Supply Chain Management Coca Cola

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Supply Chain Management Coca Cola.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Istoricul apariției firmei și principalele produse realizate

La nivel Mondial povestea începe în data de 8 mai 1886, atunci când un farmacist pe nume John Styth Pemberton a produs siropul pentru Coca Cola într-un vas, în curtea casei sale. Acesta a reprezentat un nou produs ce se găsea ulterior în farmacia sa „Jacob’s”, în schimbul sumei de 5 cenți paharul. Cu ajutorul contabilului său, Coca Cola devine o marcă înregistrată. În primul an al apariției sale, băutura faimoasă înregistra o vânzare de aproximativ 9 pahare pe zi.

În anul 1888, acțiunile rămase ale companiei au fost vândute unui om de afaceri din Atlanta cu o mare intuiție în ceea ce privește domeniul afacerilor, acesta continuând să cumpere drepturi suplimentare, până a ajuns să dețină întregul control asupra companiei. Patru ani mai târziu. vânzările au fost sporite de zece ori, farmacia “Jacob’s” a fost lichidată, iar afaceristul împreună cu partenerii săi, a format în Georgia, o corporație cu numele The Coca-Cola Company, capitalul inițial fiind de 100.000 $.

Anul 1900 a fost unul foarte important pentru firmă, deoarece a marcat momentul în care compania a început să vândă produsele la nivel internațional, totul începând de la fiul fondatorului care luase cu el în vacanță un borcan de Coca Cola, stârnind o întreagă cerere a produsului pe plan global. Compania a început să producă, înbutelieze și să vândă din ce în ce mai multe produse, urmând ca în anul 1919, compania sa fie vândută în schimbul sumei de 25 milioane dolari. La izbucnirea celui de-al doilea război mondial, Coca-Cola îmbutelia produsele în 44 de țări, de ambele părți ale conflictului, apărând noi provocări și posibilități pentru tot sistemul.

De-a lungul anilor, diferite melodii, sloganuri și versuri au caracterizat campaniile publicitare pentru Coca-Cola. Unul dintre cele mai renumite sloganuri este “The Pause That Refreshes”, iar întreaga campanie publicitară cu Moș Crăciun a apărut prima dată în anul 1930. Pe parcursul anilor, modul în care Coca Cola își făcea reclamă s-a schimbat în multe privințe, însă mesajul și marca înregistrată au ramas aceleași.

The Coca-Cola Company este acum prezentă în peste 185 de țări și produce sute de milioane de porții pe zi, aplicând cu succes o formulă simplă și la scară globală: crearea unui moment răcoritor contra unei sume mici de bani.

Sistemul unic în lume a făcut ca firma Coca Cola să ajungă pe primul loc în lume, volumul vânzărilor fiind de aproape jumătate din totalul băuturilor răcoritoare ce se consumă la nivel global, iar compania este în continuă dezvoltare.

Istoria companiei Coca Cola HBC România începe în anul 1991, iar de atunci aceasta s-a apropiat tot mai mult de consumatori, rădacinile firmei devenind din ce în ce mai adânci. Compania functionează pe baza unui sistem propriu, ce include producția și distribuția unei game largi de băuturi din cele trei fabrici pe care compania le deține în Ploiești, Timișoara și Poiana Negri. În anul 1991, a fost îmbuteliată prima băutură Coca Cola, doi ani mai târziu, a fost adaugată în portofoliul de mărci băutura Fanta și tot doi ani mai târziu, în 1995, au fost deschise cele două fabrici, din Ploiești și Timișoara, moment în care a apărut și băutura Cappy. În anul 2002, s-a deschis fabrica din Poiana Negri, moment în care a început îmbutelierea apei minerale Dorna, Izvorul Alb, Poiana Negri, și a băuturii Schweppes.

Anul 2009 a fost marcat de investirea a 22 de milioane euro în dotarea fabricii de îmbuteliere cu ajutorul tehnologiei, ce avea drept scop, reducerea emisiilor de CO2, iar în anul 2013, tot o sumă similară a fost investită într-o linie de îmbuleliere pentru noul produs Cappy Pulpy.

Anul 2013 este un an important pentru companie, deoarece fabrica de la Ploiești primește certificate de European Water Stewardship cu medalia de aur, care vizează în mod direct, reducerea impactului asupra mediului, iar un an mai târziu și celelalte două fabrici primesc aceleași certificate, fiind un an exceptional din punct de vedere al inovației, iar ca urmare a fost introdus „plant bottle”, un ambalaj pentru apa minerală ce conține până la 30% materiale pe bază de plante și care este 100% reciclabil.

Un pas marcant în evoluția Coca Cola HBC Romania a fost anul 2017, cand s-a aflat pe locul 1 în topul celor mai doriți angajatori din domeniul FMCG, și tot atunci a fost recunoscută drept cea mai responsabilă companie din România, conform Romania CSR Index

Fisiere in arhiva (1):

  • Supply Chain Management Coca Cola.docx