Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 7587
Mărime: 2.67MB (arhivat)
Publicat de: Rafael Lungu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1.1.Piata cosmeticelor. Istoria produselor cosmetice

Transformarea infatisarii prin folosirea produselor cosmetice a aparut inca din cele mai vechi timpuri. Prima atestare arheologica este din 4000 i.Hr. in Egiptul antic. Uleiurile si parfumurile au fost folosite pentru ritualuri stravechi. Egiptenii si grecii aristocratii aplicau pe fata minerale pentru a evidentia trasaturile. Romanii foloseau parfumuri pe baza de ulei in baie si chiar pe arme.

Parfumurile pe baza de alcool au aparut in Orientul Mijlociu si au fost aduse in Europa de cruciati in secolul 13. Arta crearii unor noi parfumuri prin amestecarea ingredientelor s-a dezvoltat in Franta secolului 17. Parfumuri naturale erau create din flori, radacini, fructe, scoarta de copac. Era o munca laborioasa care necesita cantitati uriase de materie prima pentru a extrage cantitati infime de parfum. Din secolul 19 munca s-a usurat prin aparitia proceselor chimice.

Timp de multe secole, pana in secolul 19, un agent de albire era folosit pentru fata, compus din carbonati, hidroxid si oxid de plumb. Acesta cumulat in organism cauza numeroase probleme psihice si chiar provoca paralizie sau moarte.

Alte produse ca fardul de pleoape, rujul si pudra erau compuse din produse toxice.

Deodorantele si antiperspirantele au aparut in 1890 avand ca si compus activ clorura de aluminiu ce provoca iritatii, inlocuita in 1940 de clorhidrat de aluminiu care mai este folosit si astazi.

Industria cosmetica a avut o crestere substantiala la inceputul secolului 20. Hollywod-ul a adus pielea bronzata in prim plan. Reclamele au inceput sa apara si industria cosmetica a inflorit, ajungand in zilele noastre la cifre de multi-miliarde de dolari. Dintre marile companii, cea mai veche este L'Oréal, fondata de Eugene Schueller in 1909. Au urmat apoi companii ca: Elizabeth Arden, Helene Rubinstein, Max Factor din 1910.

1980-prezent: Soluţia este varietatea noului look, cosmeticele şi restul machiajelor să ajute împreună la formarea unei uriaşe industrii cu vînzări de peste 20 de miliarde de dolari anual.

In zilele nostre, piata cosmeticelor este invadata de diversi producatori de cosmetice,fiecare incercand mai mult sau mai putin sa faca fata schimbarilor pietei si cerintelor consumatorilor.

Piata cosmeticelor a crescut constant in ultimii ani, iar daca in 2006 a ajuns la o cifra de 600 milioane euro, anul acesta va urca pana la 700 de milioane euro. Ritmul de crestere, de 10-15% se va pastra si in viitor.

Ca tendinţe manifestate în cadrul pieţei produselor cosmetice, care pot fi privite ca oportunităţi ale acesteia, se pot aminti următoarele:

- consumul de produse cosmetice este de 83,7% în mediul urban faţă de doar 26,3% în mediul rural;

- piaţa produselor cosmetice din România în anul 2003 a fost în valoare de 180 mil. Euro;

- se remarcă tendinţa de creştere a acestei pieţe datorită pătrunderii pe piaţă a unor noi producători străini dar şi datorită dorinţei consumatorilor de a achiziţiona produse cosmetice;

- creşterea numărului de consumatori pentru produsele cosmetice;

- intensificarea acţiunilor de promovare şi de distribuţie a produselor cosmetice;

- conştientizarea de către consumatori a rolului produselor cosmetice şi a necesităţii de utilizare frecventă a acestora;

- creşterea cantităţii de produse cosmetice cumpărate de către consumatori;

- utilizarea unor tehnici de promovare a vânzărilor de către producători şi distribuitori menite să conducă la creşterea consumului de produse cosmetice;

- lansarea pe piaţă a unor produse calitative cu tehnologie avansată;

- valoarea importurilor de produse cosmetice au crescut cu 20,6% în 2004 faţă de 2003;

- cererea de produse cosmetice este satisfăcută preponderend de produsele din import;

- mărcile străine sunt apreciate de către consumatorii români de produse cosmetice;

- produsele cosmetice româneşti sunt mai puţin dorite de către consumatori datorită lipsei unei publicităţi adecvate axate pe avantajele oferite de către acestea;

- se remarcă o concurenţă puternică la nivel de marcă.

Printre jucatorii de pe piata cosmeticelor se numara Sarantis, P&G, Avon, Oriflame, Beiersdorf, Henkel sau L'Oreal.

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata cosmeticelor de ingrijire a fetei se numara producatorul autohton Farmec Cluj si doua multinationale - L'Oreal si Beiersdorf.

Avand avantaje competitive redutabile, fiecare dintre cei trei producatori detine pozitii de lider pe diferitele segmente ale pietei, fie din punctul de vedere al vanzarilor, fie din punctul de vedere al marcilor.

Segmentele de piata pe care opereaza compania L’Oreal au crescut in 2008, in proportii diferite. Cea mai mare crestere au adus-o vopselurile de par si produsele cosmetice de intretinere, cu 30%, in timp ce produsele de machiaj au inregistrat un ritm de crestere de 25%.

L’Oreal este principalul producator de cosmetice la nivel mondial, iar filiala romaneasca ocupa locul al doilea din punctul de vedere al ritmului de crestere. Pe piata locala, principalii concurenti ai L’Oreal sunt Wella, Henkel, Schwarzkopf si Londa, pe segmentul produselor de colorare a parului, Nivea pe segmentul cremelor, Avon si Max Factor pentru produsele de machiaj.

Cremele de fata sunt astazi unele dintre cele mai utilizate produse cosmetice de catre doamnele si domnisoarele din intreaga lume.

Orice femeie este preocupata de aspectul tenului sau, incercand sa opreasca actiunea timpului si efectele acestuia asupra fetei.

Incepand cu varsta de 25-30 de ani, indiferent de patrimoniu genetic sau stil de viata, primele semne ale imbatranirii pielii isi fac aparitia. De aceea, producatorii de cosmetice scot pe piata sute de tipuri de creme antirid,atribuite fiecarui tip de ten in parte.

Ridurile sunt expresia unei schimbari profunde a dermei, care in timp isi modifica structura si se subtiaza. Insa cremele pot atenua ridurile, prin jocuri de lumini, asigurand o buna hidratare a pielii si stimuland innoirea celulelor.

De aceea,cele mai recunoscute game de produse cosmetice antirid ,L’oreal Derma Genese si Nivea DNAge vin in ajutorul domnelor preocupate de aspectul lor exterior,moda,tendinte noi si nu in ultimul rand , preocupate de achizitionarea unor produse cosmetice de calitate.

1.2.L`oreal

Eugene Schueller este “părintele” L’Oreal.

Preview document

Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 1
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 2
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 3
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 4
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 5
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 6
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 7
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 8
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 9
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 10
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 11
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 12
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 13
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 14
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 15
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 16
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 17
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 18
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 19
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 20
Analiza comparativă a demersurilor publicitare pentru mărcile Nivea și L'Oreal - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Demersurilor Publicitare pentru Marcile Nivea si L'Oreal.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă de marketing a mărcilor Milka și Heidi

1.EMITATORUL Kraft Foods este o companie americană din industria alimentară, care a fost cumpărată în 1988 pentru 12,9 miliarde $ de Philip Morris...

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing

Partea I: Elemente definitorii ale pieţei produselor de curăţat. 1. Caracterizare generală: Capacitatea, structura si dinamica pieţei În funcţie...

Comportamentul consumatorului - L'Oreal

Capitolul 1 Personalitatea marcii Compania franceza L’Oreal este cel mai mare producator de cosmetice din lume, detinând peste 2000 de produse...

Loreal

Plan proiect de grup – Tehnici Promotionale 1. Analiza preliminara a produsului/serviciului ales • Analiza conjuncturii de macromediu (PEST) •...

Marketing - studiul pieței produselor Aslavital - Farmec

S.C.„ FARMEC” S.A cu sediul în localitatea Cluj-Napoca, str. H. Barbusse, nr. 16 a fost înfiintata prin reorganizarea întreprinderii de produse...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?