Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4989
Mărime: 127.73KB (arhivat)
Publicat de: Theodor Trif
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI FACULTATEA DE ANTREPRENORIAT, INGINERIA SI MANAGEMENTUL AFACERILOR

Cuprins

  1. 1.Descrierea firmei .3
  2. 1.1. Scurt istoric .3
  3. 1.2. Forma juridica .3
  4. 1.3. Domeniul de activitate, produse si servicii .3
  5. 1.4. Pozitia pe piata .4
  6. 1.5. Piata tinta .5
  7. 1.6. Industria specifica .5
  8. 1.7 Furnizorii .6
  9. 2. Analiza de Macromediu si Micromediu .7
  10. 2.1. Macromediu .7
  11. 2.2. Micromediu .11
  12. 3.Gestionarea riscurilor .12
  13. 3.1. Identificarea riscurilor .12
  14. 3.2. Evaluarea riscurilor .14
  15. 3.3. Controlul riscurilor .16
  16. 4.Concluzii .19
  17. Bibliografie . .20

Extras din proiect

1. Descrierea firmei

In mai 2000,France Telecom a cumparat compania Orange din Marea Britanie si a decis ca acesta sa fie numele grupului sub care sunt reunite activitatile sale de comunicatii mobile.

In anii sai de existenta,Orange a devenit cunoscuta pentru consecventa cu care izbuteste sa aseze clientul in centrul tuturor activitatilor sale oferindu-i mereu produse si servicii noi,pe masura nevoilor sale de comunicare si informare.

1.1.Scurt istoric:Orange Romania este parte a grupului Orange(68%) detinut de France Telecom si este cel de al 2-lea operator mondial de telefonie mobila. Compania a fost infiintata la 6 decembrie 1996 fiind lansata comercial cu marca Dialog pe 6 iunie 1997.

Ca numar de abonati,compania Orange deserveste un numar de peste 2,5 milioane clienti, segmentul de piata detinut in prezent fiind de 46%.

Totalul investitiilor din perioada 1997-2005 efectuate de France Telecom in Romania prin Orange este de 720 milioane €.

In perioada anului 2003 Orange Romania a obtinut prelungirea pe inca o perioada de trei ani a certificatului de calitate ISO 9001, fiind prima si singura companie de telecomunicatii mobile din Romania careia i-a fost acordat acest certificat.

Orange Romania – parte din Orange Group, este o companie dinamica si tanara care ofera clientilor sai o gama larga de produse si servicii de telecomunicatii de cea mai buna calitate.

Sediul central al companiei este in Bucuresti – Europa House, avand birouri si operatiuni distribuite in toata tara. Astfel sunt impartite : centrele de relatii cu clientii – Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara care asigura fluxul informational (Orange client) prin coordonarea calitatii si dezvoltarea retelei tehnice precum si echipe care se ocupa de extinderea comerciala.

In ceea ce priveste distributia, Orange ofera produsele sale prin reteaua celor 17

magazine proprii din toata tara : Bucuresti, Craiova, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Bacau, Tg. Mures, Timisoara, Ploiesti, Sibiu, Brasov, Arad, Suceava si prin reteaua de parteneri Orange – peste 700 de magazine si peste 7800 de puncte de vanzare pentru Orange Prepay.

1.2.Forma juridica:Firma Orange din Romania este o Societate Anonima pe Actiuni, principalul actionar fiind France Telecom care detine 67,8% din pachetul de actiuni. Capitalul social subscris si varsat al companiei este de 935.967.325.000 lei. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRT) a demarat procesul de acordare a licentelor pentru utilizarea resurselor de numerotatie in conformitate cu Decizia Presedintelui ANRC nr.141/2002 privind procedura de solicitare si emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie, publicate in M.O al Romaniei.

1.3.Domeniul de activitate,produse si servicii:

Orange este prestator de servicii de telefonie mobila (wirefree), de comunicatie dintre care:

- Orange PrePay-serviciul fara abonament, fara factura,care iti ofera acces la international si roaming din primul minut;

- Abonamente si optiuni-cu planul de servicii Personal poti alege combinatia de servicii dorita si iti construiesti propriul plan pornind de la un abonament de baza cu sau fara minute induse;

- Abonamentul reincarcabil-prin care poti avea beneficiile unui abonat si poti reincarca creditul,cat si cand vrei, ca un utilizator PrePay;

- Servicii on-line;

- Telefoane;

- Oferte speciale;

- Serviciul Talk Now care permite clientilor Orange:

sa creeze liste de numere favorite care sa faciliteze teleconferintele instantanee;

sa afle daca ceilalti interlocutori sunt disponibili;

sa inregistreze o teleconferinta pe care apoi sa o expedieze celor care sunt indisponibili;

sa trimita un mesaj altui utilizator Talk Now prin simpla apasare a unei taste etc.

Orange lanseaza in permanenta produse si servicii de ultima ora, dintre care cele mai recent lansate fiind serviciul de “Mesaje Multimedia”prezentat in Romania in exclusivitate de catre Orange.

Compania a lansat ,totodata, o gama de servicii-GPRS Intranet, SMS Bank si Wire Free Zone destinata firmelor si de servicii WAP.

Orange are incheiate acorduri de roaming cu 212 operatori din 103 tari si cu 2 operatori de telefonie mobila prin satelit.

Cifra de afaceri a firmei pe anul 2004 a fost de 467 mil €,iar in 2005 s-a inregistrat o cifra de afaceri a firmei de 617 mil.€.

Orange are un numar de peste1.500 de angajati cu o varsta medie de 28 de ani si colaboratori caracterizati printr-o permanenta fluctuatie de personal characteristic activitatii de telefonie mobile. Acestia sunt in proportie de 95% absolventi de facultate, master si uneori chiar doctorat.

1.4.Pozitia pe piata: Orange ofera cea mai larga arie de acoperire:96%din populatie si 78% din teritoriu Romaniei si este singurul operator care acopera toate orasele tarii si are o retea proprie de magazine în toata tara- Bucuresti, Craiova, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Bacau, Târgu Mures, Timisoara, Ploiesti, Sibiu, Brasov, Arad, Suceava.

Grupul Orange activeaza in 19 tari din întreaga lume si urmareste ca in anul 2006, sa aiba o prezenta pe piata care sa acopere 1,5 miliarde oameni.

Compania Orange Romania intretine relatii stranse cu France Telecom, precum si cu celelalte filiale Orange. Dintre furnizorii cei mai importanti ai Orange Romania sunt Alcatel Franta, Sagem Franta, Nokia Suedia, Philips Olanda, Sony Japonia etc.

Conform structurii pietei, Orange a ales o strategie diferentiata. Pentru o cat mai buna satisfacere a asteptarilor clientilor compania trebuie sa tina cont de particularitatile nevoilor utilizatorilor de telefonie mobila. Se realizeaza o diferentiere prin definirea, in primul rand, a claselor de clienti : particular si business. Gama de produse si servicii oferite a fost conceputa cu scopul fidelizarii celor doua categorii de clienti, tinandu-se cont de nevoile lor diferite. O alta segmentare tine cont de varsta clientilor. Astfel, Orange a dezvoltat programe pentru atragerea atat de utilizatori tineri cat si cu o varsta mai inaintata. De asemenea, compania a conceput produse si servicii care se diferentiaza in functie de optiunea clientului: abonament si cartela.

In functie de schimbarile pietei, compania a adoptat o strategie activa. Pentru mentinerea statutului de lider, Orange trebuie sa fie permanent atenta la transformarile pietei si sa initieze noi tendinte.

Tinand cont de imbunatatirea continua a tehnologiilor uzate in telefonia mobila (acesta fiind un criteriu important in alegerea operatorului de telefonie) ,compania si-a indreptat atentia, in mod special, spre acest domeniu. Orange este a doua companie din Romania care a luat licenta 3G.

Profitand de pozitia de lider, Orange investeste in mod considerabil in actiunile de promovare cu scopul mentinerii perceptiei favorabile in randul clientilor.

Bibliografie

http://www.ziare.com/bucuresti/articole/salariul+mediu+net

http://www.undelucram.ro/ghidul-salariilor-2014

http://www.anofm.ro/files/Situatie%20somaj%20noiembrie%202014.pdf

http://bnr.ro

http://www.edrc.ro/recensamant.jsp

http://ro.wikipedia.org/wiki/Orange

http://www.orange.ro/stiri/economic/peste-80-dintre-romani-participa-la-programele-de-fidelizare-derulate-de-retaileri-967254

http://www.manager.ro/articole/cum-sa-pornesti-afaceri/tipuri-de-riscuri-in-afaceri-din-cadrul-unei-firme-252.html

http://biblioteca.regielive.ro/cursuri/alte-domenii/riscurile-organizationale-55045.html

Preview document

Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 1
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 2
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 3
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 4
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 5
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 6
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 7
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 8
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 9
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 10
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 11
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 12
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 13
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 14
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 15
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 16
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 17
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 18
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 19
Tehnici de Evaluare a Riscurilor în Organizațiile Industriale - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de Evaluare a Riscurilor in Organizatiile Industriale.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza Riscului de Țară

Prezentarea temei Această lucrare are ca temă “Analiza riscului de ţară”. În prima parte a lucrării sunt prezentate noţiunea de risc de ţară,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Privatizarea Societăților Comerciale

INTRODUCERE În fostele ţări socialiste, începuturile tranziţiei de la economia centralizată de stat la economia de piaţă au fost caracterizate...

Particularități ale marketingului în servicii

CAPITOLUL1 Particularităţile marketingului în domeniul serviciilor 1.1.Profilul şi caracteristicile OMNIASIG. Omniasig este compania lider al...

Impactul și riscul induse de minerit mediului înconjurător

Capitolul 1: Legislatia privind evaluarea impactului si a riscului de mediu 1.1 Cadrul legislativ pentru evaluarea impactului Contextul...

Tipuri de servicii prestate de băncile internaționale

Capitolul I. SISTEMUL BANCAR INTERNAŢIONAL 1. Internaţionalizarea sistemului bancar În ultimele două decenii, activitatea bancară internaţională...

Sănătatea și Securitatea în Muncă

CAPITOLUL I. ASPECTE GENERALE PRIVIND SĂNĂTATEA ŞI SECURITATEA ÎN MUNCĂ 1.1 Scurt istoric al sănătăţii şi securităţii în muncă Din momentul în...

Evaluarea riscului de accidentare sau îmbolnăvire profesională la SC Amonil SA Slobozia

1. Constituirea echipei de evaluare. - cuprinde evaluatori autorizaţi, specialişti şi cunoscători a proceselor de muncă analizate; - echipa...

Evaluarea riscului prin planificarea strategică

INTRODUCERE Într-o economie de tip planificat agentii economici au fost obisnui’i ca “regulile jocului”sa fie dictate. Directivele, normele,...

Falsificarea Untului și Metode de Indentificare

Introducere Untul este un produs a cărui preparare se cunoaşte din vechime, atât la greci cât şi la români dar era folosit numai ca medicament....

Ai nevoie de altceva?