Analiza calitativa a brandului Cotnari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza calitativa a brandului Cotnari.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manolica Adriana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul I
Prezentarea Brandului 1
Capitolul II
Metoda asocierii mentale spontane 3
Capitolul III
Metoda portretului chinezesc 5
Concluzii 15
Bibliografie 16
Anexa.17

Extras din document

Capitolul I

Prezentarea brandului

Cotnari reprezinta o companie producatoare de bauturi alcoolice din Romania,infiinţată în anul 1948.Apoi s-a reinfiinţat în 2007 datorită noiilor plantaţii cu noi soiuri Busuioacă de Bohotin şi Fetească Neagră . Relieful podgoriei Cotnari este reprezentat îndeosebi prin Coasta Dealului Mare-Hârlău ,separa cele doua importante subunităţi

geomorfologice ale Podişului Moldovei de Nord: Podişul Sucevei şi Câmpia Moldovei.

Prin meșteșugul, vinului, vechi de peste 2000 de ani, tradiția, arta și voia bună strălucesc, din nou, laolaltă.

În timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al României, vinurile de Cotnari participă pentru primă dată la un concurs internațional, obținând distincţia supremă la Paris , Grasă de Cotnari 300 este cu certitudine o emblemă a rafinamentului elitelor pe care Moldova le-a dat României în toate domeniile.

Principalele mărci ale compaiei Cotnari sunt: Grasă de Cotnari, Frâncușa și Tamâioasă Românească (Busuioaca de Moldova). Aceste vinuri au primit o medalie de aur la Concursul Internațional de Vinuri , organizat de Monde Selection.

Motivele apariţiei Casei de Vinuri Cotnari: evoluţia cererii pe piaţa vinului şi dezvoltarea segmentului horecă de la nivelul mediu în sus, cu o creştere a servicilor oferite şi care solicită vinuri dedicate segmentului horecă.

Vinul Cotnari este cel mai premiat vin alb demisesc. Bogat în istorie, acest aur lichid poartă în el pe lângă lumina soarelui și bunătatea pământului și ceva din sufletul făurarului.

De-a lungul istoriei, colecționarea vinurilor valoroase a constituit o reală pasiune pentru o mulțime de oameni care apreciază vinul la adevărata lui valoare. Calitatea vinurilor cu denumire de origine controlată „Cotnari” este asigurată în primul rând de clima şi solul regiunii.

În cazul vinurilor cu denumire de origine controlată “COTNARI” măturate minim un an în

vase de stejar şi învechit în sticlă timp de cel puţin 4 ani, se poate utiliza la etichetare menţiunea

tradiţională Vin de vinotecă.

În cazul vinurilor cu denumire de origine controlată “COTNARI”, care sunt scoase la

comercializare înainte de sfârşitul anului în care au fost produse, se poate utiliza la etichetare

menţiunea tradiţională Vin tânăr.

Societatea vini-viticola Cotnari SA din judetul Iaşi se clasează pe locul 8 in topul celor mai puternice 50 de branduri romaneşti şi este pe cea mai înaltă poziţie ocupată de un producator de vinuri. Inspirat a fost cel care i-a dat numele acestui soi, concentrând în el corpolenţă rubensiană, echilibrul perfect dintre dulceaţa naturală acumulată din belşug şi volumele de alcool, explozia de arome delicate de miere, flori de tei şi pere, o culoare superbă galbenă ce poate vira de reflexele verzui ale tinereţii, la cele aurii ale deplinei maturităţi.

Capitolul II

Metoda asocierii mentale spontane

Testul de asociere mentale spontana reprezintă o tehnică care oferă psibilitatea de a aprecia şi de a vedea care este viziunea intervievariilor asupra brandului sau produsului studiat.Astfel,intervievarilor li se cere să realizeze o asociere verbală,redată printr-un cuvînt sau o îmbinare de cuvinte printr-o notiune introdusă: brandul COTNARI.Studenţii trebuie să facă acest lucru spontan, oferind posibilitatea de a studia imaginea si viziunea pe care o au cu adevărat consumatorii asupra brandului respectiv. În urma cercetării si analizei acestor date pe un esantion de 29 de studenţi de la ECTS, cu vârsta cuprinsă între 21-24 de ani, am obţinut următoarele rezultate:

Cuvînt Frecventa de aparitie

Vin 34

Evenimente 7

caracteristici 11

locatie 12

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza calitativa a brandului Cotnari.docx

Bibliografie

http://cotnari.ro/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gras%C4%83_de_Cotnari
http://www.ziare.com/afaceri/branduri/cotnari-cel-mai-puternic-producator-de-vinuri-din-romania-1041526

Alte informatii

UNIVERSITATEA “AL. I. CUZA” IAȘI FEAA An II, Știinte economice, ECTS