Strategie de Afacere Restaurant Central Bistrita

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Strategie de Afacere Restaurant Central Bistrita.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 36 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Consideratii generale privind contextul economic intern:
1.1. Impactul crizei financiare asupra economiei romanesti.
1.2. Concluzii.
2. Analiza strategica a S.C.Restaurant CENTRAL S.R.L.. :
2.1. Scurta prezentare a S.C.Restaurant CENTRAL S.R.L.;
2.1.1. Obiectul de activitate conform codului CAEN;
2.1.2. Istoricul organizatiei;
2.1.3.Informatii despre evolutia economico-financiara a firmei;
2.1.4 Organigrama si prezentarea structurii organizatorice;
2.1.5.Analiza portofolului de produse (Modelul BCG);
2.2.Analiza mediului extern;
2.3.Analiza mediului intern;
2.4. Analiza SWOT;
2.5. Concluzii si recomandari .
3. Elaborarea si implementarea strategiei de ansamblu a firmei :
3.1.Deschiderea unor ferestre strategice pornind de la rezultatele analizei swot;
3.2.Elaborarea strategiei globale:
3.2.1. Formularea misiunii firmei;
3.2.2. Stabilirea obiectivelor fundamentale;
3.2.3. Determinarea optiunilor strategice;
3.2.4. Dimensionarea resurselor necesare implementarii acestei strategii;
3.2.5. Stabilirea avantajului competitiv;
3.2.6. Stabilirea strategiilor pe domenii;
3.2.7. Formele de manifestare ale strategiei de piata;
3.2.8.Concluzii si recomandari .

Extras din document

1.Consideratii generale privind contextul economic intern.

1.1.Impactul crizei asupra economiei romanesti :

2009 si 2010 – anii de inceput ai crizei economice:

Conferinta a inceput cu o evaluare a impactului crizei economice asupra economiei Romaniei in perioada anilor 2009 si 2010. Astfel daca in anul 2009 criza economica a atins domeniile marginale ale economiei precum: serviciile, turismul si sectorul tertiar , aducand o scadere de 6% a Produsului Intern Brut (PIB), anul 2010 a fost mult mai grav, deoarece s-a inregistrat prabusirea sectorului constructiilor si al materialelor de constructii, antrenat de prabusirea sectorului imobiliar. Alte sectoare grav afectate au fost sectorul asigurarilor, bancar, bursier , intr-un cuvant sectorul financiar si a fost acompaniat de o scadere remarcabila a consumului, ceea ce dus la o scadere cu 10% a PIB-ului in acest an. Deja aceste doua scaderi cumulate au reusit sa distruga fundamentele economiei, aducand economia noastra la nivelul anilor 2000 dinainte de cresterea economica. Din nefericire scaderea economica din ultimii ani a pus bazele unei prabusiri economice fara egal ce se va intinde pe anii 2011 si 2012.

2011- anul cutremurului economic:

2011 a fost fara indoiala anul cutremurului economic si anul turnesolului pentru economia romaneasca, au apreciat la unison expertii. In primul rand anul 2011 va achita prabusirile economice acumulate in ultimii ani, falimentele din sistemul financiar vor fragiliza economia dincolo de capacitatea de rezistenta. Inflatia va reaparea in ritm galopant, se poate aprecia ca o inflatie deschisa de peste 10% este de ne-evitat.

Reaparitia inflatiei va pune o presiune deosebita pe economiile populatiei, va gatui institutiile financiare si va face imposibila orice revenire economica pe termen scurt de 1-2 ani. Prabusirea sistemului financiar, blocarea investiilor interne si suspendarea creditelor pentru piata interna, toate acestea vor provoca anul viitor o scadere economica de 15% din PIB sau dupa prognozele pesimiste de 18% din PIB. Un factor deloc de neglijat in amplificarea crizei este incompetenta guvernamentala care prin cresterea impozitelor , haosul legislativ si gatuirea micilor intreprinzatori nu a facut decat sa agraveze prabusirea economica.

2012- Intre criza si incetinirea caderii:

Anul 2012 va fi anul decisiv pentru a incetinii prabusirea economiei romanesti sau pentru intrarea intr-o noua spirala de scadere economica. Trebuie sa fie foarte clar, au aratat toti expertii prezenti, ca aceasta criza economica va dura un deceniu la nivel european si cei care spun ca Romania isi va relua cresterea economica inainte de 10 ani, fie nu stiu ce spun, fie mint populatia cu nerusinare.

Piata fortei de munca si cresterile salariale. Tendintele 2012 : Semnale mai optimiste pentru piata muncii:

Salarii mai mari, in special pentru sefi, numar de salariati in crestere si mentinerea la un nivel constant a ratei somajului - asa arata principalii indicatori ai pietei fortei de munca din 2012, care par sa aduca mai mult optimism fata de ce a fost în 2011.

Rata somajului va creste usor in prima parte a anului pentru ca sosirea iernii face ca multi angajatori, mai ales din domeniul constructiilor, sa renunte la o parte din angajati. Insa rata somajului, cel putin a celui inregistrat la agentiile de ocupare, va ramane relativ constanta, in jurul valorii de 5 - 6%.

1.2.Concluzii :

Se pare ca nu am invatat inca una dintre cele mai importante lectii ale crizei: dependenta atat de mare din punct de vedere comercial de statele membre ale Uniunii Europene ne face mai mult rau decat bine. Au recunoscut-o si autoritatile romane, nu o data. Din pacate, in mod paradoxal, desi ne-am propus sa ne extindem comertul in zonele non-UE in defavoarea UE, nu am reusit deloc acest lucru.

Cocluziile celor mai importanti experti ai Romaniei au fost clare: criza nu numai ca nu s-a terminat dar a intrat intr-o faza si mai dificila, ce va afecta sistemul financiar si fundamentele economice, faza de scadere economica va continua pana in 2015 cel mai devreme si cu un ciclu de revenire pana in 2020. Deceniul acesta va fi deceniul pierdut al Romaniei, dar daca nu se iau rapid masurile necesare de restabilire macar a unei prabusiri controlate a economiei atunci riscam ca Romania sa nu isi revina nici dupa 2020.

Piata restaurantelor din Romania a evoluat slab in anul 2011, multi jucatori din industrie avand inca probleme cu recuperarea pierderilor suferite in ultimii doi ani.

O problema pe care o au cei ce activeaza in domeniu o constituie locatiile bune, care sunt din ce in ce mai greu de gasit si extrem de scumpe, potrivit specialistilor in domeniu. Nivelul chiriei unei locatii premium care se ridica pana la 20-25% din cifra de afaceri.

Deocamdata Restaurantul CENTRAL nu a fost afectat de de criza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategie de Afacere Restaurant Central Bistrita.docx

Alte informatii

Universitatea „Babes – Bolyai” Cluj – Napoca Facultatea de Studii Europene Master „Management Performant” - Bistrita