Analiza comparativă a calității autoturismelor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6130
Mărime: 241.96KB (arhivat)
Publicat de: Axinte Palade
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragut Bogdanel
UNIVERSITATEA CRESTINA “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

Cuprins

  1. Introducere: 3
  2. CAP. I. Prezentarea generala a autoturismelor: 3
  3. CAP. II. Clasificarea caracteristicilor generale ale autoturismelor: 6
  4. 2.1. Dupa aportul pe care il au la satisfacerea necesitatilor utilizatorilor: 6
  5. 2.2. Dupa ponderea pe care o au in stabilirea calitatii (importanta lor): 7
  6. 2.3. Dupa sensul de influentare a calitatii: 7
  7. CAP. III. Prezentarea firmelor concurente: 8
  8. 3.1. VOLVO 8
  9. 3.2. AUDI 9
  10. 3.3. MERCEDES BENZ 9
  11. 3.4.VOLKSWAGEN 10
  12. 3.5. TOYOTA 11
  13. CAP. IV. Prezentarea produselor alese si alegerea produsului etalon: 11
  14. 4.1. VOLVO XC 90 11
  15. 4.2. AUDI Q7 12
  16. 4.3. MERCEDES GL 450 4MATIC 12
  17. 4.4. VOLKSWAGEN 4.2 V 8 TOUAREG 13
  18. 4.5. TOYOTA LAND CRUISER 14
  19. CAP. V. Prezentarea caracteristicilor de calitate utilizate in analiza: 14
  20. CAP. VI. Metode de analiza comparativa: 15
  21. 6.1. Metoda clasica 15
  22. 6.2. Calculul indicatorului sintetic al calitatii (Icq) 19
  23. 6.3. Calculul indicatorului sintetic complex al raportului calitate/preţ 20
  24. Concluzie: 22
  25. Bibliografie: 23

Extras din proiect

Introducere:

După încheierea primelor 3 trimestre din 2006, se poate concluziona că ne pregătim pentru un nou an record. Primele trei trimestre s-au închieiat cu o creştere de 14% a pieţii de autovehicule noi în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

La autoturisme, creşterea a depăşit cifra medie a pieţii, înregistrându-se 18.2%. S-au vândut în 9 luni peste 214.000 de autovehicule, dintre care 186.000 autoturisme. Rezultă că s-au vândut în medie 23.700 autovehicule noi în fiecare lună, dintre care 20.700 autoturisme.

Aceste cifre depăşesc prognozele specialiştilor, care estimau că piaţa auto va creşte în 2006 cu aproximativ 5-10%, dar aceasta se datoreză, într-o oarecare măsură “primei de casare”, care a jucat un rol în dinamica pieţii. Un calcul simplu arată că în absenţa primei de casare, piaţa totală ar fi crescut cu aproximativ 8.5% iar cea a autoturismelor cu 12%. In primele 3 trimestre ale anului s-a înregistrat o premieră pentru piaţa românească: vânzările de autoturisme noi din import le-au depăşit pe cele din producţia naţională, importul atingând 51,6% din piaţa de autoturisme noi.

In paralel cu piaţa autovehiculelor noi, piaţa autovehiculelor rulate din import a cunoscut o creştere accentuată. Calculele încă nefinalizate arată pentru 9 luni un volum de importuri autovehicule rulate de aproximativ 74.000 unităţi, în creştere cu peste 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Autovehiculele rulate din import au ajuns astfel la o cotă de 25.6% din piaţa totală auto. In trimestrul III s-a înregistrat şi o accelerare a importurilor rulate faţă de prima jumătate a anului: astfel, dacă în primele 6 luni s-au importat în medie câte 7.200 autovehicule rulate lunar, în trimestrul III media a fost de 10.300 lunar.

Este de aşteptat o accelerare în continuare a importurilor rulate în trimestrul IV, în aşteptarea schimbării reglementărilor de înmatriculare după 1 ianuarie. În acest fel, piaţa auto totală a atins un nivel de aprox. 288.500 unităţi, în creştere cu 16.4% rezultă că a intrat pe piaţă câte un autovehicul pentru fiecare 76 locuitori. Creşterea apreciabilă a pieţii auto a fost favorizată de continuarea în 2006 a condiţiilor favorabile care s-au manifestat încă din 2005: creşterea susţinută a economiei naţionale şi a puterii de cumpărare a cetăţenilor, rofitabilitatea crescută a firmelor, creşterea investiţiilor (în special a celor străine), scăderea inflaţiei, accesul realtiv facil la credite, ofertele tot mai atractive ale comercianţilor.

De remarcat faptul că dificultăţile tot mai mari legate de circulaţia cu automobilul (în special aglomeraţia provocată de reţeaua de drumuri insuficient dezvoltată), precum şi creşterea preţului combustibilului, nu i-au descurajat pe cumpărători.

CAP. I. Prezentarea generala a autoturismelor:

1769 : Este construit primul automobil care se deplasează "singur".

Nicolas Cugnot, un inginer militar francez, a pus la punct un vehicul acţionat de un motor cu aburi, pentru ca armata franceză să poată deplasa astfel tunurile grele.

Folosind un motor cu aburi fixat pe o căruţă cu trei roţi, Cugnot a reuşit să transforme mişcarea de du-te-vino a pistonului într-o mişcare de rotaţie.

Acest "camion" atingea viteza unui pieton în mers şi putea să transporte greutăţi de patru tone. Ulterior, armata a abandonat însă această invenţie.

1801 : Maşinile cu aburi din Marea Britanie

Richard Trevithick a îmbunătăţit design-ul motoarelor cu aburi, făcându-le mai mici, mai uşoare şi mai puternice.

În 1801, el a pus pe roţi unul dintre aceste noi motoare cu aburi, compacte.

Această 'locomotivă de şosea' – cunoscută sub numele de "Diavolul pufăitor" – a fost prima trăsură fără cai care a transportat pasageri. În deceniile care au urmat aveau să fie puse la punct şi alte inovaţii, de pildă: frâna de mână, cutia de viteze şi volanul mai uşor manevrabil.

1824 : Un drum anevoios la deal

Inginerul britanic Samuel Brown a adaptat un vechi motor cu aburi Newcomen, pentru a putea arde un amestec gazos de oxigen şi hidrogen.

El a folosit o scurtă vreme acest motor pentru a face un vehicul să urce pe Shooter's Hill – cel mai înalt punct din sudul Londrei.

1858 : Primul motor alimentat cu gaz de distilare a cărbunelui

Inginerul de origine belgiană Jean Joseph Étienne Lenoir a inventat şi brevetat în anul 1860 motorul cu combustie internă în doi timpi. Motorul era alimentat cu gaz de distilare a cărbunelui (folosit şi pentru iluminat) şi avea aprindere cu scânteie electrică.

Ulterior, Lenoir a montat o versiune îmbunătăţită a acestui motor pe o căruţă cu trei roţi, reuşind să parcurgă în acest vehicul o distanţă de 80 kilometri.

1865 : În Marea Britanie se introduc restricţiile de viteză

"The Locomotive Act" restricţiona viteza vehiculelor care nu erau trase de cai la 6,5 km/h în câmp deschis şi 3,5 km/h în oraş.

Acest act cerea efectiv ca fiecare vehicul să aibă un număr de trei şoferi: doi călătoreau în vehiculul respectiv, iar cel de-al treilea mergea pe jos în faţa lor, fluturând un steag roşu. În următorii 30 de ani, maşinile nu au putut să se deplaseze legal cu o viteză mai mare decât cea a unui pieton în mers.

1876 : O scânteie de geniu

Nikolaus August Otto a inventat şi mai târziu a brevetat un motor în patru timpi care s-a bucurat de mare succes, cunoscut sub numele de "ciclul Otto."

În acelaşi an, primul motor reuşit în doi timpi a fost inventat de inginerul scoţian Sir Dugald Clerk.

1886 : Epoca motoarelor face progrese

Primele vehicule acţionate de motoare cu combustie internă au fost puse la punct cam în aceeaşi perioadă de doi ingineri care lucrau în regiuni diferite ale Germaniei – Gottlieb Daimler şi Karl Benz.

Ei au construit simultan vehicule de mare succes care, în linii mari, funcţionau precum automobilele din ziua de azi. Epoca motoarelor moderne începuse.

1889 : Prima companie din domeniu

Doi foşti maşinişti francezi, Rene Panhard şi Emile Levassor, au pus la punct primele ateliere pentru producţia de automobile. Primul automobil a fost construit aici în anul 1890 şi avea un motor Daimler.O altă companie franceză, Peugeot, a fost înfiinţată în anul următor, rămânând o prezenţă puternică pe piaţă până în prezent.

1890 : Maybach grăbeşte lucrurile

Wilhelm Maybach a construit primul motor în patru timpi cu patru cilindri. Trei ani mai târziu, el a pus la punct carburatorul cu pulverizator, care stă la baza tehnologiei carburatoarelor moderne.

Un deceniu mai târziu, Maybach a creat o maşină de curse, dotând o caroserie din metale foarte uşoare cu un motor de 35 cai-putere, cu patru cilindri şi două carburatoare. Denumită "Mercedes", maşina atingea 64,4 km/h, deţinând la vremea respectivă recordul mondial absolut de viteză.

1894 : Încep cursele de Grand Prix

Preview document

Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 1
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 2
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 3
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 4
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 5
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 6
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 7
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 8
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 9
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 10
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 11
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 12
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 13
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 14
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 15
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 16
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 17
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 18
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 19
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 20
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 21
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 22
Analiza comparativă a calității autoturismelor - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Calitatii Autoturismelor.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a calității utilizând metoda QFD

I. Parte introductiva Notiuni teoretice cu privire la QFD Cunoscuta sub denumirea de Casa Calitatii sau Vocea Clientului, QFD este o metoda...

Analiza comparativă a automobilelor premium

Capitolul 1 – Prezentarea generala a automobilelor Am ales ca tema a proiectului automobilele, deoarece aceasta categorie de produse este una...

Analiza comparativă a calității autoturismelor

Capitolul I. Introducere teoreticã privind analiza comparativã şi indicatorul complex al calitãţii Analiza comparativă se utilizează pentru...

Analiza comparativă a calității autoturismelor hatchback

Produsele ce fac obiectivul investigarii - Opel Corsa OPC - 1.6i 189CP 18.125 € Oriunde mergi cu Opel Corsa, arati bine la volan. Asta deoarece...

Analiza Comparativă a Mărfurilor Nealimentare

INTRODUCERE Tema aleasă pentru acest proiect este “analiza comparativă a calității autoturismelor” pentru a pune în valoare calitatea și...

Analiza comparativă a caracteristicilor de calitate - autoturisme

I. INTRODUCERE Analiza comparativa a calitatii consta in aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a doua sau mai multe marfuri...

Analiza comparativă a autoturismelor

Capitolul I: Introducere Analiza comparativa a calitatii consta in aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a doua sau mai...

Analiza comparativă a calității mărfurilor

INTRODUCERE: Tema aleasa pentru acest proiect este “analiza comparativa a calitatii autoturismelor” pentru a pune in valoare calitatea si...

Ai nevoie de altceva?