Transportul public de persoane din Timișoara și Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 6498
Mărime: 46.55KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Abaluta Oana
prezentat la Managementul Serviciilor Publice

Extras din proiect

1. Prezentarea serviciului public

In vederea elaborarii acestui proiect am ales ca tema transportul public de persoane din doua orase ale Romaniei si anume Timisoara si reapectiv Iasi.

1.1. Transportul public de persoane din Timisoara

1.1.1. Regia Auronoma de Transport Timisoara - obiect de activitate

Activitatea de transportul public de persoane din Timisoara a inceput acum 140 de ani cand se punea in functiune pe data de 8 iulie prima linie de tramvai trasa de cai din Europa de Est, urmand ca peste 30 de ani sa fie introdus tramvaiul electric, iar dupa alti 40 de ani se pune in functiune si o linie de trolebuz. Autobuzele urmand sa fie introduse spre inceputul anului 2000.

Timisoara a fost primul oras cu srazi iluminate pe gaz iar dupa 29 de ani primul oras iluminat electric din Europa (cu 731 de lampi).Tot aici a avut loc asfaltarea primai strazi din Romania si al doilea oras cu tramvai electric din tara.

Dea lungul timpului aceasta regie a functionat sub mai multe denumiri. Pentru inceput ca “Societate de tramvai cu cale ferata din Timisoara”, “ Tramvaie comunale Timisoara”, apoi transportul comunal trece in cadrul I.J.T.L.( “Intreprinderea Judeteana de Transport Local Timis”) care folosea tramvaie din productia proprie, iar din ’98 poarta numele de Regia Autonoma de Transpot Timisoara (R.A.T.T.).

Astazi R.A.T.T este o regie autonoma din cadrul primariei orasului Timisoara condusa de Dr. Ing. Ioan Goia in subordinea caruia se afla un numar impresionant angajati repartizati pe 7 mari sectii:

Principalul obiect de activitate este transportul de persoane, realiza prin :

1. Sectia Transpot Tramvaie – are in dotare doua depouri si un parc auto de 130 vagoane motor si 103 vagoane remorca. Coeficientul mediu anual de utilizare a parcului este de 0,46 iar numarul mediu de tramvaie aflate in circulatie fiind de 60. Cu tramvaiul se asegura transportul pe 11 linii, a caror trasee au o lungime totala de 134.30 km. Cu tramvaiul se asegura asegura 50% di totalul calatorilor transportati.

2. Sectia Transport Trolebuze – aceasta sectie dispune de un depou dotat cu un parc inventar de 50 de trolebuze (Skoda) cu un coeficient de utilizare mediu anual de 0,06. Circulatia se desfasoara pe 8 linii cu o lungime de 70,46 km. Cu trolebuzul se transporta 27% din totalul calatorilor.

3. Sectia Transpor Autobuze - dispune de un parc auto de 89 de autobuze dintre care 55 Mercedes Conecto iar coeficientul mediu de utilizare este de 0.07. Asegura transportul de persoane pe 11 linii urban in lungime totala de 118.7 km. si 7 linii curse conventii de 278 km. Cu autobuzele se transporta 23% din calatori.

4. Sectia linia cale, de contact si substatii – aceasta sectie se compune din ateliere specializate pe cele trei domenii. Are de intretinut si reparat circa 90,0 km cale simpla si 218,9 km cale de contact si 9 statii de redresare.

5. Sectia ateliere de reparatii – folosita pentru reparatii curente si capitale a tramvaielor si autobuzelor cat si executarea unor reconditionari si fabricarea de piese de schimb.

6. Serviciul de expluatare – dispeceratele coordoneaza, supravegeaza si direjeza circulatia vehicolelor de transpor in comun. Comunicarea datelor se face prin GPRS.

7. Alte servicii si compartimente ale regiei – pe langa serviciile traditionale s-au infiintat servicii noi in vederea modernizarii activitatilor cum ar fi :

- Biroul Retea de Calculatoare si Laborator Electronic care se ocupa de mentinerea in functiune hard si soft a retelei de calculatoare si d epartea electronica a sistemului.

- inspectie tehnica (ITP),

- inchirieri masini si utilaje pentru diverse activitati

- inchirieri spatii publicitare.

1.1.2. Taxe si tarife

Accesul in autovehicolele destinate transportului in comun se face cu ajutorul biletelor de calatorie sau a cardului “ACCES”, care se pot procura de la orice punct de vanzare (casierie) din oras.

Cardul Acces se adreseaza tuturor utilizatorilor transportului public, atat calatori fideli, cat si calatori ocazionali si poate fi procurat prima data gratuit, pe baza actului de identitate, de la centrele emitente de carduri.

Începând cu luna ianuarie 2010, RATT va introduce o nouă aplicaţie tarifară –PORTOFEL ELECTRONIC - reprezentând un număr de călătorii încărcate pe card similare unui număr de bilete de călătorie pe suport de hârtie. Avantajul portofelului electronic pentru cetăţeni este faptul că aceste călătorii sunt cumulate la valoarea (re)încărcării iar în momentul validării se consumă călătoria cu preţul corespunzător contravalorii grupului de transport din care face parte traseu.

Portofelul electronic este o facilitate a Cardului ACCES ce poate fi activată prin punctele de vânzare RATT, independent sau în paralel cu un alt titlu de călătorie, situaţie care este avantajoasă şi comodă atunci când există nevoia de călătorii ocazionale, alături de cele care se efectuează în mod curent.

In situatia in care pe un card exista credit in portofelul electronic, dar şi un abonament, ordinea de consum este următoarea: daca abonamentul este valabil pe mijlocul de transport in care se valideaza, validatorul considera valid abonamentul si nu retine contravalaorea calatoriei din portofel.

Preturile sunt urmatoarele :

Pret

bilet / abonament RON RON RON

Bilet 1 calatorie 1,7

Bilet 2 calatorii 3,5

Legitimatie o zi 10

Abonamente Pret integral 20% reducere 50% reducere

1 linie pt. - 30 zil 53 42,4 26,5

- 15 zile 30 24 15

- 7 zile 10 12,8 8

- 5 zile 13 10,4 6,5

2 linii pt. – 30 zile 74 59,2 37

- 15 zile 53 42,4 26,5

- 7 zile 30 24 15

- 5 zile 20 16 10

Generale – 30 zile 93 74,4 46,5

- 15 zile 66 52,8 33

- 7 zile 42 33,6 21

- 5 zile 30 24 15

Se apica o reducere de 20% din pret persoanelor care au domiciliu satabil sau viza de flotant in Timisoara si 50% elevilor si studentilor precum si unor categorii speciale – donatori de sange si plasma, veterani de razboi sau deportati politic. Pot circula gratuit pensionarii, persoanele care au implinit varsta de 70 de ani, elvii ciclului primar si gimnazial sau prescolarii

Preview document

Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 1
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 2
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 3
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 4
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 5
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 6
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 7
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 8
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 9
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 10
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 11
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 12
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 13
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 14
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 15
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 16
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 17
Transportul public de persoane din Timișoara și Iași - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Transportul Public de Persoane din Timisoara si Iasi.doc

Te-ar putea interesa și

Cercetare de marketing - Coca Cola Cherry

Capitolul 1 Prezentarea pietei, a firmei si a produsului 1.1 Coca Cola – prezentarea companiei 1.1.1 Profilul companiei Coca Cola Piata...

Protecția consumatorului cu privire la produsele din tutun

PROTECTIA CONSUMATORULUI CU PRIVIRE LA PRODUSELE DIN TUTUN 1. EVOLUTIA TUTUNULUI 1.1. Denumirea: Tabacul sau tutunul este o iarba pe care omul o...

Turismul Rural în Bucovina

Turismul rural in Bucovina 1. Definirea notunii de turism rural Turismul rural este un fenomen nou si vechi in acelasi timp. Interesul pentru...

Transporturile feroviare de la începuturi până în prezent

Istoria transportului feroviar Primele mărturii ale unor căi de rulare pot fi considerate cele din Diolkos, prin care se transportau bărci de-a...

Planul de afaceri Coca Cola HBC România SRL - managementul firmei

I. Partea nefinanciara a planului de afaceri 1. Sinteza proiectului 1.1. Date de identificare pentru Coca-Cola HBC Romania S.R.L. Codul de...

Evoluția transportului aerian

Dezvoltarea aviatiei de transport aerian in Romania apare pe 23 iulie 1919,in cadrul Conferintei de pace de la Paris,N.Titulescu sustine...

Gura Humorului - marketing turistic

INTRODUCERE Oraşul Gura Humorului, situat între comorile de nepreţuit ale Voroneţului şi ale Humorului, face parte din acel străbun ţinut al...

Monografie la Romexterra Bank

CAP.1 PREZENTAREA SOCIETATII BANCARE. ISTORIC SI EVOLUTIE 1.1 MOMENTUL ISTORIC AL ÎNFIINTARII BANCII SI ETAPELE PRIVIND EVOLUTIA SA ÎN CADRUL...

Ai nevoie de altceva?