Totul despre Petrom

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Totul despre Petrom.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Motivatie 4
Sinteza raportului 5
Cap.I Prezentarea organizatiei
1. Sectorul de activitate 7
2. Structura actionariatului PETROM 8
3. Istoricul sucursalei Piatra Neamt 8
4. Privatizarea 9
5. Obiectul de activiate 10
6. Organele de conducere 10
6.1. Directorul 11
6.2. Comitetul director 11
6.3. Directorul general 12
6.4. Directorul economic 13
6.5. Seful de serviciu 13
6.6. Resurse umane 14
Cap.II
1. Piata organizatiei 15
2. Oferta organizatiei 16
3. Consumatori si clienti 16
4. Marketing 16
5. Activitatea internationala 17
6. Principalele companii petroliere din Romania 17
6.1. Lukoil Company 17
6.2. Grupul Rompetrol 18
6.3. Mol Romania 19
6.4. Omv 20
Cap.III
1. Exploatare si productie 22
2. Prelucrare 24
3. Preturile produselor petroliere 24
4. Transport 25
5. Reteaua de distributie 25
6. Cercetare 26
7. Rafinare 26
8. Produse petroliere 26
9. Produse diverse 27
10. Retea de distributie 28
11. S.C. Oil Botomei S.R.L 28
11.1 Aropizionare 28
11.2 Receptia produselor 28
11.3 Promovarea vanzarilor in magazine 29
Bibliografie 34

Extras din document

Motivatie

Petrom este cea mai importanta companie petroliera din România, cu activitati de Explorare si Productie, Rafinare si Petrochimie si Marketing. Petrom are rezerve estimate de circa 1 miliard barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane de tone si 553 de benzinarii.

Sucursala “Peco” Neamţ este o unitate fără personalitate juridică din srtuctura Societăţii Naţionale a Petrolului “Petrom” S.A. Bucureşti şi este constituită pentru realizarea obiectului său de activitate. Ea dispune de autonomie limitată, relaţiile dintre acestea şi societate fiind reglementate prin “Regulamentul de Organizare şi Funcţionare” ale S.N.P. “Petrom” S.A. Sucursala “Peco” Neamţ a fost înfiinţată în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.49/1997 prin absorbţia fostei Societăţi Comerciale “Peco” Neamţ S.A. de către Societatea Naţională a Petrolului “Petrom” S.A. Bucureşti

Perioada de practica pe care am facut-o in perioada 12 – 27 iunie 2006 s-a desfasurat la Statia nr 11 Darmanesti care a fost luata in administratie devenind S.C. Oil Botomei S.R.L.

Statia S.C. Oil Botomei S.R.L. este amplasata pe o artera principala din orasul Piatra Neamt, fiind una din cele mai mari si importante din oras.

Primele zile de practica le-am efectuat la sediul central al societatii la departamentul Resurse Umane si departamentul de Marketing unde am luat la cunostinta modul de promovare si vanzare a produselor din statie.

In urmatoarele zile de practica efectuate la S.C. Oil Botomei S.R.L. am pus in practica cunostiintele dobandite in decursul celor doi ani de studiu si apoi am ajutat si la modul de aranjare a produselor in raft si am aflat in acest mod multe lucruri interesante legate de asezarea produselor in raft.

Am ajutat personalul statiei si la realizarea inventarului numarand marfa ramasa,marfa din depozit, am asistat si la receptia marfii,etc.

Sinteza raportului

In urmatoarele randuri va voi prezenta un scurt rapot rezumat al acestui raport de practica care are ca tema SOCIETATEA NATIONALA A PETROLULUI PETROM S.A. sucursala Peco Neamt care a fost preluat de S.C. Oil Botomei S.R.L.

Petrom este liderul pietei romanesti de comercializare cu amanuntul a combustibililor, detinand o retea de 56 de depozite si 553 de statii de distributie.

In capitolul 1 si 2 al raportului de practica am tratat prezentarea organizatiei

SNP Petrom este cel mai mare operator integrat in domeniul petrolier şi al gazelor naturale din ţara noastră. Activitatea Petrom constă în explorarea şi exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale de pe uscat şi din platoul continental al Mării Negre, rafinarea şi prelucrarea ţiţeiului, transportul şi comercializarea produselor petroliere, comercializarea gazelor, importul şi exportul de ţiţei, produse petroliere, utilaje şi tehnologii specifice, producţia şi comercializarea altor produse petroliere, petrochimice şi chimice. Punctele tari ale firmei includ poziţia de monopol la producţia de ţiţei; activităţile integrate de explorare, producţie, distribuţie şi comercializare; reţeaua naţională de distribuţie; cota de piata ridicată în activităţile de distribuţie produse petroliere şi în alte activităţi; volumul ridicat al investiţiilor; strategiile care au dus la consolidarea industriei petroliere românesti într-un operator integrat puternic. Punctele slabe includ eficienţa redusă la nivelul unor activităţi; gradul de profitabilitate redus; numărul mare de angajaţi şi puterea de influenţă a sindicatului angajaţilor; capacitatea de rafinare excedentară şi alte active cu randamente reduse.

Petrom este în prezent detinut în proportie de 51% de catre OMV, 40,74 % - Statul român, 2,03% - Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si 6,23% - actionarii minoritari.

Sucursala “Peco” Neamţ are în folosinţă mijloace fixe şi mijloace circulante, are buget propriu de venituri şi cheltuieli şi dispune de forţă de muncă necesară îndeplinirii activităţii comerciale şi de prestări servicii din domeniul de activitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Totul despre Petrom.doc