Analiza calității autoturismelor

Proiect
8.2/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 77 în total
Cuvinte : 37800
Mărime: 4.18MB (arhivat)
Publicat de: Liviu Manea
Puncte necesare: 13
Lucrare de 76 de pagini bine documentata cu aspect comercial. A obtinut nota 9

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. INTRODUCERE 1
  3. CAPITOLUL 1. INTRODUCERE ÎN STUDIUL AUTOMOBILELOR 3
  4. 1.1. Istoria industriei automobilelor 3
  5. 1.2. Evolutia automobilului în lume si în România 10
  6. CAPITOLUL 2. PROBLEME DE BAZA ALE CALITATII PRODUSELOR 12
  7. 2.1. Calitatea, notiune concreta, complexa, dinamica 12
  8. 2.2. Caracteristici de calitate 15
  9. 2.3. Standarde, norme, reglementari privind calitatea 17
  10. 2.4. Indicatorii de caracterizare a nivelului calitatii 18
  11. 2.5. Calitatea pe circuitul economic 24
  12. CAPITOLUL 3. METODE SI TEHNICI DE MASURARE A NIVELULUI CALITATII 29
  13. 3.1. Calitatea pe circuitul productie - consum 29
  14. 3.2. Necesitatea si rolul controlului calitatii. 32
  15. 3. 3. Etape ale controlului corespunzatoare fiecarei etape a calitatii si obiectivele acestora 33
  16. 3.4. Metode, tehnici de control, planul de control al calitatii 34
  17. 3.5. Activitatea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor în domeniul supravegherii pietei apreciata de Comisia Europeana 34
  18. CAPITOLUL 4. NOTIUNI PRIVIND AUTOTURISMELE 42
  19. 4.1. Constructia autoturismelor 42
  20. 4.2. Caracteristicile autoturismelor 48
  21. 4.3. Clasificarea caracteristicilor generale de calitate ale autoturismelor 51
  22. CAPITOLUL 5. COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI 53
  23. 5.1. Conceptul de comportament 53
  24. 5.2. Procesele elementare ale comportamentului consumatorului 54
  25. 5.3. Caracteristicile individuale ale consumatorului 57
  26. 5.4. Mediul consumatorului 59
  27. 5.5. Tipologia comportamentelor consumatorilor 61
  28. Capitolul 6. STUDIU DE CAZ – SC Auto Schunn SRL 63
  29. 6.1. Scurta prezentare a câtorva autoturisme 63
  30. 6.2. Prezentarea firmei 70
  31. CONCLUZII SI PROPUNERI 77
  32. BIBLIOGRAFIE 81

Extras din proiect

transport de persoane si marfa se datoreaza vitezei si independentei pe care o permit. Însa aceasta popularitate a adus la supraîncarcarea traficului si la poluare.

Peste 60 de milioane de automobile sunt produse în lume în fiecare an. Majoritatea au patru roti si un motor cu ardere interna de tip piston, racit cu apa, alimentat cu gazolina/benzina sau cu motorina. Din nefericire, arderea combustibililor fosili de catre autoturisme la o scara atât de larga provoaca o grava poluare a aerului si poluare fonica, iar drumurile ocupa terenuri valoroase. Automobilele sunt responsabile pentru aproape 25% din emisiunile de dioxid de carbon din lume. Dioxidul de carbon gazos contribuie foarte mult la încalzirea globala. Fabricantii precum si soferii devin din ce în ce mai constienti de efectul negativ al motorului cu ardere interna, ceea ce are ca rezultat faptul ca constructia de automobile este constant îmbunatatita, pentru a produce autoturisme mai eficiente si mai sigure din punct de vedere ecologic.

Primul automobil a fost construit în urma cu peste o suta de ani, de Gottlieb Daimler si Karl Benz. În ciuda cercetarilor, dezvoltarilor si reconstructiilor, constructia generala a automobilelor s-a schimbat foarte putin, desi în realitate povestea este putin diferita. Criza de combustibil pronuntat mai ales în anii 1970 a dus la experimente cu masini cu baterie, motoare Diesel, masini cu gaz sau cu energie solara si masini hibride, care utilizeaza atât energie electrica (în orase) cât si gazolina/benzina (în calatorii mai lungi). Alte inovatii care economiseau combustibil erau injectia de combustibil, reducând cu pâna la 20% consumul de gazolina/benzina, reducerea greutatii corpului masinii prin utilizarea aluminiului si a materialelor plastice; constructia aerodinamica a corpului masinii cu o rezistenta redusa a aerului. Desi o masina medie din SUA facea mai putin de 43 km cu 3-3,5 l de gazolina/benzina în 1995, în acelasi an Greenpeace a produs un autoturism ce parcurge peste 100 Km cu 3-3,5 l.

O inovatie importanta a introdus convertoare catalitice pentru a oxida gazele de esapament. S-au dezvoltat si microprocesoare pentru masurarea temperaturii, vitezei motorului, presiunii si continutul de oxigen si de dioxid de carbon a gazelor de esapament si reajustarea motorului în functie de acesti factori. În 1992, General Motors si Ford si-au unit fortele pentru a dezvolta un acumulator pentru propulsia autovehiculelor nepoluante.

S-au alocat 130 milioane dolari pentru cercetari în proiectul de patru ani, aceeasi suma adaugând Departamentul de Energie al SUA.

Astazi, o masina tipica de familie are o constructie metalica a corpului în care panourile, întarite adecvat, sustin solicitarile drumului prin suspensii anterioare si posterioare independente, cu scaune asezate pe distanta dintre axe pentru confort. Este de obicei actionata de un motor cu benzina, un carburator amestecând benzina cu aerul pentru introducerea în cilindrii motorului (de obicei 4 sau 6), iar motorul este de obicei racit cu apa.

De la motor energia se transmite printr-un ambreaj la o cutie de viteze cu 4 sau 5 viteze. Prin ambreaj soferul întrerupe legatura între motor si cutia de viteze în timp ce schimba viteza. De acolo, la o masina cu motor în fata si cu tractiune pe rotile din spate energia actioneaza un arbore de transmisie conectat la angrenajul diferential, care antreneaza rotile din spate. Masina cu motorul în fata si antrenare prin rotile din fata are ambreajul, cutia de viteze si tractiunea finala încorporate în unitatea motorului. Tot mai multe masini performante au tractiune pe patru roti conferind o foarte buna tinuta de drum în conditii umede si de înghet. Constructia aerodinamica si spoilerele îmbunatatesc si ele tinuta de drum. Motoarele Diesel de înalta performanta s-au raspândit în rândul autoturismelor particulare.

S-au facut mai multi pasi pentru a reduce traficul în orase. Pentru a descuraja oamenii sa-si lase masinile în zone interzise parcarii, unele autoritati au o politica de blocare a rotilor. Se monteaza cleme speciale pe rotile masinilor parcate neregulamentar, iar soferii trebuie sa plateasca pentru înlaturarea lor, pentru deblocare asteptându-se un timp îndelungat. Alti soferi considera însa sa riste si se parcheaza ilegal pentru un timp scurt. Însa prin montarea clemelor masinile ramân adesea pe loc un timp îndelungat, sporind problema drumurilor supraîncarcate. Alta solutie este ca autoritatile sa transporte autovehiculele ilegal parcate la un depozit de masini, unde proprietarii trebuie sa plateasca pentru a le recupera. Circulatia dintr-o zona poate fi eliminata blocând-o în fata autovehiculelor, transformând-o în zona pentru pietoni, în timp ce proeminentele “calmeaza” traficul, incetinindu-L pentru ca drumurile sa fie mai sigure.

Semafoarele de circulatie la intersectii previn accidentele, permitând curgerea traficului pe o singura directie în acelasi timp. Asemenea lumini pot fi controlate de contacte acoperite cu cauciuc, actionate de autovehicule pe masura ce se aproprie de intersectii. Adesea pietonii pot opri traficul prin butoane pentru a trece drumul în siguranta. Dar sistemele moderne de lumini în circulatie fac mai mult decât sa previna accidentele. Desi functioneaza prin oprirea traficului, sistemele de control sunt concepute astfel încât sa întrerupa cât mai putin fluxul circulatiei, pentru a evita aglomerarea. Acesta se obtine prin utilizarea unui sistem computerizat pentru a lega succesiunea de schimbari ale semnului de la o intersectie cu cele de la urmatoarea. S-ar putea ca un automobilist sa astepte la un set de lumini, dar conducând cu o viteza corespunzatoare, masina ar trebui sa ajunga la semafoarele urmatoare când acestea sunt pe verde. S-a demonstrat ca sistemele computerizate de control al circulatiei au redus timpul deplasarilor cu aproape 20%. De asemenea, s-a redus consumul de combustibil deoarece soferii pot mentine motoarele la o turatie redusa si constanta. Când traficul era redus, condusul era o placere dar aglomerarile pe unele trasee o fac în prezent extrem de stresanta pentru multi soferi. Iar stresul poate cauza accidente.

Constructorii de masini moderne încearca sa reduca acest stres facându-l pe sofer sa se simta în siguranta si cu control absolut asupra autovehiculului. Scaunele sunt confortabile, capul soferului este rezemat si un sistem eficient de suspensie amortizeaza gropile si proeminentele, calatoria fiind linistita chiar si pe terenuri accidentate. Izolarea fonica a interiorului masinii reduce zgomotul provocat de vânt si de roti, si un sistem de încalzire/ventilatie si o conditionare constanta a aerului pastreaza o temperatura placuta. Senzori electronici monitorizeaza performanta motorului, pentru a confirma ca totul este în ordine sau sa atraga atentia asupra posibilelor defectiunii. Sistemele complet automate la unele autovehicule pot chiar sa preia controlul autovehiculului, mentinând o viteza prestabilita.

Deoarece masinile sunt acum mult mai usoare, energia lor cinetica este mai mica la orice viteza. Deoarece energia care provoaca daune într-o ciocnire este mai mica, siguranta este îmbunatatita. Fata si spatele autovehiculelor sunt adesea construite astfel încât sa se sifoneze într-o tamponare, absorbind o mare parte din energie. Iar centurile de siguranta, scaunele pentru copii, pernele de aer si barele de impact lateral previn zdrobirea calatorilor sau azvârlirea lor prin parbriz. Ciocnirile pot fi evitate prin utilizarea sistemelor de frânare antiblocare (ABS) si a sistemelor de prelucrare a imaginii. Campaniile pentru prevenirea condusului (ilegal) în stare de ebrietate si testele aleatorii de respiratie ajuta la sporirea sigurantei în conducere.

Preview document

Analiza calității autoturismelor - Pagina 1
Analiza calității autoturismelor - Pagina 2
Analiza calității autoturismelor - Pagina 3
Analiza calității autoturismelor - Pagina 4
Analiza calității autoturismelor - Pagina 5
Analiza calității autoturismelor - Pagina 6
Analiza calității autoturismelor - Pagina 7
Analiza calității autoturismelor - Pagina 8
Analiza calității autoturismelor - Pagina 9
Analiza calității autoturismelor - Pagina 10
Analiza calității autoturismelor - Pagina 11
Analiza calității autoturismelor - Pagina 12
Analiza calității autoturismelor - Pagina 13
Analiza calității autoturismelor - Pagina 14
Analiza calității autoturismelor - Pagina 15
Analiza calității autoturismelor - Pagina 16
Analiza calității autoturismelor - Pagina 17
Analiza calității autoturismelor - Pagina 18
Analiza calității autoturismelor - Pagina 19
Analiza calității autoturismelor - Pagina 20
Analiza calității autoturismelor - Pagina 21
Analiza calității autoturismelor - Pagina 22
Analiza calității autoturismelor - Pagina 23
Analiza calității autoturismelor - Pagina 24
Analiza calității autoturismelor - Pagina 25
Analiza calității autoturismelor - Pagina 26
Analiza calității autoturismelor - Pagina 27
Analiza calității autoturismelor - Pagina 28
Analiza calității autoturismelor - Pagina 29
Analiza calității autoturismelor - Pagina 30
Analiza calității autoturismelor - Pagina 31
Analiza calității autoturismelor - Pagina 32
Analiza calității autoturismelor - Pagina 33
Analiza calității autoturismelor - Pagina 34
Analiza calității autoturismelor - Pagina 35
Analiza calității autoturismelor - Pagina 36
Analiza calității autoturismelor - Pagina 37
Analiza calității autoturismelor - Pagina 38
Analiza calității autoturismelor - Pagina 39
Analiza calității autoturismelor - Pagina 40
Analiza calității autoturismelor - Pagina 41
Analiza calității autoturismelor - Pagina 42
Analiza calității autoturismelor - Pagina 43
Analiza calității autoturismelor - Pagina 44
Analiza calității autoturismelor - Pagina 45
Analiza calității autoturismelor - Pagina 46
Analiza calității autoturismelor - Pagina 47
Analiza calității autoturismelor - Pagina 48
Analiza calității autoturismelor - Pagina 49
Analiza calității autoturismelor - Pagina 50
Analiza calității autoturismelor - Pagina 51
Analiza calității autoturismelor - Pagina 52
Analiza calității autoturismelor - Pagina 53
Analiza calității autoturismelor - Pagina 54
Analiza calității autoturismelor - Pagina 55
Analiza calității autoturismelor - Pagina 56
Analiza calității autoturismelor - Pagina 57
Analiza calității autoturismelor - Pagina 58
Analiza calității autoturismelor - Pagina 59
Analiza calității autoturismelor - Pagina 60
Analiza calității autoturismelor - Pagina 61
Analiza calității autoturismelor - Pagina 62
Analiza calității autoturismelor - Pagina 63
Analiza calității autoturismelor - Pagina 64
Analiza calității autoturismelor - Pagina 65
Analiza calității autoturismelor - Pagina 66
Analiza calității autoturismelor - Pagina 67
Analiza calității autoturismelor - Pagina 68
Analiza calității autoturismelor - Pagina 69
Analiza calității autoturismelor - Pagina 70
Analiza calității autoturismelor - Pagina 71
Analiza calității autoturismelor - Pagina 72
Analiza calității autoturismelor - Pagina 73
Analiza calității autoturismelor - Pagina 74
Analiza calității autoturismelor - Pagina 75
Analiza calității autoturismelor - Pagina 76
Analiza calității autoturismelor - Pagina 77

Conținut arhivă zip

  • Analiza Calitatii Autoturismelor
    • Analiza calitatii autoturismelor.doc
    • Cuprins Analiza cali auto.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul calității totale cu aplicație în serviciile bancare

Managementul calitatii reprezinta un ansamblu de activitati având ca scop realizarea unor obiective, prin utilizarea optima a resurselor. Acest...

Lucrare licență - Publicitatea online

CAPITOLUL 1. PUBLICITATEA : SUFLETUL COMERTULUI 1.1. ISTORIA PUBLICITATII Publicitatea este, fara indoiala, aproape la fel de veche ca si...

Studiul Sortimentelor Produselor de Parfumerie

Din cele mai vechi timpuri, folosirea cosmeticelor s-a interferat cu dezvoltarea sociala a omului. Primul utilizator de vopsele pentru fata si corp...

Comportamentul consumatorului de servicii turistice

Lucrarea de licenta titlul„Studiul privind procesul decizional al consumatorului de servicii turistice”are ca scop principal tratarea unei problem...

Posibilitățile de îmbunătățire a calității produselor la SC Cord SA Buzău

INTRODUCERE - „ CURSA PENTRU CALITATE ” Calitatea a devenit un cuvânt magic în anii '80, după ce companiile japoneze au cucerit pieţele...

Analiza costurilor calității și non-calitătii la SC Metrom SA

1.Calitatea o noua dimensiune a afacerilor Scopul si obiectivele lucrarii În prezent foarte multi conducatori de întreprinderi asimileaza...

Marketing Agroturistic

1.1 Marketingul în turism Economia serviciilor, în care se încadreaza si activitatile de turism, constituie un sector productiv, care este...

Publicitatea și promovarea vânzărilor - Dacia Logan

Motivatie În alegerea produsului pentru care am realizat acest proiect, o influenta foarte puternica a avut-o faptul ca DACIA este cea mai...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a automobilelor premium

Capitolul 1 – Prezentarea generala a automobilelor Am ales ca tema a proiectului automobilele, deoarece aceasta categorie de produse este una...

Analiza comparativă a calității autoturismelor

Capitolul I. Introducere teoreticã privind analiza comparativã şi indicatorul complex al calitãţii Analiza comparativă se utilizează pentru...

Analiza comparativă a calității autoturismelor hatchback

Produsele ce fac obiectivul investigarii - Opel Corsa OPC - 1.6i 189CP 18.125 € Oriunde mergi cu Opel Corsa, arati bine la volan. Asta deoarece...

Demersul de ameliorare a procesului de achiziționare a unui automobil în leasing

Faza I Alegerea subiectului Leasing-ul este operatia economică prin care o parte, denumită locator/finantator, transmite pentru o perioadă...

Analiza comparativă a calității autoturismelor

Introducere: După încheierea primelor 3 trimestre din 2006, se poate concluziona că ne pregătim pentru un nou an record. Primele trei trimestre...

Analiza comparativă a caracteristicilor de calitate - autoturisme

I. INTRODUCERE Analiza comparativa a calitatii consta in aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a doua sau mai multe marfuri...

Analiza comparativă a calității mărfurilor

INTRODUCERE: Tema aleasa pentru acest proiect este “analiza comparativa a calitatii autoturismelor” pentru a pune in valoare calitatea si...

Analiză comparativă a calității autoturismelor - Daewoo, Skoda, Nissan, Opel și Peugeot

Când a implinit automobilul 100 de ani? La 29 ianuarie 1986, lumea a avut un prilej de sarbatoare cu totul deosebit: automobilul implinise 100 de...

Ai nevoie de altceva?