Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4464
Mărime: 264.36KB (arhivat)
Publicat de: Crina Vasile
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Capitolul 1. Starea actuală a unității comerciale.3
  2. 1.1. Date despre firma care deține unitatea comercială.3
  3. 1.2. Scurt istoric al unității comerciale.5
  4. 1.3. Localizarea unității comerciale.6
  5. 1.4. Profilarea unității comerciale.8
  6. 1.5. Organizarea unității.8
  7. 1.6. Resurse umane.10
  8. 1.7. Sisteme de decontare a mărfurilor.12
  9. 1.8. Politica promoțională.13
  10. Capitolul 2. Direcții de perfecționare.16
  11. Bibliografie.18

Extras din proiect

Capitolul 1. Starea actuală a unității comerciale

1.1. Date despre firma care deține unitatea comercială

SELGROS CASH&CARRY SRL România aparţine concernului OHG FEGRO/SELGROS Gesellschaft für Großhandel mbH & Co din Germania, cu sediul în oraşul Neu Isenburg, lângă Frankfurt. Concernul a fost înfiinţat în 1989 prin fuziunea grupurilor comerciale Fegro şi Selgros, deţinând în prezent 79 de magazine, 44 în Germania, 13 în Polonia, 4 în Rusia şi 18 în România. Din anul 2009 Fegro/Selgros Germania a devenit parte a grupului TransGourmet Holding SE, un Joint-Venture înfiinţat de către Rewe Group Köln şi Coop Elveţia. TransGourmet Holding SE acţionează în domeniul B2B-Foodservice în Germania, Elveţia, Franţa, Polonia, România şi Rusia.

Compania germano-elveţiană are aproximativ 24.000 de angajaţi şi a realizat o cifră de afaceri în anul 2008 de aproximativ 6,3 miliarde Euro. TransGourmet Holding SE este astfel a doua societate Cash&Carry şi de Foodservice din Europa. Începând cu data de 10 ianuarie 2011, societatea Coop Elveţia a preluat 100% TransGourmet Holding SE.

Primul magazin Selgros (SEL = selfservice = autoservire; GROS de la en gros) a fost înfiinţat de către ŞPAR Zentrale Georg Weber KG în Germania (la Offenbach pe Main, lângă Frankfurt) în anul 1959. Acesta se întindea pe o suprafaţă de 1500 mp şi se ocupă numai cu comercializarea alimentelor şi a produselor proaspete. Cu timpul Selgros ajunge să fie unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine de tip "Cash&Carry" pe plan local. Tot în 1959, în Eschborn/Taunus (tot lângă Frankfurt) se deschide şi primul magazin en-gros al companiei comerciale- FEGRO aparţinând F.W. Fertsch & Cie. GmbH. Articole din sortimentele Food- şi Non Food sunt vândute într-o hala comercială cu suprafaţa de 7000 mp.

Concernul OHG FEGRO/SELGROS Gesellschaft für Großhandel mbH & Co din Germania a fost înfiinţat în 1989 prin fuziunea grupurilor comerciale Fegro şi Selgros, al căror acţionari, în cote egale, cu câte 50% erau REWE & Co. OHG Bad Homburg şi OTTO GmbH & Co. KG Hamburg. La momentul respectiv, din cadrul companiei făceau parte 10 magazine Fegro şi 6 magazine Selgros. Sediul central al companiei s-a stabilit în Neu-Isenburg (lângă Frankfurt). Lanţul Fegro/Selgros deţine în prezent 77 de magazine, din care 44 în Germania, 12 în Polonia, 18 în România şi 3în Rusia.

În urma fuziunii celor 2 grupuri (Fegro şi Selgros), în urmă cu 19 ani a luat naştere cel de-al doilea grup comercial de tip "Cash&Carry" din Germania. Cele două sunt acum un singur grup, o singură echipă, diferenţa între cele două constând doar în denumirea pe care o poartă magazinele. Şi anume, o parte din magazine poartă denumirea de Fegro, iar cealaltă de Selgros.

Din anul 1997 a început expansiunea grupului către estul Europei, respectiv Polonia, apoi 1999 în România, iar din 2006 s-a intrat pe piaţa rusească, unde, în toamna lui 2008, s-a deschis primul magazin cu locaţia la Moscova. De asemenea, centrala lanţului de magazine din Rusia se afla tot în Moscova.

La începutul anului 2008, la data de 29 Februarie, Rewe Group din Köln preia retroactiv de la partenerul său Joint Venture – Otto Group, Hamburg, cotă parte de 50 procente a OHG Fegro/Selgros Gesellschaft für Grosshandel mbH & Co. Prin această tranzacţie cel de-al doilea mare comerciant de produse alimentare german îşi consolidează domeniul de Business to Business (B2B). Acest domeniu (B2B), care cuprinde ramură de Cash & Carry şi activităţile de Food Service, şi-a sporit cifra de afaceri în ultimul exerciţiu financiar cu o rată de creştere de 2 digiti, ajungând la peste 6 miliarde euro

Astfel, s-a ajuns la dezvoltarea un parteneriat activ în întreaga Europă cu peste 1,8 milioane de clienţi, revânzatori, gastronomi, producători şi prestatori de servicii.

În 2009 Fegro/Selgros Germania devine parte a grupului TransGourmet Holding SE, un Joint-Venture ale cărei baze sunt puse de către companiile Rewe Group Köln şi Coop Elveţia.

Preview document

Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 1
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 2
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 3
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 4
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 5
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 6
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 7
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 8
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 9
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 10
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 11
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 12
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 13
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 14
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 15
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 16
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 17
Tehnici comerciale - prezentare Selgros Cash Carry Brașov - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Comerciale - Prezentare Selgros Cash Carry Brasov.docx

Te-ar putea interesa și

Campanie de relații publice în situație de criză - lanțul de magazine Selgros România

1.Introducere -Lanțul de magazine Selgros Cash&Carry România Selgros Cash & Carry SRL este o societate a grupului Fegro/Selgros Germania, cu...

Ai nevoie de altceva?