furnizarea informaţiilor necesare referitoare la stimularea, dezvoltarea și potențarea abilităților de leadership și management, mediu de afaceri, oportunităţi de piață, elaborarea unui plan de afaceri, legislaţia relevantă etc.

Se urmărește obţinerea abilităţilor antreprenoriale, care să conducă la îmbunătăţirea calităţii şi productivităţii muncii, la dezvoltarea şi actualizarea competenţelor, prin folosirea sistemelor moderne de management, cu accent pe managementul conceptual al resurselor umane. Prin activităţile sale proiectul urmărește ca elevii şi ulterior, viitorii antreprenori să fie pregătiţi corespunzător pentru a putea răspunde optim cerințelor pieței, de a creşte calitatea și performanța locului de muncă prin introducerea de noi metode de lucru, utilizarea sporită a TIC, schimbările în statutul ocupaţional, mobilitatea ocupaţională. În cadrul proiectului, o atenţie deosebită se va acorda problemelor din domeniul protecţiei mediului, optimizării utilizării resurselor, promovării tehnologiei energiilor regenerabile şi managementul ecosistemului.

5. Parteneri

Parteneri ȋn cadrul proiectului sunt: USV-FSEAP, CAST, AIESEC, ISJ Suceava, CCI Suceava, Casa Corpului Didactic „George Tofan”, precum și firme private din Suceava și din UE.

Universitatea „Ștefan cel Mare”, Facultatea de Științe Economice și Administrațe Publică este un partener principal prin faptul că ne oferă spațiul necesar desfășurării activităților specifice proiectului, dar și prin participarea unor specialiști specializați ȋn științe socio-economice.

CAST- Clubul Antreprenorial Studențesc, Suceava este o organizație al cărui obiectiv principal este acela de a dezvolta abilităţi antreprenoriale în rândul studenţilor. Acesta este un partener strategic pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale ȋn rȃndul elevilor.

AIESEC, Suceava, este o organizație de tineret (cea mai mare la nivel mondial) care are ca scop lărgirea perspectivelor studenților prin intermediul accesării stagiilor de internship, interacțiune cu diferite culturi, variatelor programe de pregătire sau diverse conferințe, oriunde pe mapamond.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava este o instituție publică, care asigură activități de îndrumare, coordonare și control la cele mai înalte standarde profesionale pentru instituțiile de educație și formare profesional, cu scopul de a contribui la creșterea calității serviciilor educaționale, îmbunătățirea și eficientizarea continuă a sistemului educațional local și național și compatibilizarea acestuia cu sistemele europene.

CCI- Camera de Comerț și Industrie este o organizație neguvernamentală de utilitate publică, cu caracter autonom, a carei strategie este orientată către crearea unui mediu de afaceri stabil, a unei economii de piată reale, durabile și deschise către exterior.

Casa Corpului Didactic “George Tofan” - are misiunea de a asigura dezvoltarea personală şi profesională a personalului didactic din învăţământul preuniversitar sucevean prin punerea la dispoziție a unor cursuri de formare și perfecționare precum și prin resursele informaționale pe care le pune la dispoziție.

Firme private din Suceava: SC Betty Ice SRL, SC Tehno World SRL, SC Marelvi Construct SRL, SC Acet SA, SC G.I.D Bucovina Ro. SRL, SC. Consulting & Investment. SRL, SC.Human Resources Consulting SRL, SC Ramiro, SC Ursa Mica Consulting.

Firme din Uniunea Europeană: Coca- Cola Company, Zara, Vodafone, Thomas Cook LTD, Atlassib.

Echipa de proiect:

Nr.crt. Nume și prenume Funcția ȋn cadrul proiectului

1. Amaricăi Cătălina secretar

2. Bozec Alis organizator cursuri

3. Hoșman Cristina contabilitate

4. Hreban Florin coordonator proiect

5. Mitrofan Anastasia specialist PR

6. Olariu Anna-Maria coordonator cursuri

7. Răstoacă Alexandra asistent manager

8. Elena Straton organizator cursuri

6. Finanțatori

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - POSDRU. Acesta este destinat dezvoltării capitalului uman și creșterii competitivității, prin corelarea educației și ȋnvățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii, avȃnd la bază AXA 2, Corelarea ȋnvățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii.

7. Scopul și obiectivele proiectului

Scopul proiectului - Stimularea și dezvoltarea antreprenoriatului în județul Suceava prin orientarea tinerilor din clasele terminale ale ciclului liceal spre piața muncii. De asemenea finalitatea proiectului va rezida în crearea unui ONG care să funcționeze și după terminarea perioadei de implementarea a proiectului și care să vină ȋn sprijinul elevilor care doresc să-și dezvolte competențe antreprenoriale și să se ȋndrepte spre mediul de afaceri.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă stimularea și dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale liceenilor din județul Suceava, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şi formării profesionale actuale a elevilor, pentru a dezvolta spiritul antreprenorial şi pentru a genera afaceri. În acest sens se va urmări şi se vor promova caracteristicile culturii antreprenoriale, a flexibilităţii şi adaptabilităţii, prin sprijinirea elevilor, pentru ca aceștia să fie pregătiți şi adaptabili la schimbările din societatea actuală locală și internațională, datorate restructurărilor, reașezărilor şi apariţiei noilor modele de afaceri. Se au în vedere priorităţile naţionale în domeniul educaţiei, al formării profesionale şi al învăţării pe tot parcursul vieţii, al incluziunii sociale, transpuse în POSDRU şi în PND precum: creşterea competitivităţii economice şi dezvoltarea economiei bazate pe cunoaştere, protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului, dezvoltarea resurselor umane etc.

Preview document

Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 1
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 2
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 3
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 4
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 5
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 6
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 7
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 8
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 9
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 10
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 11
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 12
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 13
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 14
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 15
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 16
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 17
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 18
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 19
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 20
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 21
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 22
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 23
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 24
Stimularea inițiativei antreprenoriale în învățământul liceal din Suceava - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Stimularea Initiativei Antreprenoriale in Invatamantul Liceal din Suceava.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Managementul Liceului

1. Descrierea institutiei 1.1. Domeniul de activitate si tendintele existente Liceul Vasile Alecsandri este situate în orasul Iasi, Str C. Negri,...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul Proiectelor

INTRODUCERE „Proiect” a devenit unul dintre cele mai utilizate cuvinte ale vocabularului de afaceri în general şi ale vocabularului actual al...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?