Studiu de Fezabilitate – Case la Cheie

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu de Fezabilitate – Case la Cheie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

I.Descrierea generala a afacerii
1.1.Descrierea afacerii în care se doreste sa se intre
1.2.Descrierea generala a produselor care se vor vinde
a.Utilizari eventuale ale produsului
b.Motive pentru care vor cumpara clientii produsul
c.Parerile unor consumatori despre produs
II.Descrierea detaliata a produselor sau serviciilor (fezabilitatea produsului/serviciului)
2.1Stadiul de elaborare (idee, prototip, licenta sau comercializare)
2.2.Fotografii si specificatiile aferente
2.3.Puncte tari si slabe
a.Puncte tari (patente sau secrete comerciale, caracteristici de proiectare distincte sau alte avantaje competitive)
b.Puncte slabe (posibilitatile de învechire rapida din cauza ritmului accelerat de introducere a progresului tehnic, modificarea stilului sau capriciilor de marketing)
III.Evaluarea preliminara a pietei (fezabilitatea de marketing)
3.1.Marimea si tendintele
a.Potentialul total al pietei
b.Volumul de vânzari trecute si prezente
c.Estimarea vânzarilor viitoare în unitati fizice si valorice
3.2.Determinarea cotei de piata
3.3.Evaluarea concurentei
a.Identificarea tuturor competitorilor directi si indirecti (nume, adresa, cota de piata).
b.Modalitatile prin care se pot depasi avantajele competitive ale concurentilor.
3.4.Tactici de marketing
a.Metodele si tehnicile folosite pentru a vinde si distribui produsul sau serviciul
b.Efortul promotional necesar pentru sustinerea metodei de vânzari aleasa
c.Serviciile oferite si garantiile post-vânzare
IV.Evaluarea procesului de productie (fezabilitatea tehnica)
4.1.Specificatii de productie / modalitati de prestare a serviciilor
4.2.Cantitati de materiale necesare si furnizorii
4.3.Timpul necesar si structura calificarii personalului
4.4.Echipamente necesare
4.5.Spatiile de productie necesare
V.Evaluarea factorului uman (fezabilitatea factorului uman)
5.1.Fondatorii firmei, pregatirea si experienta lor
5.2.Situatia principalelor calificari necesare
5.3.Cerintele manageriale necesare si responsabilitatile managerilor
5.4.Relatiile organizationale si potentialul de dezvoltare organizationala
VI.Evaluarea financiara (fezabilitatea financiara)
6.1.Estimarea marimii fondurilor necesare
6.2.Compararea cu alternativa cumpararii unei afaceri
6.3.Estimarea surselor posibile de finantare
VII.Riscuri si probleme majore
7.1.Piata foarte mica, pe care nu se poate supravietui, desi produsul este unic.
7.2.Incapacitatea de a produce la un pret competitiv
7.3.Imposibilitatea de a introduce si alt produs pe langa cel existent.

Extras din document

I. DESCRIEREA GENERALA A AFACERII

1.1. Descrierea afacerii in care doreste sa se intre

Constructiile, la ora actuala, reprezinta o afacere destul de profitabila, iar firma  Infinity Group S.A. s-a lansat in aria constructiilor civile. Intr-adevar, pe piata constructiilor civile exista numeroase companii ce ofera consumatorilor din acest domeniu, case la cheie, insa criteriile, prin care acestea sunt selectate de catre clienti sunt foarte variate . Afacerea in care Infinity Group intra, are la baza o piata matura si in consecinta concurenta este destul de stransa, de aceea trebuie sa fim foarte atenti si la reactia celorlalte firme de specialitate vis-a-vis de patrunderea noastra in joc.

1.2.Descrierea generala a produselor care se vor vinde

a.Utilizari eventuale ale produsului

Infinity Group vine in intampinarea clientilor cu servicii complete, constand in proiecte de case, autorizatii de constructie, constructii case. O casa la cheie este utilizata in general de familii, care isi doresc mai mult spatiu atat interior, cat si exterior, mai mult confort, independenta si libertate. Marimea familiei influenteaza foarte mult si dimensiunile unei case, stilul, detaliile cu privire la arhitectura si organizarea spatiului . Case la cheie: constructiile cu tot cu finisaje si includ finisaje exterioare (invelitoare acoperis, geamuri termopan, tencuieli exterioare, deocorative, izolatie termica din polistiren expandat grosime 10 cm), finisaje interioare (tencuieli speciale, gresie, faianta, parchet, usi de acces), instalatii sanitare (chiuveta, cada / dus, vas toaleta, robineti bucatarie / baie, racorduri), instalatii termice (centrala termica, calorifere, racorduri), instalatii electrice (intrerupatoare, prize, tablou electric, retea de cablaj internet, telefonie). Preturile unei case la cheie sunt intre 350-1000EUR/mp in functie de finisajele solicitate de proprietar.

b.Motive pentru care vor cumpara clientii produsul

Clientii care vor cumpara produsul nostru au in vedere anumite criterii de selectare si de aceea noi ne straduim sa oferim cele mai bune solutii, atat calitativ si cantitativ, cat sin din punct de vedere al costului si al duratei de executie a proiectului. Astfel, vom incerca sa enumeram cateva din motivele pentru care vor cumpara clientii produsul nostru:

- cel mai bun pret de pe piata: Preturile practicate de noi sunt sub nivelul preturilor practicate de oricare alta firma de constructii din Romania chiar daca acestia va imbie cu preturi foarte atractive la inceput iar la finalul constructiei va pretind prin diferite tertipuri juridice adaosuri de 25-30% fata de pretul initial stabilit

- experienta personalului de peste 20 de ani: Firma noastra construieste bazandu-se pe profesionalismul angajatilor nostri, pe calitatea materialelor si solutiilor alese si pe corectitudinea viziunii noastre de afaceri.

- respectarea termenelor de executie si seriozitatea : Termenele prevazute in contract si proiect sunt respectate, deoarece reprezinta unul dintre principiile firmei si profesionalismului nostru

- atentia la detaliu : Cele mai mici detalii sunt foarte importante, de aceea noi le luam in calcul si grija pentru ele indica de asemenea standardele lucrarilor firmei noastre

- platile se fac in transe de 10% dupa incheierea fiecarei etape ale constructiei

- aveti posibilitatea sa va alegeti materialele de constructie dorite : lemn, bca, caramida, insa aveti in vedere de asemenea sfaturile profesionistilor de la firma noastra si ale clientilor nostri, ce sunt oferite pe forumul site-ului firmei noastre ( subiecte variate de discutii de la materiale folosite atat la structura casei si construirea ei , cat si la finisaje)

- consultanta gratuita in alegerea proiectului si obtinerea de autorizatie de constructie : Precizam faptul ca un proiect de costa intre 8-10 Euro mp acesta incluzand: plan casa, plan instalatii, plan fundatie si plan structura. Mentionam ca in cazul cand constructia casei se realizeaza cu firma noastra proiectul este gratuit. Pretul pentru obtinera autorizatiei de constructie difera in functie de zona in care doriti ridicarea constructiei variind intre 500 si 2000 de Euro, acest pret incluzand avizarile necesare pentru obtinerea autorizatiei.

c.Parerile unor consumatori despre produs

Clientii nostri sunt foarte multumiti de oferta pe care noi o avem in privinta caselor la cheie, dar si de elemente implicite, cum ar fi: profesionalism, eficienta, eficacitate, calitate, standarde inalte, respectarea conditiilor prevazute in contract, acest mix asigurandu-ne o pozitie din ce in ce mai buna pe piata caselor la cheie. Imaginea firmei depinde foarte mult de un client multumit si care ne recomanda cu incredere si altor cunostiinte; totodata este formata prin caracteristicile proprii ale firmei si ale personalului format. Fiecare client este tratat cu aceeasi seriozitate si dedicatie. Fiecare client este la fel de important pentru noi. Fiecare proiect terminat ne face sa ne simtim la fel de mandri, indiferent de amploarea acestuia, pentru ca la noi nu conteaza dimensiunile constructiei pe care o realizam, ci satisfactia de a fi realizat o cladire care va dura in timp.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Fezabilitate - Case la Cheie.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR, IASI