Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara

Proiect
5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 40 în total
Cuvinte : 11271
Mărime: 606.86KB (arhivat)
Publicat de: Anghel Busuioc
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Enache Cosmin
Fac. de Econ. si de Adm. Afacerilor, Master Management si Integrare Europeana

Extras din proiect

Capitolul I. Descrierea generală a afacerii

1.1. Descrierea afacerii care se doreşte a se incepe

În 1881 la iniţiativa ligii culturale „Societatea pentru Învăţătura Poporului Român”se înfiinţează prima grădiniţă de copii la Bucureşti. Statutul de primă treaptă a învăţământului românesc este consolidat în timp şi continuă şi astăzi prin prefaceri structurale, prin politici educaţionale care valorizează individualitatea copilului, prin contribuţii pedagogice notabile ale cadrelor didactice, prin deschiderea către alternative educaţionale care pot aduce un suflu nou în acest domeniu.

GRĂDINITA PRICHINDEL s-a înfiinţat în conformitate cu Legea Învăţământului, în care învăţământul preşcolar se organizează pentru copii în vârstă de 2 - 7 ani, în grădiniţe de copii cu program normal, prelungit şi săptămânal. Grădiniţele se înfiinţează cu acordul obligatoriu al inspectoratelor şcolare, în condiţiile legii, pe baza unei documentaţii de evaluare. Criteriile de evaluare se referă la domeniile fundamentale de organizare şi funcţionare: personal didactic, conţinut, bază materială şi activitate financiară. Procesul de evaluare cuprinde două faze: autorizarea de încredere, care acordă dreptul de organizare şi funcţionare provizorie a unităţii respective şi acreditarea, care acordă unităţii respective toate drepturile ce decurg din Legea Învăţământului.

În cazul învăţământului preşcolar (grădiniţe), acreditarea trebuie solicitată după cel mult 4 ani de la acordarea autorizaţiei de încredere.

Astfel grădiniţa noastră respectând toate prevederile Ministerului Educaţiei Naţionale a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului Timis, cu nr. J22/283/2010, codul fiscal R1532976.

GRĂDINITA PRICHINDEL doreste să îşi înceapă activitatea în anul scolar 2010-2011, ca o societate cu raspundere limitată şi va avea 3 acţionari: Popescu Radu, Ghilerdea Otilia, Andrei Sorin. Capitalul Social necesar este estimat la 250.000 lei.

Sediul grădiniţei este în Timisoara, str. Maresal Constantin Prezan nr. 140 într-o vilă nou construită. Proiectată special pentru activitatea de invatamant prescolar, cladirea are o suprafata utila de 300 de mp impartita astfel: 5 săli de clasă spaţioase, luminoase ce oferă micuţilor o atmosferă caldă şi primitoare, 4 dormitoare, o sală de mese, bucătarie proprie, hol, vestiar, 4 grupuri sanitare, birouri, o sală de sport, un laborator de informatică, cabinet medical. Este dotată cu mobilier ergonomic, mijloace audio – vizuale şi materiale didactice moderne. Curtea gradinitei este amenajata pentru ca cei mici sa se simta cat mai aproape de natura.

GRĂDINITA PRICHINDEL doreşte să fie o grădiniţă particulară înfiinţată de Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională ca o încercare de a schimba practicile de educaţie pentru copiii între 2 - 7 ani. Standardele educaţionale înalte propuse în această grădiniţă vor fi create cu sprijinul Asociaţiei non-profit Prichindel care promovează implementarea celor mai noi şi mai adecvate metode în educaţia copiilor mici.

Grădiniţa va funcţiona cu 3 grupe de copii. Mediul educaţional organizat în gradiniţă va fi unul obiectiv, stimulativ, securizant, în care copii să se simtă confortabil, încurajând exploatarea, învăţarea prin joc şi descoperire, îndrumaţi şi asistaţi de un personal înalt calificat.

Filozofie si scop

Fiecare copil este unic si are nevoie de o atentie speciala. Gradinita Prichindel vine in intampinarea diferitelor cerinte specifice pe care le dezvolta copilul la varsta prescolara.

Programul educational oferit se desfasoara atat in limba romana, cat si in limba engleza si este in egala masura flexibil si riguros.

Activitatile comune, cele optionale, complementare sau extracurriculare desfasurate in cadrul gradinitei Prichindel sunt proiectate sa ii ajute atat pe cei care intampina dificultati, cat si pe cei care ating performanta.

Spectrul activitatilor educationale este foarte larg si are la baza, in principal, Curriculumul National, aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Gradinita Prichindel a adaptat si a imbogatit programa scolara prin activitati specifice, care sunt menite sa dezvolte aptitudini personale ale copiilor, sa le incurajeze performantele si sa le ofere incredere in sine.

Toate aceste obiective sunt realizate cu ajutorul unei noi metode, denumita “Metoda Proiectelor”. Aceasta metoda, introdusa de curand in tara noastra, si-a dovedit pe deplin eficienta in cadrul sistemelor educationale internationale si are la baza conceptul de “invatare formativa”, in cadrul unui proiect propus de copil si realizat impreuna cu diversi parteneri educationali.

Principalul parteneriat pe care il dezvolta gradinita este cel cu familia. Parintii pot avea rolul de parteneri, competitori, asistenti sau sfatuitori in diverse actiuni sau proiecte.

In cadrul Gradinitei Prichindel, cadrele didactice si-au ghidat activitatea educationala si metodica dupa urmatoare principii:

o Asigurarea dezvoltarii normale si depline a copilului prescolar, valorificand potentialul fizic si psihic al fiecaruia, tinand seama de ritmul propriu al copilului, de nevoile sale afective si de activitatea fundamentala- jocul.

o Imbogatirea capacitatii copilului prescolar de a intra in relatie cu ceilalti copii si cu adultii, de a interactiona cu mediul, de a-l cunoaste si de a-l stapani prin explorari, exercitii, incercari, experimentari.

o Descoperirea de catre fiecare copil a propriei identitati si formarea unei imagini de sine pozitive.

o Sprijinirea copilului prescolar pentru a dobandi cunostinte, capacitati si atitudini necesare activitatii viitoare in scoala, precum si vietii sale ulterioare in societate.

Asigurandu-le contextul potrivit in care sa se desfasoare, copiii invata in gradinita

Prichindel:

• sa-si controleze comportamentul;

• sa tina cont de altii;

• sa cunoasca si alte persoane in afara de familia lui;

• sa se maturizeze si nu in ultimul rand sa-si dezvolte cunostintele;

• sa fie rigurosi la locul de studiu si sa isi asume responsabilitatea pentru faptele si nivelul propriu de invatare;

• sa fie disciplinati si sa respecte opiniile si valorile celorlalti;

• sa-si dezvolte limbajul in limba romana si sa inceapa sa se exprime

in limba engleza.

• să fie capabili să exerseze şi să aplice ceea ce au învăţat şi totodată să încercăm să le oferim şanse reale de reuşită în viitor.

Colectiv de profesionisti

- GRUPA MICA

Educator Nitu Ana-Maria – a absolvit Liceul Pedagogic si Facultatea de Psihologie, definitivat in invatamant din 2001

Institutor Costea Ionela - a absolvit Liceul Pedagogic si Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei ( Master in Recuperare si Terapie in Psihopedagogie Speciala)

- GRUPA MIJLOCIE

Institutor Gruia Madalina - a absolvit Liceul Pedagogic si Colegiul de Institutori sectia Pedagogie - definitivat in invatamant din 2007; Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - specializarea Pedagogie.

- GRUPA PREGATITOARE

Institutor, profesor Ene Popa Denisa - a absolvit Liceul Pedagogic si Facultatea de Litere, specializare Limba si Literatura Engleza, Limba si Literatura Romana - gradul II in invatamant din 2007.

Administrator: EC. Popescu Radu, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, specializarea Management, Master in Management Educational, certificat in “Managementul calitatii unitatilor de invatamant”.

Preview document

Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 1
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 2
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 3
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 4
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 5
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 6
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 7
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 8
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 9
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 10
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 11
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 12
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 13
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 14
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 15
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 16
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 17
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 18
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 19
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 20
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 21
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 22
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 23
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 24
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 25
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 26
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 27
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 28
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 29
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 30
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 31
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 32
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 33
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 34
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 35
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 36
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 37
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 38
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 39
Studiu de fezabilitate Grădinița Prichindel Timișoara - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Fezabilitate Gradinita Prichindel Timisoara.doc

Alții au mai descărcat și

Planul de Dezvoltare Instituționala în Cadrul Școlii Generale cu Clasele I-VIII Păusesti

MOTIVAŢIA ALEGERII TEMEI Motivaţia alegerii temei “Planul de dezvoltare instituţională in cadrul Şcolii Generale cu Clasele I VIII Păuşeşti” este...

Diagnoză privind managementul resurselor umane într-o unitate de învățământ

1. Rezumat Proiectul de diagnoză şi dezvoltare privind Managementul Resurselor Umane a fost realizat în cadrul Liceului Pedagogic „Al. Vlahuţă” ,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?