Achiziții - vin cu scorțișoară

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 12108
Mărime: 221.07KB (arhivat)
Publicat de: Jean Dan Pătrașcu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: T Roman
Universitatea “Al. I. Cuza” Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi -specializare Markting-

Cuprins

  1. 1. Motivatie. 3
  2. 2. Descrierea Produsului.4
  3. 3. Piata tinta. Descrierea consumatorilor si a concurentilor. 6
  4. 4. Previziuni ale vanzarilor.8
  5. 5. Amplasarea spatiului de productie.10
  6. 6. Achizitii in afara productiei.10
  7. 7. Descrierea fluxului tehnologic.11
  8. 8. Determinarea necesarului de utilaje.24
  9. 9. Determinarea necesarului de materii prime si materiale.26
  10. 10. Achizitie materii prime si materiale.30
  11. 11. Determinarea necesarului de personal.37
  12. 12. Determinarea costului de productie.38
  13. 13. Calculul productiei critice si al cifrei de afaceri critice.46
  14. 14. Concluzii.48

Extras din proiect

Motivatie

Tara a Tarilor Romanesti, Vrancea este - scria Gh. Istrate "un talger de aur in care Dumnezeu insusi s-a asezat spre a da configuratie unui taram privilegiat". In aceasta regiune viile cunosc o mare raspandire. vii . cat vezi cu ochii - este o fascinanta opera creata de Dumnezeu si desavarsita de oameni harnici si priceputi, instaurand o noua dinastie - cea a vitei de vie. Intr-adevar Romania se bucura de rodul unor renumite podgorii care au facut-o cunoscuta dincolo de granite, iar podgoreanul roman este depozitarul unor traditii milenare transmise cu fidelitate urmasilor.

Vinul este un produs pe cat de complex pe atat de fascinant, obtinut prin fermentatia alcoolica a strugurilor.El este fara indoiala de nelipsit ocaziilor si aniversarilor.

Fiind nascut in regiunea viticola Panciu – Vrancea, mi-am dorit de mic sa am propria mea firma de vin. Pasiunea aceasta mi-a fost insuflata de tatal meu care ma lua cu el de fiecare data la vie si imi explica toate etapele necesare transformarii strugurilor in vin. Acest proiect vine in ajutorul realizarii visului meu de mic.

Fascinat fiind de hrubele lui Stefan Cel Mare, am decis ca produsul inovativ al firmei mele sa fie vinul cu aroma de scortisoara.

Descrierea Produsului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind foarte important din cele mai vechi timpuri in viata oamenilor atat sub forma elementelor integrate in ritualul religios, cat si ca obiect principal ocupational, ca mijloc de existenta, si evident ca aliment si mai ales ca licoare pentru “desfatarea spiritului”. Totodata trebuie mentionat faptul ca vinul a fost folosit ca produs alimentar curativ, cu efecte benefice asupra organismului si chiar cu rezultate foarte bune in tratarea unor boli cardiace si ale sistemului circulator.

Vinul este mult mai mult decat o bautura alcoolizata, vinul naste pasiuni, aduna laolalta milioane de oameni, pasionati din toate colturile lumii, influenteaza economiile celor mai puternice state ale lumii si infierbanta mintea si mai ales conturile bancare ale colectionarilor, dispusi sa plateasca oricat este nevoie pentru o “comoara” scoasa din cele mai renumite crame sau din pivnitele altor colectionari.

- Un scurt istoric despre aparitia vinului-

Vinul (din latina:vinum „viţă”) este o băutură obţinută exclusiv prin fermentaţia alcoolica totală sau parţială a strugurilor proaspeţi, zdrobiţi sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisă. Singura aromatizare acceptată este cea datorată contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor în care se păstrează.

Pana in prezent nu a fost stabilita originea exacta a vinului, insa exista teorii sustinute de dovezi arheologice conform carora vinul a fost pentru prima oara facut in regiunea pe care se afla acum Georgia ( tara Caucaziana aflata in Eurasia – regiune aflata intre Estul Europei si Vestul Asiei ) in anul 6000 I.C. De altfel aparitia vinului este legata de zonele in care cresc stuguri salbatici - o regiune vasta aflata intre Africa de Nord si Asia centrala si de Sud.

In ceea ce priveste istoria mai moderna a vinului parerile specialistilor converg catre ideea ca primele podgorii “domestice” si bineinteles primele vinuri facute din strugurii acestora au aparut in Egipt acum aprox. 6500 de ani si mai apoi in Grecia, Imperiul Roman si China.

Imperiul Roman a avut o contributie majora la dezvoltarea viticulturii si oenologiei, romanii au inclus in dieta lor vinul, lucru care a determinat aparitia si dezvoltarea industriei vinului. Odata cu extinderea imperiului productia vinului a luat amploare si in provinciile romane care au devenit, practic competitorii Romei pe piata vinurilor. Tocmai aceasta competitie a determinat trasarea si consolidarea regiunilor viticole din vestul Europei. Practic cele mai importante regiuni viticole din Franta si Spania, din prezent au fost infiintate de romani.

O contributie majora la dezvoltarea si raspandirea productiei de vin a avut-o biserica catolica si calugarii misionari care si-au dedicat mult din timpul lor studiului metodelor de crestere a strugurilor si de productie a vinului.

In prezent principalele tari producatoare de vin sunt Franta, Italia, Spania, Statele Unite, Argentina si mai nou Australia si Canada. Trebuie mentionata in aceasta lista si China care in mod surprinzator are o istorie in productia de vin ce incepe din secolul 16 I.Hr. si care are regiuni viticole vaste si cu struguri de buna calitate.

In Franta, istoria vinului incepe cu un influx de vase comerciale ce au adus cu ele nu doar vinuri ci si crescatori de vinuri ce emigrau in aceasta parte a Europei . Primele importuri de vinuri in Franta s-au realizat in sec 6 IHr. Interesul pentru vin s-a dezvoltat treptat in Galia ( Franta) si destul de greu, in special din cauza reticientei Italiei in fata unei posibile concurente. Cu toate acestea manastirile din Franta au cultivat vita de vie si au produs vin in continuare contribuind decisiv, mai ales in sec 12 la revitalizarea industriei din Franta si la dezvoltarea regiunilor renumite franceze cum ar fi: Bordeaux, Burgundia , Valea Rhon-ului.

O transformare esentiala a podgoriilor renumite s-a produs in anii 1800 cand viile din vestul Europei au fost devastate dephylloxera, daunator specific vitelor de vie, originar din America de Nord. Multe podgorii, pana atunci renumite, au fost distruse integral, ramanand doar cele bune, acesta fiind dealtfel efectul pozitiv de selectie naturala ce a dus la imbunatatirea rezultatelor in productia de vin.

In anii 1882-1884, intr-un moment in care vinurile romanesti erau foarte bine cotate in Europa fiind la fel de apreciate ca vinurile de Tokay, Bourgogne, Rhein epidemia filoxerei a lovit distrugator si culturile Romanesti de vita de vie. In decurs de 12 ani, podgoriile au fost decimate.

Dupa eforturi uriase ale viticultorilor, Romania a reusit sa-si refaca soiurile autohtone si sa aclimatizeze alte soiuri aduse mai ales din Franta.

Revnind la produsul meu, vinul cu aroma de scortisoara trebuie vreau sa precizez ca este un produs inovativ, pe care mi l-am dorit dintotdeauna sa il produc.

S.C. VIN DE PANCIU S.R.L. are ca obiect de activitate fabricarea şi comercializarea vinului si a altor băuturi nedistilate, obţinute prin fermentare.

Noul produs, vinul cu aroma de scortisoara, face diferenta prin aroma usoara de scortisoara care ii ofera un gust unic.Aceasta aroma este noua atat pe piata nationala, cat si internationala.

Gama sortimentala a firmei S.C. VIN DE PANCIU S.R.L. este compusa din:

* Vinuri obinute prin metoda traditionala;

* Vin obtinut prin metoda traditionala cu aroma de scortisoara.

La elaborarea vinului cu aroma de scortisoara se va folosi un vin de o calitatea aleasa, din mai multe soiuri: Feteasca Alba(30%), Feteasca Regala(50%), Feteasca Neagra(20%) si evident scortisoara .

Vinul, va fi imbuteliat in butelii de sticla de 75cl, care sa reziste la o presiune de 7-8 atmosfere, se va eticheta cu eticheta şi contaeticheta autocolante, iar impachetarea se va face in cutii de carton in care incap 6 sticle.

Preview document

Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 1
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 2
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 3
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 4
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 5
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 6
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 7
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 8
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 9
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 10
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 11
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 12
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 13
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 14
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 15
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 16
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 17
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 18
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 19
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 20
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 21
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 22
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 23
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 24
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 25
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 26
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 27
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 28
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 29
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 30
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 31
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 32
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 33
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 34
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 35
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 36
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 37
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 38
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 39
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 40
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 41
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 42
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 43
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 44
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 45
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 46
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 47
Achiziții - vin cu scorțișoară - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • Achizitii - Vin cu Scortisoara.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect achiziții - produs pizza

Produsul. Motivatia alegerii produsului. Motivul care sta la baza alegerii acestui produs este un proiect pe care am dorit sa-l initiem în...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?