Studiu de evaluare la SC Electrica SRL

Proiect
9.1/10 (8 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 92 în total
Cuvinte : 23749
Mărime: 335.26KB (arhivat)
Publicat de: Filomela Nedelcu
Puncte necesare: 13
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MANAGEMENT MANAGEMENTUL AFACERILOR PRIN PROIECTE

Cuprins

  1. Cap. 1 ASPECTE PRELIMINARE
  2. 1.1 Obiectul, scopul, data evaluarii
  3. 1.2 Baza de evaluare – definitia valorii
  4. 1.3 Documentarea pentru evaluare
  5. Cap. 2 ANALIZA DIAGNOSTIC
  6. 2.1 Diagnosticul juridic
  7. 2.2 Diagnosticul operational
  8. 2.3 Diagnosticul resurselor umane
  9. 2.4 Diagnosticul managementului
  10. 2.5 Diagnosticul comercial
  11. 2.6 Diagnosticul financiar
  12. Cap. 3 EVALUAREA FIRMEI
  13. 3.1 Elemente fundamentale
  14. 3.2 Evaluarea terenurilor, constructiilor si a mijloacelor fixe
  15. Cap. 4 METODE DE EVALUARE A ÎNTREPRINDERII
  16. 4.1 Evaluarea firmei prin metoda costurilor
  17. 4.2 Evaluarea firmei prin metode de randament
  18. Cap. 5 CONCLUZII SI RECONCILIEREA VALORILOR

Extras din proiect

1.1 Obiectul, scopul, data evaluarii

Obiectul lucrarii îl constituie evaluarea firmei ELECTRICA S.R.L., cu activitate în domeniul proiectarii si executiei instalatiilor electrice de joasa, medie si înalta tensiune, instalatii de automatizare, telecomunicatii si transmisii de date, instalatii termice, climatizare si ventilatie. Firma ELECTRICA S.R.L. are un unic amplasament, situat în Bacau, str. Calea Moldovei 197.

Scopul lucrarii este determinarea valorii de piata, în vederea vânzarii pachetului majoritar de actiuni.

Evaluarea terenurilor si cladirilor a fost efectuata în mai – iulie 2002, iar evaluarea întregii afaceri noiembrie 2003 – ianuarie 2004.

1.2 Baza de evaluare – definitia valorii

În prezenta lucrare, valoarea este definita ca valoare de piata, conform SEV 4.03. concordant cu IVS1, respectiv „suma estimata pentru care o proprietate ar putea fi schimbata la data evaluarii, între un cumparator hotarât si un vânzator hotarât, într-o tranzactie echilibrata, dupa un marketing adecvat, în care fiecare parte actioneaza în cunostinta de cauza, prudent si fara constrângeri.”

Evaluarea s-a realizat pe baza metodei costurilor si prin metode de randament. Pentru evaluarea pe baza metodei costurilor, s-a realizat evaluarea constructiei, terenurilor si a mijloacelor fixe din patrimoniul firmei. Deoarece evaluarea acestora s-a realizat în mai – iulie 2002, iar evaluarea afacerii în întregime s-a facut în nov 2003 – ian 2004, s-a utilizat un coeficient de actualizare, respectiv indicele preturilor de consum an 2003/an 2002.

1.3 Documentarea pentru evaluare

Lucrarea respecta standardele ANEVAR legate de evaluarea întreprinderilor (SEV 4.03; SEV 9.01 etc.).

În scopul evaluarii, s-au obtinut datele contabile, tehnice si juridice necesare de la persoanele abilitate din cadrul firmei. Pentru datele legate de diagnosticul comercial, s-a tinut cont si de discutiile realizate cu personalul firmei.

Procedurile standard nu au condus la nici un indiciu, privind existenta unei contaminari naturale sau chimice ce afecteaza valoarea proprietatii analizate sau a proprietatilor vecine; daca se va stabili ulterior ca exista o contaminare pe proprietate sau pe oricare alt teren vecin, aceasta ar putea duce la diminuarea valorii raportate.

Analizele efectuate, opiniile si concluziile sunt limitate numai la ipotezele prevazute si de conditiile limitative, fiind analize, opinii si concluzii profesionale obiective si personale ale evaluatorului. Concluziile evaluarii sunt valabile numai pentru data evaluarii indicata si pentru scopul precizat.

Cap. 2 ANALIZA DIAGNOSTIC

Analiza diagnostic a firmei SC ELECTRICA SRL a fost structurata în 6 componente, respectiv:

1. Diagnosticul juridic.

2. Diagnosticul operational.

3. Diagnosticul resurselor umane.

4. Diagnosticul managementului.

5. Diagnosticul comercial.

6. Diagnosticul financiar.

2.1 Diagnosticul juridic

Denumirea societatii

S.C. ELECTRICA s-a înfiintat ca Societate cu Raspundere Limitata în anul 1994, fiind înmatriculata în Registrul Comertului sub nr. J04/2127/1994 din 19.12.1994, având Cod unic de înregistrare 6834960.

S.C. ELECTRICA S.R.L. – societate cu capital integral privat – functioneaza în baza Sentintei Civile nr.2094/30.11.1994, emisa de Tribunalul Bacau.

S.C. ELECTRICA S.R.L. Bacau are sediul în Bacau, str. Calea Moldovei 197.

Obiectul de activitate

Activitatea principala a S.C. ELECTRICA S.R.L Bacau este proiectarea si executia instalatiilor electrice de joasa, medie si înalta tensiune, instalatii de automatizare, telecomunicatii si transmisii de date, instalatii termice, climatizare si ventilatie.

Societatea va putea sa deschida filiale, sucursale, si în alte localitati din România si strainatate. Perioada pe care se constituie societatea este nelimitata. Obiectul de activitate înscris în statutul societatii este foarte diversificat, astfel ca o posibila decizie de schimbare a acestuia nu va crea probleme din punct de vedere juridic.

Capitalul social al societatii este de 990.000 lei divizat în 99 parti sociale, în valoare de 10.000 lei, depusi integral la autorizare. În anul 1999 asociatul unic a efectuat un nou aport la capitalul social în valoare de 20.000.000 lei, parti sociale în numar de 20, în valoare nominala de 1 milion. Firma are asociat unic, care este si directorul general al acesteia. Capitalul social va putea fi marit, prin decizia asociatului unic, el fiind si singurul beneficiar direct al profitului realizat. În statut se mai precizeaza urmatorul lucru: cheltuielile necesare desfasurarii activitatii se suporta de societate precum si pierderile. Aceasta precizare deriva din forma de organizare a societatii, si anume societate cu raspundere limitata.

Asociatul unic administreaza si reprezinta societatea. Transmiterea partilor sociale în societate si în afara societatii se face numai cu acordul asociatului unic. În caz de deces partile sociale se transmit succesorilor. Mai sunt prezentate în statut si prevederi referitoare la dizolvarea si lichidarea societatii :

• dizolvarea societatii se face numai în caz de faliment, reducere a capitalului sub minimul legal (daca nu se iau masuri de completare a acestuia), în orice alta situatie daca hotaraste asociatul unic.

• dupa obtinerea hotarârii de dizolvare, societatea se lichideaza. Lichidarea societatii se face de catre lichidatori numiti de asociat si care au aceiasi raspundere cu acesta. În urma încheierii operatiunilor de lichidare, lichidatorii vor solicita radierea societatii din Registrul Comertului.

Activitatea societatii se desfasoara conform Regulamentului de organizare si functionare (ROF), a Regulamentului de ordine interioara (ROI) si a Contractului colectiv de munca:

• În ROF sunt prezentate atributiile, competentele si responsabilitatile conducerii societatii si ale compartimentelor din structura acesteia.

• În ROI sunt prezentate obligatiile salariatilor societatii, cât si sanctiunile aplicate acestora în cazul neîndeplinirii sarcinilor ce le revin la locul de munca. Aceste regulamente sunt valabile în prezent, personalul fiind informat.

• Contractul colectiv de munca este identic pentru toti salariatii societatii; în acesta se reglementeazã drepturile si obligatiile reciproce ale partilor cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea si încetarea contractului individual de munca; timpul de munca si timpul de odihna; conditiile de munca, securitatea si sanatatea în munca; salarizarea; protectia sociala a salariatilor si alte drepturi; pregatirea si perfectionarea personalului; drepturile si obligatiile ce decurg din raporturile de munca;recunoasterile reciproce, drepturile si obligatiile administratiei si ale angajatilor.

Situatia imobilizarilor:

Firma a efectuat investitii în imobile (teren, cladiri), datorita facilitatilor fiscale acordate pentre acestea. La sfarsitul anului 2002, în urma investitiilor efectuate, societatea si-a schimbat sediul la o noua adresa, ceea ce îi va permite o dezvoltare continua în anii ce urmeaza. Sediul a fost achizitionat în urma unei licitatii organizate de Directia Teritoriala si Protectie Sociala Bacau pentru o proprietate apartinând S.C. ELBAC S.A., firma de mobila, care a acumulat datorii la plata impozitelor la stat, astfel i s-a pus sechestru pe 2 hale+terenul aferent.

Litigii – societatea, în urma controlului fiscal efectuat de Administratia financiara Bacau, s-au constatat unele întârzieri de plata a cuantumului TVA. Litigiul a fost rezolvat. S-au mai constatat întârzieri la plata impozitului pe profit, pentru care s-a întocmit dosar de scutire în baza O.G. 40/2002, ce s-a solutionat favorabil. Alte litigii cu clienti incerti , datorii fata de furnizori nu au fost constatate la data culegerii datelor despre firma.

Activitatea societatii nu este generatoare de poluanti pentru ape, sol sau aer si nu constituie sursa de zgomot, vibratii sau radiatii, deci nu contribuie la degradarea mediului ambiant. Nu sunt deversati în natura agenti poluanti, iar în depozitele societatii nu sunt depozitate substante toxice, de natura celor ce pot produce poluari ale mediului înconjurator.Acestea sunt atestate de autorizatia de mediu 342/15.05.1994.

Preview document

Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 1
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 2
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 3
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 4
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 5
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 6
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 7
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 8
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 9
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 10
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 11
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 12
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 13
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 14
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 15
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 16
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 17
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 18
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 19
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 20
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 21
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 22
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 23
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 24
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 25
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 26
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 27
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 28
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 29
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 30
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 31
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 32
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 33
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 34
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 35
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 36
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 37
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 38
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 39
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 40
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 41
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 42
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 43
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 44
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 45
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 46
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 47
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 48
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 49
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 50
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 51
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 52
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 53
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 54
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 55
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 56
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 57
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 58
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 59
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 60
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 61
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 62
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 63
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 64
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 65
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 66
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 67
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 68
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 69
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 70
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 71
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 72
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 73
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 74
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 75
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 76
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 77
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 78
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 79
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 80
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 81
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 82
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 83
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 84
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 85
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 86
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 87
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 88
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 89
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 90
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 91
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 92

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Evaluare la Sc Electrica Srl.doc

Alții au mai descărcat și

Strategia de aprovizionare materială

1.1. Piata furnizorilor – componenta a mediului ambiant al intreprinderii – Dezvoltarea unei intreprinderi, a unui sistem de productie este...

Tehnici Promoționale Eficiente pentru Extinderea Vanzărilor la Produsele și Serviciile unei Societăți Comerciale

Promovarea vanzarilor: acordarea de stimulente pe termen scurt cu scopul de a îincuraja clientii sa îincerce si sa achizitioneze un anumit produs...

Studiu privind evaluarea resurelor umane prin prisma performanțelor

CAPITOLUL 1. Prezentare S.C. Anticorosiv S.A Societatea ANTICOROSIV SA Bucureşti a fost înfiinţată în baza HGR 1200/12.11.1990 şi reorganizată...

Studiu de caz - SC Electrica SA

MOTO : ,,Unde este energie este si performanta. Unde este energie este si dezvoltare. Unde este energie este si comunicare. Unde este energie...

Resursele umane și importanța lor într-o organizație

Cap I. Principalele aspecte ale resurselor umane Managementul sau altfel „atingerea unor obiective prin intermediul altor oameni”, managementul...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Diagnosticul resurselor umane

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date este organ de specialitate al administrației publice centrale, cu...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Studiu de evaluare la SC Electrica SRL

Capitolul 1. Prezentarea generala a societatii 1.1. DENUMIREA SOCIETĂŢII S.C. ELECTRICA s-a înfiinţat ca Societate cu Răspundere Limitată în anul...

Diagnosticul și strategiile societății comerciale Ceprohart Brăila

I. Caracterizarea strategică a societăţii. I.1 Scurt istoric şi descriere. Societatea comercială CEPROHART Brăila este continuatoarea...

Proiect management - Avicola SA

1. DATE DE IDENTIFICARE A TITULARULUI ACTIVITATII Numele: S.C. AGRICOLA INTERNATIONAL S.A. Adresa: municipiul Bacau, Calea Moldovei nr.94, jud....

Contabilitatea Stocurilor

CAPITOLUL 1.Norme legislative privind contabilitatea stocurilor 1.1.LEGEA nr. 82/1991 – Legea contabilității și regulamentul de aplicare al ei...

Managementul organizație kober

ETAPA I. DEFINITIA ORGANIZATIEI I.1.Denumirea organizatiei, misiunea organizatiei Numele titularului de activitate: S.C. KOBER S.R.L....

Proiect de îmbunătațire a calității SC BioBox SRL

I. PREZENTAREA ORGANIZAȚIEI SC.BioBox.Srl „SaladBox s-a născut din dorinţa de a promova un stil de viaţă sănătos şi de a oferi o alternativă...

Raport de Evaluare

Capitolul 1 - GENERALITATI 1.1. Certificare Prin prezenta certificam ca: • Afirmatiile sustinute in prezentul raport sunt reale si corecte; •...

Ai nevoie de altceva?