Zentiva Romania

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Zentiva Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof.Balasescu Marius

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Management, Economie

Cuprins

Cap. I. Prezentarea firmei 2
I.1.Denumire ,localizare 2
I.2. Scurt istoric 2
I.3.Forma juridica de constituire 5
I.4.Capital social 5
I.5.Conducerea si personalul firmei 5
CAP.II. Descrierea activitatii firmei 8
II.1. Oferta firmei 8
II.2.Furnizorii 12
II.3.Dotarea tehnico-materiala a firmei 12
Cap. III.Piata actuala a firmei 14
III.1.Clientii 14
III.2.Concurentii 17
III.3.Pozitia produselor 19
Cap. IV.Analiza strategica a activitatii firmei 21
IV.1.Analiza SWOT 21
IV.2.Analiza portofoliului de activitate al firmei prin metoda BCG. 22
Cap.V.Strategii de piata ale firmei 25
V.1.Strategii competitive de piata 25
Cap. VI.Politici si strategii comerciale ale firmei 26
VI.1.Politica de aprovizionare 26
VI.2.Politica de desfacere 26
VI.3.Politica de preturi 27
Cap.VII.Concluzii si propuneri 30

Extras din document

Cap. I. Prezentarea firmei

I.1.Denumire ,localizare

Zentiva Romania are sediul in Bucuresti, Bd. Theodor Pallady, nr. 50, sector 3, tel: 01-345.1632, fax: 01-345.4004. Este inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub numarul J40/363/1991 si are codul fiscal AR336206.

I.2. Scurt istoric

In 1962 s-a infiintat Uzina de Medicamente Bucuresti avand ca amplasament zona industriala Dudesti. SC Sicomed s-a constituit ca societate pe actiuni in baza Legii 15/1990, Denumirea societatii provine de la abrevierea specificului de activitate SInteze – COnditionari – MEDicamente.

Incepand cu august 1998, compania este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ca emitent Sicomed S.A., fiind de multe ori cea mai tranzactionata societate de la Categoria a II-a.

In anul 1999, in urma unui succesiuni de tranzactii constand intr-o crestere de capital si un plasament privat, pachetul majoritar de actiuni (58.41% din capitalul social) a fost preluat de catre grupul de investitori institutionali format din Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, Fundatia Post-Privatizare, GED Eastern Fund, Euromerchant Balkan Fund, Black See Fund si Galenica North East, prin intermediul companiei cipriote Venoma Holdings Limited. Societatea Sicomed S.A. a devenit 100% privata în august 2000.

In octombrie 2005 a avut loc transferul actiunilor Venoma catre Zentiva N.V., Olanda., in termenii si conditiile prevazute in cadrul contractului definitiv incheiat de catre Venoma Holdings Limited si Zentiva N.V. la data de 14 Septembrie 2005.

In 23 ianuarie 2006, s-a inregistrat la Registrul Comertului schimbrea denumirii din Sicomed in Zentiva.

Grupul farmaceutic Zentiva a luat fiinta in August 2003 prin fuziunea companiilor Leciva si Slovakofarma, principalele companii farmaceutice din Republica Ceha si Republica Slovaca.

Comercializarea produselor din portofoliul celor doua companii sub marca Zentiva a inceput la data de 1 Septembrie 2003, in urma aprobarii fuziunii de catre Agentia Antitrust din Slovacia.

Istoria companiei Zentiva a.s. Praga (fosta Leciva) incepe din secolul 15, in farmacia “At the Black Eagle” din Praga, care a fost cumparata, in 1857, de Benjamin Fragner. Productia de masa incepe in anul 1930, iar compania este denumita “Leciva a.s.” dupa privatizarea sa in 1993.

Compania Zentiva a.s. Hlohovec (fosta Slovakofarma) isi are originea in fabrica de produse chimice Slovak Alkaloid, infiintata in anul 1941.

Istoria celei mai mari companii farmaceutice din Cehia incepe cu farmacia "At the Black Eagle", situata in cartierul medieval Lesser din Praga. Farmacia, considerata cea mai veche din intreaga Boemie, este consemnata in acte datand din 1488. Fabrica "Benjamin Fragner" a inceput activitatea in August 1930. Profitabilitatea ei s-a bazat pe prepararea de substante active, iar, mai tarziu, a fost lansat un program extensiv de cercetare.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand universitatile din Cehia fusesera inchise ca urmare a ocupatiei naziste, compasiunea si ajutorul proprietarilor companiei au facut din organizatie un loc sigur pentru expertii de varf. Compania a fost printre primele din Europa care a reusit sa izoleze Penicilina (denumita apoi BF Mykoin 510).

Ca urmare a cresterii consumului de produse farmaceutice, s-a dezvoltat productia la scara larga. Aceasta perioada de dezvoltare, care a durat pana in 1979, s-a concretizat in facilitati de productie moderne si echipamentului corespunzatoare, in imbunatatirea calitatii proceselor de productie si a produselor finite, si intr-o crestere a productiei finale. La acel moment, compania devenise una dintre cele mai mari fabrici din Europa Centrala si de Est angrenata in productia farmaceutica la scara larga.Incepand cu 1989, compania a suferit cateva modificari majore, atat in structura operationala, cat si in cea a actionariatului. Privatizarea companiei a luat sfarsit in 1998, prin exercitarea drepturilor actionarilor. In acelasi an, pachetul majoritar de actiuni a fost achizitionat de catre fondul american de investitii Warburg Pincus.

Fisiere in arhiva (1):

  • Zentiva Romania.doc