Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4126
Mărime: 35.58KB (arhivat)
Publicat de: Didina Lungu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Orice lucrare de investiţii se materializează într-un obiectiv de investiţii, ce în final participă la realizarea proiectului de producţie sub formă de capital fix. Scopul lucrării oricărui proiect de investiţii este, prin urmare, acela de a constitui substanţa materială pe care se desfăşoară viitoarea activitate preconizată având, după caz, caracter productiv sau social-cultural.

Studiul de fezabilitate este documentaţia tehnico-economica complexă de fundamentare şi elaborare a unui proiect de investiţii. Pe baza studiului de fezabilitate devine posibila decizia de investiţii, deoarece el oferă baza tehnică, economică şi financiară de a lua aceasta decizie.

Studiul de fezabilitate cercetează şi evaluează impactul, efectele pe termen lung şi scurt ale proiectului de investiţii asupra economiei firmei, precum şi in plan sectorial. Prin elaborarea studiului de fezabilitate se verifica dacă nevoile sunt conforme şi în concordanta cu posibilităţile tehnice, tehnologice si financiare ale momentului, dacă firma are capacitatea de a se angaja tehnic şi financiar, cu eficientă convenabilă in realizarea de proiecte de investiţii. Studiul de fezabilitate se elaborează pornind de la factorii de producţie disponibili, de condiţiile pieţei.

Soluţiile oferite si concluziile studiului de fezabilitate se bazează pe analiza comparative ale mai multor variante competitive, argumentându-se întotdeauna alegerea uneia sau alteia dintre soluţii.

Astfel, un studiu de fezabilitate oferă decidentului informaţii pertinente privind soluţiile concurente de tehnologii tehnice, tehnici de dotare şi construcţii, de aprovizonare şi desfacere, capacitatea optima de producţie, eficienta investiţiilor, sensibilitatea proiectul la variaţia preţurilor produselor etc.

In ţara noastră, conţinutul-cadru al studiilor de fezabilitate este reglementat prin norme metodologic menţionate la studiile de prefezabilitate.

In principiu studiul de fezabilitate tratează aceleaşi probleme şi aceeaşi structură ca şi studiul de prefezabilitate, cu deosebirea că de aceasta dată, informaţiile sunt mai detaliate, mai cuprinzătoare, iar soluţiile oferite sunt definitive.

Scurt istoric al firmei S.C. Biophan Natura Naturans S.R.L

Firma S.C. Biophan Natura Naturans S.R.L., Tel. / Fax 0248760131, Număr de Înmatriculare în Registrul Comerţului: J03/394/04062002, Cod fiscal: 14680985, a fost înfiinţată în anul 2002, cu capital 100% privat, având un asociat unic. Capitalul social iniţial al acestei societăţi era de 21000 RON. Domeniul de activitate era constituit din cercetare-dezvoltare si producţie in domeniul fitoterapeutic si agricol. Pentru desfăşurarea activităţii firma nu are nevoie decât de terenuri pe care sa isi cultive plantele, o hala de depozitare si o hala in care sunt echipamentele de prelucrare a plantelor. Sediul firmei se afla la Curtea de Argeş, str. 1 Mai, bl. 15C, sc. A, ap. 5, judeţul Argeş iar punctul de lucru unde firma isi desfasoara toata activitatea este la comuna Baiculesti, sat Manicesti, nr. 13 unde prin contract de comodat deţine terenurile pentru culturile de plante medicinale.

Timp de 2 ani intre 2002 si 2004 firma s-a ocupat de producţia unor extracte vegetale de plante medicinale. Datorita preturilor mici practicate de alţi producători de suplimente nutritive din planta medicinala uscata in comparaţie cu preturile suplimentelor nutritive din planta medicinala verde oferite de firma S.C. Biophan Natura Naturans S.R.L. aceasta a fost nevoita sa se retragă de pe piaţa. Costurile mari au fost date de tehnologia folosita: planta era prelucrata la o temperatura si la o stare de degradare mult mai mica decât celelalte firme concurente, fapt ce a dus la o creştere a calităţii produselor dar si la o creştere substanţiala costurilor de producţie, îmbuteliere si ambalare a produselor.

Firma si-a continuat apoi activitatea in direcţia cercetării si dezvoltării domeniului agricol si fitoterapeutic. A câştigat primele 2 proiecte de cercetare in 2004, ambele in aceeaşi competiţie (statutul firmei a fost totusi de partener in aceste proiecte de cercetare).

Planurile de viitor

Firma va participa începând cu anul 2007 la competiţiile europene de cercetare si dezvoltare in domeniul fitoterapeutic si agricol. Pe baza acestor proiecte si a tehnologiei de extragere a substanţei active din planta verde prezentata in cadrul lor firma intenţionează sa înceapă producţia de substanţa activa din planta verde. Diferenta fata de anul 2002 este ca nu se vor mai produce si oferi spre livrare produse finite ci materie prima pentru acele produse iniţial comercializate si de firma S.C. Biophan Natura Naturans S.R.L. Piaţa către care se ţinteşte este in pondere de 90% externa iar potenţialii clienţi interni sunt sucursale ale unor firme străine.

Preview document

Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 1
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 2
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 3
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 4
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 5
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 6
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 7
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 8
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 9
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 10
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 11
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 12
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 13
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 14
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 15
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 16
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 17
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 18
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 19
Studiul de fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Studiul de Fezabilitate - SC Biophan Natura Naturans SRL.doc

Ai nevoie de altceva?