Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 4152
Mărime: 3.84MB (arhivat)
Publicat de: Rodica Morar
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MANAGEMENT

Extras din proiect

Analiza comunicarii de marketing pentru marcile Cappy si Prigat

Elementele definitorii ale pietei produsului Cappy

Piaţa de sucuri naturale din România a înregistrat o dezvoltare puternică în ultimii ani, prin creşterea susţinută a consumului: +9% în 2003, +35% în 2004. În 2005 această piaţă a înregistrat o creştere de 24% faţă de anul precedent, pentru 2006 fiind estimată o dezvoltare cu 17,4% potrivit studiului Canadean din primul trimestru al anului 2006. Acelaşi studiu prevede o creştere de 18-20% a segmentului juice si nectar si o creştere de 18% a băuturilor still drink. În cazul băuturilor necarbonatate statisticile arată că still drink-ul detine 61% din piaţa, ramânând cea mai accesibilă bautură de acest tip, în timp ce nectarul reprezintă 28%, iar juice-ul 11%.

Concurenta :

Printre concurentii Cappy se numara Granini, Prigat, Tymbark si Santal, cel mai important fiind Prigat.

Granini este marca a carei istorie de succes incepe in anul 1965, odata cu lansarea sa pe piata din Germania. Recunoscuta si apreciata in peste 74 de tari, marca isi fascineaza intotdeauna consumatorii prin produsele sale 100% naturale, prin atentia pe care producatorii o demonstreaza in alegerea celor mai bune fructe si excelenta cu care redau savoarea si prospetimea lor in fiecare sticla de Granini.

Compania TYMBARK este prezentă, în România, din anul 1996, fiind cunoscută atunci sub numele de La Festa Internaţional, operaţiunea de rebranding având loc în anul 2006. Tymbark Maspex este unul dintre principalii jucători pe piaţa internă a băuturilor răcoritoare. Potrivit reprezentanţilor firmei care citează datele companiei de cercetare de piata, Nielsen, Tymbark Maspex işi menţine poziţia de lider pe segmentul nectarurilor, cu o cotă de 34,8% din volumul pieţei de profil.

Brand-ul Tymbark şi-a făcut apariţia pe piaţa românească prin lansarea gamei Tymbark Nectar 1L. Treptat Tymbark şi-a lărgit portofoliul prin apariţia unor noi sortimente: Tymbark 200ml cutie, Tymbark 250ml sticla. Ulterior, s-a lansat gama Tymbark .

Consumatorul de produse necarbogazoase sau de nectaruri provine, în general, din mediul urban, este dinamic, modern. Aceste produse îi vizeaza în egala masura pe acestia, dar si pe copii sau varstnici.

A. Demersurile comunicationale ale marcii Cappy in perioada 2009-2010

1.Emitatorul.

Povestea sucurilor Cappy se inscrie in bogata traditie a Companiei Minute Maid, infiintata in orasul american Boston in 1945 si recunoscuta in intreaga lume pentru inventarea procesului modern de fabricatie a sucurilor de fructe. Totul a inceput in anul 1940, cand cercetatorii au indentificat o modalitate de a conserva pe timp indelungat sucul de portocale. In anul 1960, Compania Minute Maid, lider mondial al pietei sucurilor de fructe, a devenit divizie a Companiei Coca-Cola. In acest moment, in Romania brandul Cappy este reprezentat de linia de produse Cappy Premium, Cappy Classic si Cappy Tempo.

In Romania, Coca-Cola HBC Romania imbuteliaza o gama larga de produse marca Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), pana la ceaiuri (Nestea), apa (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), bauturi energizante (Burn) si cafea Ready to Drink (Illy). Produsele Coca-Cola sunt imbuteliate in fabrici pozitionate strategic in toate regiunile tarii: Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei.

Compania Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este lider pe piata bauturilor non-alcoolice din Romania, asigurand imbutelierea, distributia, vanzarea si marketing-ul operational pentru produsele Coca-Cola.

Noua campanie Cappy Tempo este comunicata atat prin materiale la punctul de vanzare cat si nivel national pe principalele canale TV din 14 februarie.

Preview document

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 1
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 2
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 3
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 4
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 5
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 6
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 7
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 8
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 9
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 10
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 11
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 12
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 13
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 14
Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Cappy și Prigat - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Comunicarii de Marketing pentru Marcile Cappy si Prigat.doc
  • Analiza Comparativa a Comunicarii de Marketing pentru Marcile Cappy si Prigat.ppt

Alții au mai descărcat și

Comportamentul consumatorului la punctul de lucru Kenvelo

INTRODUCERE Argument “Comportamentul consumatorului la punctul de lucru” este o temă pe care o găsesc deosebit de utilă atât pentru dezvoltarea...

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile de Cafea Doncafe și Jacobs

I. Elemente definitorii ale pieţei cafelei 1.Caracterizarea generală : 1.1. Capacitatea pieţei : Dacă studiem piaţa cafelei din România observăm...

Cercetare de Marketing a Vinurilor Cricova

Caracteristica generală Fiind conceput ca un producator al vinurilor de elita in baza tehnologiilor clasice europene, Combinatul „Cricova” a...

Cercetare de marketing - țigări medicinale

Încă din cele mai vechi timpuri omul a folosit plantele ca sursă de hrană, însă le-a folosit și pentru tratarea unor boli. Odată cu dezvoltarea...

Analiza de marketing la nivelul produsului ciocolată

Istoria ciocolatei incepe cu doua mii de ani in urma, cand cultura arborelui de cacao era practicata în America de Sud. Cristofor Columb (1502) a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?