Tehnici de Vanzare - Germanos

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tehnici de Vanzare - Germanos.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Brutu Madalina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Cap 1. Analiza SC Germanos Telecom Romania S.A
1.1.Istoric.pag.3
1.2.Descrierea companiei.pag.4
1.3.Conducerea si orgnizarea societatii.pag.6
1.4. Aspecte economico-financiare ale organizatiei.pag.8
Cap 2. Analiza procesului de vanzare la S.C. Germanos Telecom Romania S.A
2.1. Activitatea de vanzare.pag.11
2.2. Procesul de vanzare .pag.15
Cap 3. Concluzii si posibilitatea de imbunatatire.pag.24

Extras din document

Germanos Telecom Romania S.A

1.1. ISTORIC

Fondatorul companiei Germanos, un vizionar om de afaceri grec este cel care a dat si numele brandului - Panos Germanos.

Primul magazin Germanos a fost deschis in Atena, in anul 1980 intr-o locatie de doar 20 de metrii patrati, specializat in vanzarea de baterii.

La inceputul anilor 90, lantul de magazine Germanos si-a inceput expansiunea prin sistemul de franciza.

In 1992 Germanos a inceput sa se extinda in Europa de Est.

Lansarea telefoaniei mobile pe piata din Grecia, in anul 1994 a reprezentat un moment important pentru Germanos care a devenit retea de magazine specializata in telefonia mobila.

In anul 2000 compania Germanos este listata la principala bursa din Atena.

In anul 2003 Germanos devine dealer, simultan, pentru mai multi operatori de telefonie mobila Cosmote, OTE, TIM si Vodafone

In anul 2007 Germanos ajunge sa detina 400 de magazine in Grecia.

De la nivel local la nivel international

In anul 1992 Germanos incepe sa se extinda in tarile Est Europene.

In anul 2000 iau nastere companiile LTD (Cipru), Germanos Telecom Romania si Germanos Telecom Bulgaria

In anul 2001 Germanos isi face aparitia pe piata din Polonia si F.Y.R.O.M. iar in 2004 pe piata din Ucraina.

Pana in anul 2006 Germanos reuseste sa isi consolideze pozitia de lider pe piata de retail oferind-usi expertiza in peste 400 de magazine in aceste tari. Spre sfarsitul anului 2006 segmentul de retail din cadrul Grupului de Companii Germanos din Grecia inclusiv Romania, Bulgaria si F.Y.R.O.M. este achizitionat de catre Grupul Cosmote cu scopul de a-si consolida pozitia in Balcani.

Romania – o poveste de succes

Primul magazin Germanos Romania a fost deschis in 1996 in centrul Bucurestiului, specializat in vanzarea de baterii. Patru ani mai tarziu debuteaza cooperarea cu Orange, oferind produse si serviciile acestui operator.

In acelasi an se semneaza un parteneriat cu operatorul de telefonie mobila Cosmorom.

In anul 2001 debuteaza cooperarea cu Connex (Vodafone). In Bucuresti, in anul 2002 se deschide primul magazin Germanos in franciza.

In anul 2004 Germanos isi largeste gama de produse si servicii prin semnarea unui parteneriat cu Zapp.

Dorind sa ofere consumatorilor romani mai multe optiuni, Germanos adauga portofoliului curent (Connex /Vodafone) produse si servicii ale operatorului nou intrat pe piata,Cosmote, lider in telefonia mobila din Balcani.

Pe 30 ianuarie 2006 Germanos deschide cel de-al 100-lea magazin consolidandu-si astfel pozitia numarul 1 pe piata de retail specializata in tehnologia mobila.

In Februarie 2008 Germanos depaseste pragul de 200 magzine acoperind mai mult de 87% din populatia urbana a Romaniei.

Mai 2008 – GERMANOS a lansat in parteneriat cu Eventim serviciul G-ticket, largindu-si astfel portofoliul de servicii cu valoare adaugata oferit clientilor. Prin intermediul acestui serviciu de ticketing, clientii pot achizitiona din magazinele GERMANOS din intreaga tara bilete la importante evenimente muzicale, culturale si sportive din Romania si din Europa.

August 2008 – În perioada iulie – august 2008 GERMANOS România desfăşoară la nivel naţional campania „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!”. Prin programul “Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!”, GERMANOS şi partenerii săi militează pentru limitarea utilizării telefonului mobil în trafic. Se recomandă utilizarea unui sistem tip “mâini libere” (hands free cu fir, hands free Bluetooth, car kit, etc.). Programul este salutat de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Instructorilor Auto din România.

Septembrie 2008 – Germanos Telecom România inaugurează noul sediu central într-o clădire de clasa A cu 8 niveluri situată în Băneasa, pe şoseaua Bucureşti Ploieşti

nr. 7A. Cu această ocazie compania deschide şi cel de-al 240-lea magazin, situat la parterul noului său sediu central.

Martie 2009 - Germanos lansează în premieră în România serviciul G-Garanţie pe viaţă pentru telefoane mobile. Germanos ofera garanţie pe viaţă pentru orice telefon mobil achiziţionat din oricare din cele peste 260 de magazine din reţeaua proprie de magazine. Acest serviciu completează gama de serivicii oferită de Germanos Telecom România: G-agenda plus – transferul conţinutului multimedia dintr-un telefon mobil în altul, G-service tehnic, G-plata facturilor – pentru serviciile Cosmote şi Romtelecom, G-creditare – posibilitatea achiziţionării produselor în rate sau G-ticket – bilete la marile evenimente.

1.2 . DESCRIEREA COMPANIEI

GERMANOS TELECOM ROMANIA S.A., cu sediul in Voluntari, Sos. Pipera-Tunari nr.1/II, et.3, jud. Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Ilfov sub nr. J23/1001/2006, CUI RO12835471.

Germanos Telecom Romania S.A. face parte din Grupul de Companii Germanos, specializat in retail si servicii tehnologice, precum si in distributia de baterii de baterii.

In present, Germanos Telecom Romania S.A. detine peste 220 de magazine in intreaga tara. Pana la sfarsitul anului 2009, compania isi va deservii clientii in peste 135 de localitati. In puls, Germanos ofera produsele si serviciile sale printr-o retea de peste 60 de dealeri, care opereaza sub numele de BEEEP.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de Vanzare - Germanos.doc

Alte informatii

Proiect prezentat la Universitatea din Pitesti