Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4747
Mărime: 500.74KB (arhivat)
Publicat de: Voicu Nechifor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moise Daniel
Academia de Studii Economice Bucureşti Facultatea de Comerţ

Cuprins

  1. Partea I Analiza comunicării de marketing pentru Jolidon si Triumph pag 3
  2. 1. Demersurile comunicaţionale ale Jolidonului în perioada 2008-2009 pag 3
  3. 2. Demersurile comunicaţionale ale marcii Triumph în perioada 2008-2009 pag 5
  4. 3. Asemănări şi deosebiri privind comunicarea de marketing a mărcilor Jolidon şi Triumph pag 7
  5. Partea a II-a Propunerea unui nou produs sub o nouă marcă pag 8
  6. Bibliografie pag. 11

Extras din proiect

Analiza comparativaă a comunicarii de marketing

pentru Jolidon si Triumph

ParteaI Analiza comunicării de marketing pentru Jolidon si Triumph

Demersurile comunicaţionale ale Jolidonului în perioada 2008-2009

Compania Jolidon înfiinţată în anul 1993 la Cluj-Napoca de catre Gabriel Carlig, a reuşit să acapareze piaţa internaţională în doar câţiva ani. De la înfiinţare până în prezent Jolidon s-a bucurat de multe succese cum ar fi participarea la târgul Lyon Mode City, în cadrul caruia Jolidon a fost compania cu cele mai selectate articole pentru prezenatare, 24 la numar, achiziţionarea principalului concurent pe piaţa din România, SC Argos SRL, precum şi achiziţionarea uneia dintre cele mai importante companii textile din România, LCS Conf SA. În prezent Jolidon are filiale deschise în Ungaria, Italia, Franţa.

În total, Jolidon operează o reţea de 122 magazine la nivel european, dintre care 75 în ţară, 2 în Budapesta, 32 în Italia şi 13 boutique-uri în Franta, 10 în sistem franciza şi 3 magazine. Mulhouse este deja al treilea oraş francez unde Jolidon va avea un magazin propriu, dupa Cannes şi Lille. În paralel, Jolidon ia în considerare şi intrarea pe piaţa de confecţii cu magazine sub brandul Falla.

Prin dezvoltarea companiei, Gabriel Carlig înţelege nu numai extinderea reţelei de magazine, ci şi a celei de distribuţie şi intrarea pe noi pieţe. O zona care a atras atenţia clujenilor este Rusia, “unde creştem, dar deocamdată nu cu magazine proprii, ci doar cu distribuţie, mai ales că acum putem pune la calcul şi reţeaua de distribuţie a firmei Lilly”, explică preşedintele Jolidon.

În prezent Jolidon are 9 branduri de lenjerie în portofoliu şi anume Jolidon, Prelude, Argos, Infiore, Chiaro di Luna, Lilly, Eclizia si Kelitha, precum şi două mărci de confecţii Flacara şi Falla.

Totuşi în perioada 2008-2009, Jolidon nu are planuri să îşi extindă reţeaua de vânzări peste graniţele Europei, deoarece susţine că încă nu a ajuns la nivelul de maturitate care să îi permită să atace o piaţă ca aceea a Americii. Dar în septembrie 2008 Gabriel Cârlig, preşedintele grupului, a primit trofeul Lingerie &Beachwear pentru 2008, fiind primul om de afaceri român recompensat cu această distincţie pentru bussiness internaţional, în cadrul galei festive de la Milano, organizată de Network Dessous, cel mai mare grup de presă specializat în lenjerie şi balnear la nivel mondial. Totodata Jolidon a câstigat Marele Premiu al juriului la Salonul Internaţional de la Paris desfăşurat în perioada 18-21 ianuarie 2009, cel mai important eveniment din lume în domeniul lenjeriei, precum şi premiul publicului în competiţia Ultra Lingerie.

Mediile de publicitate folosite de către Jolidon sunt internetul, televiziunea şi panotajul, cheltuielile pe care compania le face pentru publicitate reprezentând peste 35% din investiţii. S-a apelat la aceste medii de publicitate pentru că reprezintă cea mai largă metodă de promovare prin care pot fi informaţi diferite categorii de clienţi.

În anul 2008 Andreea Mantea a devenit imginea Jolidon, prin care Jolidon speră că aceasta colaborare să le crească vanzarile la lenjerie măcar pentru o perioada. Astfel, Andreea Mantea, vedetă a Antenei1, a făcut o sedinţa fota îmbrăcată în lenjerie intima de la Jolidon, poze care au fost folosite pentru panotaj. Dar de asemenea, pe lângă aceste fotografii a fost realizat şi un spot publicitar cu scopul promovării pe o arie mai largă a produselor Jolidon. Desigur că nici internetul nu a fost neglijat, lui acordându-se o importanţă foarte mare, întrucât internetul reprezintă sursa globală de informare. Cu alte cuvinte pe internet se găsesc atât spoturi publicitare cât şi cataloage online sau diferite poze cu vedete sau manechine care poartă lenjerie Jolidon pentru o promovare mai buna a mărcii.

Fotografiile în care Andreea Mantea apare purtând lenjerii de la Jolidon au rolul de a promova produsele prin intermediul unei vedete de la un post de televiziune urmarit de către foarte mulţi români. Astfel, protagonista catalogului primăvară-vară 2008 Jolidon, apare în mai multe ipostaze în care prezintă lenjerii Jolidon. Unele dintre aceste fotografii s-au folosit pentru promovarea prin panotaj a produselor. Pentru analiza mesajului am ales 3 fotografii întrucât toate fotografiile îndeplinesc acelaşi rol. Pin urmare în cele 3 ipostaze în care apare Andreea Mantea, se prezintă trei modele de lenjerie, 2 în nuanţe de negru şi unul alb, culori ce denotă eleganţa feminină. Pozele au pe fundal culoare verde redată printr-un peisaj naturalistic, simbol al prospeţimii şi al armoniei. Aşadar putem spune că fotografiile au rolul de a impresiona prin culoare, grafică, personaj, toate având ca obiectiv final punerea în evidenţă a lenjeriei intime marca Jolidon.

Pe lângă aceste fotografii, Jolidon a realizat şi un spot publicitar pentru o promovare intensivă a produselor din sortimentul Clandestine. Spotul are la baza 2 planuri, în primul plan acţiunea desfăşurându-se în aer liber, iar al doilea într-o încapere. În prim plan îşi face apariţia o protoganistă îmbrăcată business la volanul unei maşini de lux. Imaginea imediat urmatoare este evadarea acesteia în albastrul infinit al mării şi punerea în evidenţă, dar într-un mod subtil şi cu graţie a lenjeriei Jolidon. Al doilea plan este reprezentat de o altă protagonistă, dar spre deosebire de primul plan, aici intervine şi prezenţa masculină. Reclama se încheie cu gesturile lor tandre şi desigur de remarcat este decorul, întrucât oglinda, element decorativ, pune în evidenţă lenjeria seducatoare de la Jolidon. În acest spot publicitar un rol esenţial îl au atat fundalul muzical cât şi limbajul corpului protagoniştilor, care denotă senzualitate şi feminitate, într-un cuvant, Jolidon. Prin urmare, ideea de bază care reiese din această reclamă care îşi avea scopul de a creşte vânzările companiei, este că lenjeria de la Jolidon creează senzualitate, graţie feminină şi frumuseţe.

Această promovare urmăreşte determinarea consumatorilor de a cumpară lenjerie marca Jolidon, ceea ce ar fi dus la o creştere a producţiei şi implicit la o creştere a vânzărilor şi a cotei de piaţă.

Compania şi-a atins obiectivele de comunicare deoarece mesajul transmis a fost recepţionat şi înţeles corect de către consumatori, fapt pentru care acesta a fost acceptat şi a determinat o reacţie pozitivă din partea consumatorilor şi anume achiziţionarea de produse marca Jolidon.

Jolidon Clandestine este un brand din segmentul medium-high cu o orientare de nişă, care se adresează femeilor din mediul urban încrezatoare în puterea lor de seducţie şi curajoase în ceea ce priveşte lenjeria pe care o prefera. Prin urmare, acest segment de lenjerie, este un alter ego al femeii sofisticate, moderne, conştientă de dualitatea emoţiilor şi pasiunii, rebelă, provocatoare şi misterioasă în viaţa privată. Elegantă şi îndrăzneaţă, matură şi complicată, pasională şi misterioasă, femeia Clandestine priveşte lenjeria ca pe un simbol al vieţii sale secrete, şi devine astfel exprimarea personalităţii lor în spaţiul privat.

O alta metodă de publicitate prin care firma îşi promovează produsele o constituie participarea în fiecare an la târguri internaţionale de moda, prin intermediul cărora produsele lor sunt recunoscute în întreaga lume.

Există şi alte metode de tehnici promoţionale cum ar fi participarea la diferite acte de caritate, implicarea în sponsorizări şi participări la manifestări expoziţionale care au rolul de a oferi firmeii prestigiu şi stabilitate pe o perioada îndelungată, deoarece deseori consumatorul asociază un produs de renume cu acţiunile în care este implicată compania respectivă.

Preview document

Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 1
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 2
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 3
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 4
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 5
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 6
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 7
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 8
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 9
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 10
Analiza Comparativă a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon și Triumph - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Comunicarii de Marketing pentru Jolidon si Triumph.doc

Alții au mai descărcat și

Strategia de Comunicare - Water Shine Diamonds de la Maybelline

1. Noţiuni teoretice privind elaborarea strategiei de comunicare 1.1 Concept Pentru a asigura ansamblul de acţiuni de comunicare maximum de...

Analiza comparativă a strategiilor de marketing Google vs Yahoo

Capitolul 1: Descrierea firmelor 1.1 Google Misiunea Google este de a organiza informaţiile lumii şi de a le face accesibile şi utile la nivel...

Marketing direct în comerțul electronic

1. ESENTA SI PARTICULARITATILE MARKETINGULUI DIRECT ÎN COMERTUL ELECTRONIC Conform Asociatiei de Marketing Direct, marketingul direct este un...

Strategia de comunicare pentru un nou șampon lansat pe piață

Capitolul 1. Analiza strategiei de comunicare anterioare. Stabilirea conceptelor cheie ale strategiei de comunicare. 1.1. Analiza strategiei de...

Marketingul viral și publicitatea virală

Introducere Marketingul viral si publicitatea virala se refera la tehnicile de marketing care cauta sa exploateze retelele sociale existente...

E-Marketing - Verona Auto

Cap1 Descrierea Firmei Obiect de activitate si oferta Compania Verona Auto are ca obiect de activitate vanzarea de accesorii si piese de schimb...

Marketing în era digitală

Definitia marketingului online "Parintele" Kotler demonstreaza in ultima sa carte ca fara Internet nu se mai poate. Internet-ul se afla in anii...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru două mărci din aceeași categorie

In acest boom al constructiilor, praful este din ce in ce mai greu de tinut la distanta chiar si de mobila din casa, oricat de bine incercam sa o...

Ai nevoie de altceva?