Strategia Mc Donalds

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 9998
Mărime: 46.32KB (arhivat)
Publicat de: Violeta Butnaru
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. Cap. I. Prezentarea generala a companiei McDonald’s
  2. Cap. II. Coordonate ale strategiei de penetrare a pieţelor externe la McDonald’s
  3. Cap. III. Implementarea McDonald’s în România
  4. 3.1. Strategia de amplasare în România
  5. 3.2. Strategia operaţionala McDonald’s in lume
  6. 3.3.Dezvoltarea prin franciza
  7. 3.4.Restaurantele
  8. 3.5.Personalul
  9. 3.6. Aprovizionarea
  10. 3.7.Marketingul

Extras din proiect

STRATEGIA MC DONALD’S ÎN ROMÂNIA

I. Prezentarea generala a companiei McDonald’s

McDonald’s este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ şi mai cunoscut lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, operând peste 30.000 de restaurante în 121 de ţări.

Viziunea McDonald’s este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapidă ce oferă cea mai bună experienţă clienţilor săi. A fi cel mai bun înseamnă atingerea şi menţinerea unor standarde de calitate,servire şi curăţenie (QSC) deosebite, astfel încât să-l facem pe fiecare client care ne trece pragul să zâmbească si să se simtă bine.

Totul a început în 1948 cu cei doi fraţi, Mac si Dick McDonald, în restaurantul lor din San Bernardinio, California. In mod corect, aceştia au intuit că limitând meniul, scăzând preţurile şi sistematizând procedeele de pregătire a produselor în bucătărie vor putea servi mai mulţi clienţi în timp mai scurt. Ei au folosit această idee până au reuşit întradevăr să servească fiecare client în mod rapid şi eficient.

Compania, aşa cum este ea astăzi, nu a fost fondată de către fraţii mai sus menţionaţi, ci de către Ray Kroc. In 1954, când Ray Kroc i-a cunoscut pe fraţii McDonald în San Bernardinio, a fost impresionat de cât de bine şi cât de rapid aceştia puteau să servească un număr impresionant de şoferi înfometaţi. Maşinile intrau, clienţi îşi comandau mâncare, apoi plecau. Concluzia lui Ray Krok a fost clară: ’’ Clienţii au nevoie de calitate. Asta însemnă o servire bună, dar cel mai important, rapidă. Oamenii căutau o alternativă la modul tradiţional de a mânca.”

Apoi, exploatând potenţialul pe care l-a intuit, Ray Kroc a negociat un contract cu fraţii McDonald, contract care îi permite să folosească sistemul lor de vânzări şi numele Companiei. Un an mai târziu, Ray Kroc a adoptat principiile fraţilor McDonald în primul sau restaurant care a fost deschis în 1955 în DesPlaines, Illinois.

Este de asemenea important de notat faptul ca McDonad a investit şi va continua să investească sume semnificative de bani în Europa Centrala. In timp ce investiţiile sunt pe termen lung, amortizarea se aşteptă în zece sau mai mulţi ani.

Investiţia medie pentru un restaurant este de aproximativ 1,200,000$.

McDonald’s spera să asigure aprovizionarea tuturor restaurantelor cu produse ale furnizorilor locali pentru a oferi activitate şi profituri companiilor prestatoare de servicii. In majoritatea ţărilor din Europa Centrala, aceasta strategie a fost aplicată cu mult succes.

Nu în ultimul rând, McDonald’s este o sursă important de venituri prin taxele pe care le plăteşte la nivel local.

McDonald’s este recunoscut pentru respectarea principiului de a oferi restauratelor serviciile şi produsele necesare de la producătorii locali. De aceea, companiile din Europa Centrala au posibilitatea extraordinară de a deveni parteneri într-o cooperare profitabilă,cu atât mai mult cu cât numărul de restaurante din Europa Centrala este în continua creştere. In ritm cu creşterea numărului acestora, şi numărul posibilelor contracte va creste. Trebuie reţinut ca McDonald’s accepta doar acei producători care pot asigura calitatea indicata produselor lor încă de la începutul cooperării.

Dezvoltarea McDonald’s : trecut, prezent si viitor.

1967: acesta a fost anul în care McDonald’s a deschis primul restaurant în afara Statelor Unite, anume în Canada, şi de atunci compania s-a extins în toată lumea. Corporaţia s-a dezvoltat în multe ţări din lume şi nu mai este de mult o companie exclusiv americană.

Aprilie 1988: McDonald’s pătrunde în fostul ‚’’Bloc de Est” prin deschiderea restaurantelor în Ungaria şi Iuglosavia.

Septembrie 1991: McDonald’s hotărăşte să stabilească biroul principal pentru Europa Centrala la Viena. De la acea dată, acest birou a coordonat cu succes deschiderile de noi restaurante în ţări ale Europei Centrale ca: Cehia,Polonia, Slovenia, Bulgaria, Letonia, Estonia, România si Slovacia , ridicând numărul de restaurante la 292 în 13 ţări.

1995: Ţările în care s-a deschis restaurante în 1995 sunt: Estonia, România, Malta, Columbia, Jamaica, Africa de Sud, Quatar, Honduras, St. Maerten şi Slovacia.

1996: în acest an s-a ajuns la mai mult de 21000 de restaurante în 101 ţări. Noile ţări în care au fost deschise restaurante sunt: Croaţia, West Samoa, Fiji, Liechtrnstein, Lituania, India , Peru, Jordan, Paraguay, Republica Dominicana, Belarus, Tahiti.

1997: în anul 1997, ţări precum Ucraina, Cipru, Macedonia, Ecuador, Bolivia, Suriname, şi-au deschis porţile către public. S-au mai deschis în acest an 2110 restaurante, câte unul la fiecare 4 ore, aproximativ 85% fiind deschise în afara Statelor Unite.

1998: Planurile pentru anul acesta au fost similare cu cele de anul precedent. In Europa Centrala, Republica Moldova a deschis primul sau restaurant. S-au deschis în acest an 1668 restaurante, iar ţări precum Nicaragua, Liban, Pakistan şi Sri Lanka au intrat în lanţul de ţări în care funcţionează restaurante McDonald’s.

1999: în ţări ca Georgia şi Azerbajian, restaurantele McDonald’s îşi vor deschide pentru prima dată porţile către public. Planul pentru anul 1999, cuprinde încă 1750 de noi restaurante pretutindeni în lume. Primul restaurant McDonald’s în tara noastră, şi-a deschis porţile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzacţii în ziua deschiderii la nivel central european

McDonald’s România- detalii:

La scurt timp, McDonald’s a adus în România şi un nou concept de servire a clienţilor, direct din maşină. Primul restaurant Drive-Thru a fost deschis pe Drumul National 1 Bucureşti-Ploieşti, în faţa Complexului Comercial PRISMA, în dată de 29 decembrie 1995.

In anul 1999 a fost construit şi primul restaurant McDonald’s mobil, succesul înregistrat de acest restaurant pe roţi determinând compania să înceapă construcţia unei noi unităţi de acest fel.

Din dorinţa de a veni mereu în întâmpinarea consumatorilor şi de a le oferi acestora noi experienţe, s-a trecut la construirea sau amenajarea de restaurante tematice. In Bucureşti şi Tg. Muresi funcţionează deja restaurante McDonald’s cu specific Rock-n-Roll, Internet Corner sau Cinema.

Având încredere în potenţialul şi viitorul ţării noastre, McDonald’s a investit, într-un interval de timp relativ scurt, peste 54.000.000USD, astfel încât la ora actuală funcţionează un număr de 48 de restaurante in 20 din România.

Prin aceste investiţii care vor continua şi în anii următori, s-au creat aproximativ 2500 de locuri de munca, în special pentru tineri, McDonald’s fiind unul din cei mai importanţi angajatori din tara noastră.

Tabelul 1. McDonald’s- restaurante deschise:

Preview document

Strategia Mc Donalds - Pagina 1
Strategia Mc Donalds - Pagina 2
Strategia Mc Donalds - Pagina 3
Strategia Mc Donalds - Pagina 4
Strategia Mc Donalds - Pagina 5
Strategia Mc Donalds - Pagina 6
Strategia Mc Donalds - Pagina 7
Strategia Mc Donalds - Pagina 8
Strategia Mc Donalds - Pagina 9
Strategia Mc Donalds - Pagina 10
Strategia Mc Donalds - Pagina 11
Strategia Mc Donalds - Pagina 12
Strategia Mc Donalds - Pagina 13
Strategia Mc Donalds - Pagina 14
Strategia Mc Donalds - Pagina 15
Strategia Mc Donalds - Pagina 16
Strategia Mc Donalds - Pagina 17
Strategia Mc Donalds - Pagina 18
Strategia Mc Donalds - Pagina 19
Strategia Mc Donalds - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Strategia Mc Donalds.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul strategic în corporația multinațională McDonalds

1.1. Prezentarea companiei multinaționale Mc Donald’s ( extinderea geografică a companiei Mc Donald’s) MC Donald’s este cel mai de succes brand al...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

McDonald's vs KFC

McDonald’s Istoricul McDonald’s: Afacerea a început în 1940, cu un restaurant deschis de fraţii Dick şi Mac Macdonald în San Bernardino,...

Strategia de penetrare a pieței din România - Firma IKEA

PIATA MOBILEI IN ROMANIA Obiectele de mobilier au fost, sunt şi vor fi prezente mereu în viaţa omului. Ele scot în evidenţa relaţiile sociale,...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Managementul Finanțării Internaționale a Întreprinderilor Românești

Capitolul 1. Managementul firmelor cu activitate internaţională 1.1 Rolul firmelor internaţionale în economia contemporană În actualul context...

Analiza Pieței Românești a Publicității

INTRODUCERE Publicitatea ca şi componentă a mixului promoţional de marketing face obiectul acestei lucrări.”” Publicitatea este un câmp de...

Strategii de Marketing în Perioade de Recesiune

I. Strategia – conceptii si perceptii Teoretic, nu există strategii bune de marketing. Strategiile bune sunt proaste. Şi strategiile proaste sunt...

Plan de afaceri McDonalds

I. DESCRIEREA FIRMEI 1. Descrierea ideii afacerii McDonald's Corporation este cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume, vânzând...

Analiza mixului de marketing al companiei McDonald's

1. Prezentarea companiei McDonald's Corporation (listată la Bursa de valori din New York sub codul MCD) este cel mai mare lanț de restaurante de...

Metode și instrumente de marketing utilizate la nivel instituțional superior - Compania McDonald's România

1. Prezentarea companiei McDonald's Corporation este cel mai mare lanț de restaurante de tipul fast-food din lume, cu peste 32.000 de restaurante...

Management Strategic - McDonalds's

CAPITOLUL 1 MISIUNE, VIZIUNE, VALORI, OBIECTIVE McDonald's Corporation este cel mai mare lanţ de restaurante de tipul fast-food din lume, operând...

Analiza mediului concurential a unei întreprinderi

De-a lungul anilor, in Europa Centrala si de Est, s-a remarcat o dinamica din ce in ce mai mare in ceea ce priveste mediul concurential in care...

Ai nevoie de altceva?