Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 56 în total
Cuvinte : 32547
Mărime: 129.01KB (arhivat)
Publicat de: Stancu Păduraru
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. I. PARTICULARITĂŢI ALE PROCESULUI DE DISTRIBUŢIE ÎN CADRUL ACTIVITĂŢII DE MARKETING A FIRMEI
  2. 1.1. Conceptul de distribuţie şi rolul său în cadrul mixului de marketing
  3. 1.1.1. Definirea conceptului de distribuţie
  4. 1.1.2. Rolul distribuţiei
  5. 1.1.3. Locul distribuţiei în mixul de marketing
  6. 1.2. Canalele de distribuţie
  7. 1.2.1. Participanţii la procesul de distribuţie
  8. 1.2.2. Dimensiunile canalului de distribuţie
  9. 1.2.3. Categorii de canale de distribuţie
  10. 1.3. Sistemul logistic
  11. 1.3.1. Distribuţia fizică, logistica şi lanţul de aprovizionare
  12. 1.3.2. Structura sistemului logistic
  13. II. COMERŢUL – RAMURĂ DE BAZĂ ÎN CADRUL ECONOMIEI UNEI ŢĂRI
  14. 2.1. Comerţul: definire, conţinut, funcţii
  15. 2.1.1. Conţinutul activităţii de comerţ
  16. 2.1.2. Funcţiile comerţului
  17. 2.2. Comerciantul
  18. 2.2.1. Definirea noţiunii de comerciant
  19. 2.2.2. Obligaţiile şi prerogativele comerciantului
  20. 2.2.2.1. Obligaţiile comerciantului
  21. 2.2.2.2. Prerogativele comerciantului
  22. 2.3. Forme de comerţ
  23. 2.3.1. Comerţul cu ridicata
  24. 2.3.1.1. Conţinutul activităţii de comerţ cu ridicata
  25. 2.3.1.2. Rolul economic al comerţului cu ridicata
  26. 2.3.1.3. Funcţiile comerţului cu ridicata
  27. 2.3.1.4. Tipologia şi caracteristicile angrosiştilor
  28. 2.3.2. Comerţul cu amănuntul
  29. 2.3.2.1. Conţinutul activităţii, rolul economic şi funcţiile comerţului cu amănuntul
  30. 2.3.2.2. Structura formelor de vânzare utilizate în comerţul cu amănuntul
  31. 2.3.2.3. Tipologia şi caracteristicile detailiştilor
  32. 3. ANALIZA ACTIVITĂŢILOR DE DISTRIBUŢIE ŞI COMERCIALIZARE A PRODUSELOR LA S.C. ARCHIMINA S.R.L.
  33. 3.1. Date generale privind societatea
  34. 3.2. Domeniul de activitate al firmei
  35. 3.3. Organizarea şi administrarea firmei
  36. 3.3.1. Organigrama societăţii
  37. 3.3.2. Resursele umane ale firmei
  38. 3.3.3. Departamentele, filialele şi punctele de lucru din cadrul societăţii
  39. 3.3.4. Istoricul activităţii
  40. 3.3.5. Rezultatele economico – financiare ale firmei
  41. 3.4. Activitatea de producţie
  42. 3.5. Activitatea de import
  43. 3.6. Activitatea de distribuţie
  44. 3.7. Activitatea comercială la S.C. ARCHIMINA S.R.L.
  45. 3.7.1. Sortimente de produse comercializate
  46. 3.7.2. Furnizorii şi clienţii societăţii
  47. 3.7.3. Concurenţa societăţii
  48. 3.7.4. Analiza activităţii comerciale a S.C. ARCHIMINA S.R.L.
  49. 3.7.4.1. Comercializarea vopselelor alchidice
  50. 3.7.4.2. Comercializarea vopselelor lavabile
  51. 3.7.4.3. Comercializarea coloranţilor
  52. 3.7.4.4. Comercializarea chiturilor
  53. 3.7.4.5. Comercializarea adezivilor
  54. 3.7.4.6. Comercializarea accesoriilor de zugrăvit
  55. 3.7.4.7. Comercializarea materialelor abrazive
  56. 3.7.4.8. Comercializarea materialelor de construcţii
  57. 4. CONCLUZII ŞI PROPUNERI
  58. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

I. PARTICULARITĂŢI ALE PROCESULUI DE DISTRIBUŢIE ÎN CADRUL ACTIVITĂŢII DE MARKETING A FIRMEI

1.1. Conceptul de distribuţie şi rolul său în cadrul mixului de marketing

1.1.1. Definirea conceptului de distribuţie

Conceptul de distribuţie se referă, mai întâi, la traseul pe care îl parcurg mărfurile pe piaţă, până ajung la consumatori; producătorul, intermediarii şi consumatorul – participanţi la deplasarea succesivă a mărfurilor de-a lungul acestui traseu – alcătuiesc ceea ce în terminologia marketingului se numeşte „canal de distribuţie”. Conceptul analizat se referă apoi la ansamblul operaţiunilor (vânzare, cumpărare, consignaţie) prin care se realizează transferul drepturilor de proprietate asupra mărfurilor de la un agent de piaţă la altul, până la intrarea lor definitivă în sfera consumului. El include, totodată, lanţul proceselor operative la care sunt supuse mărfurile în traseul lor spre consumator, respectiv distribuţia fizică a mărfurilor. Noţiunea de distribuţie se mai referă, în sfârşit, la aparatul tehnic – reţeaua de unităţi, dotări, personal – care realizează asemenea procese şi operaţiuni.

De asemenea, se referă, în esenţă, la circuitul fizic şi economic al mărfurilor, la sistemul de relaţii ce intervin între agenţii de piaţă, la activităţile unei mase largi şi eterogene de unităţi, aparţinând mai multor profiluri economice. Obiectul activităţii de distribuţie îl formează mărfurile (bunuri si servicii), fluxul lor neîntrerupt de la producător până la consumator. Deplasarea mărfurilor până la consumatorul final este însoţită, precedată sau urmată şi de alte fluxuri importante, care îi conectează pe participanţii la procesul de ansamblu al distribuţiei, si anume: fluxul negocierilor, al tranzacţiilor (tratativelor) de piaţă; fluxul titlului de proprietate, respectiv transferul lui succesiv cu fiecare operaţiune de vânzare-cumpărare a produsului; fluxul informaţional, constând în circulaţia în ambele sensuri a informaţiilor (evidenţe, statistici) referitoare la dimensiunile, structura, modalităţile de desfăşurare a activităţilor de distribuţie, rezultatele economico-financiare ale acestora; fluxul promoţional, cuprinzând mesajele şi informaţiile adresate pieţei, cumpărătorului potenţial, care preced sau însoţesc fluxul produsului, pregătind realizarea lui.

Dacă acestor fluxuri li se mai adaugă fluxurile, în ambele sensuri, ale finanţării şi riscului, precum şi fluxurile de la consumator la producător, ale comenzilor şi plăţilor (decontărilor) se conturează ansamblul şi configuraţia relaţiilor care se stabilesc între agenţii de piaţă în procesul de distribuţie.

În privinţa participanţilor la procesul distribuţiei, structura acesteia este extrem de eterogenă. Deoarece funcţionează în secvenţe diferite ale procesului de distribuţie, participanţii au roluri, preocupări şi interese specifice, desfăşurând activităţi variate ca profil, amploare, complexitate, forma de organizare, etc.

Distribuţia reprezintă ansamblul mijloacelor şi operaţiunilor prin care bunurile şi serviciile realizate sunt puse la dispoziţia utilizatorilor sau consumatorilor finali. Operaţiunile de distribuţie se grupează în două categorii: distribuţia comercială şi distribuţia fizică.

Distribuţia comercială constă în transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor şi serviciilor de la producător la consumator. Distribuţia comercială poate fi realizată atât de către producători cât şi de către intermediari. Intermediarii pot fi distribuitori angrosişti şi distribuitori detailişti.

Distribuţia fizică cuprinde toate activităţile prin care bunurile şi serviciile sunt puse la dispoziţia consumatorilor (transport, stocare, calibrare, sortare, etc.).

Întreprinderile care realizează distribuţia unui produs efectuează mai multe tipuri de operaţiuni care generează costuri care variază în funcţie de diverşi factori:

• volumul mărfurilor transportate

• valoarea mărfurilor stocate

• perioada de stocare

• distanţa dintre locul în care se realizează produsul şi localizarea geografică a pieţei de consum

Utilizarea distribuitorilor este explicată prin următoarele motive:

• distribuitorul contribuie la reducerea numărului de tranzacţii dintre producători si consumatori;

• distribuitorii oferă cel mai bun asortiment. Gama sortimentală oferită de către producător este condiţionată de omogenitatea tehnică a fabricaţiei, de utilizarea materiilor prime, de tehnologie, în timp ce asortimentul oferit de distribuitori poate fi adaptat caracteristicilor cererii;

• distribuitorii pot oferi cele mai bune servicii. Aceştia asigură consumatorilor utilitatea de loc şi le oferă produsul şi serviciile post-vânzare în cel mai scurt timp

Alături de funcţiile îndeplinite de distribuitori, este important să se precizeze şi serviciile anexe pe care le asigură.

Serviciile oferite de către distribuitori pot fi: existenţa unor case de marcat în număr suficient, servicii post-vânzare, cabine pentru probe, parcare, cărucioare disponibile la intrare, personal pentru consiliere, birouri de informaţii, servicii de alimentaţie publică, activităţi promoţionale, ambianţă plăcută, posibilitatea de achitare a mărfurilor prin intermediul creditelor bancare, transport gratuit la domiciliu, etc.

1.1.2. Rolul distribuţiei

Prin poziţia pe care o ocupă în ansamblul proceselor economice – ca activitate de intermediere între producător şi consumator – distribuţia îndeplineşte un rol economic şi social important. Prin intermediul distribuţiei, se finalizează activitatea economică a întreprinderilor şi se încheie ciclul economic al produselor. Întreprinderea producătoare / comercială redobândeşte în formă bănească resursele investite în producerea / comercializarea produselor, împreună cu un profit pentru activitatea desfăşurată iar consumatorul / utilizatorul intră în posesia bunurilor necesare.

În economia modernă, producţia şi consumul nu mai sunt practic posibile fără prezenţa distribuţiei. Cât de importantă este această prezenţă, rezultă din examinarea legăturii realizate de distribuţie între producţie şi consum, atât pe plan spaţial, cât şi temporal. Sub raport spaţial, distribuţia pune în contact centrele de producţie cu cele de consum, aflate, uneori, la distanţe apreciabile, conectează la circuitul economic naţional şi internaţional diferitele zone, cu profilul lor specific în ceea ce priveşte producţia şi consumul. Abordată pe plan temporal, distribuţia apare ca un regulator între producţie şi consum, sprijinind desfăşurarea lor specifică – concentrată temporal, sezonieră sau uniformă – şi amortizând efectele nesincronizării lor.

În realizarea legăturii dintre producător şi consumator, contribuţia intermediarilor nu se limitează la un rol pasiv. Operatorii specializaţi în desfăşurarea activităţii comerciale au capacitatea de a informa şi influenţa atât pe producător, cât şi pe consumator, sporind şansele vânzării produselor şi satisfacerii cerinţelor de consum.

Dezvoltarea cererii consumatorilor individuali şi organizaţionali, creşterea exigenţelor acestora, precum şi diversificarea ofertei de bunuri şi servicii, vor conduce la apariţia unor formule de distribuţie, a unor noi metode şi tehnologii comerciale. În România, devin tot mai vizibile preocupările de promovare a formulelor şi metodelor de distribuţie moderne, în special în domeniul bunurilor de consum. Un exemplu semnificativ este constituirea in anul 1996 a Comitetului Român al Distribuţiei, organizaţie afiliată la binecunoscuta asociaţie AIDA (în anul 1998, la Bucureşti a fost organizat congresul internaţional al AIDA, cu participarea directă a Comitetului Român al Distribuţiei), cu sediul la Bruxelles, şi care reuneşte numeroşi specialişti români interesaţi de cele mai noi aspecte conceptuale şi pragmatice din aria distribuţiei.

Preview document

Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 1
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 2
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 3
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 4
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 5
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 6
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 7
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 8
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 9
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 10
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 11
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 12
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 13
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 14
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 15
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 16
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 17
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 18
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 19
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 20
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 21
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 22
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 23
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 24
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 25
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 26
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 27
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 28
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 29
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 30
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 31
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 32
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 33
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 34
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 35
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 36
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 37
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 38
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 39
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 40
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 41
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 42
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 43
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 44
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 45
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 46
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 47
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 48
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 49
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 50
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 51
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 52
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 53
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 54
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 55
Analiza activităților de distribuție și comercializare a produselor la SC Archimina SRL - Pagina 56

Conținut arhivă zip

  • Analiza Activitatilor de Distributie si Comercializare a Produselor la SC Archimina SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Politica de distribuție a produselor la SC Napochim SA

Introducere.5 INTRODUCERE 1. Problematica abordatǎ Nici o organizaţie mare sau micǎ, cu scop lucrativ sau nelucrativ, din sectorul producţiei...

Politica de produs și de distribuție la SC Radic Star

INTRODUCERE Schimbările profunde care s-au produs în ultima perioadă, au deteriorat structuri şi mentalităţi, atitudini şi comportamente. În acest...

Fundamentarea strategiilor de distribuție

INTRODUCERE Intermediarul nu este o simpla veriga a unui lant conceput de catre un producator, ci mai degraba un debuseu independent,...

Politica de Distribuție a Companiei JT Internațional

INTRODUCERE În urma unei scurte analize a societăţii contemporate se poate remarca foarte uşor dependenţa din ce în ce mai accentuată a tuturor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?